Θρίλερ στον ΟΗΕ – Ενδιαφέρουσα στάση από Βρετανία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να πιέζουν το Ισραήλ να κάνει περισσότερα πράγματα για να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους αμάχους  στη Γάζα, την ίδια ώρα που χθες Παρασκευή 8/12 η Ουάσιγκτον άσκησε βέτο σε αίτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός.

Οι μάχες έχουν κλιμακωθεί και ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων αυξήθηκε την Παρασκευή, με το Ισραήλ να σφυροκοπά τον θύλακα από βορρά προς νότο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι πουθενά στη Γάζα δεν υπάρχει ασφαλές σημείο για τους αμάχους, ώρες πριν οι ΗΠΑ ασκήσουν βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που υποστηρίχθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του, που ζητά ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Η ψηφοφορία άφησε την Ουάσιγκτον διπλωματικά απομονωμένη στο 15μελές συμβούλιο. Δεκατρία μέλη ψήφισαν υπέρ του σχεδίου ψηφίσματος που υπέβαλαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ η Βρετανία απείχε και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο είχε πάντα μια δική του πολιτική σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ αντιτίθενται στην κατάπαυση του πυρός, λέγοντας ότι θα ωφελήσει μόνο τη Χαμάς. Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει «παύσεις» όπως η επταήμερη διακοπή των μαχών που οδήγησαν τη Χαμάς να απελευθερώσει ορισμένους ομήρους και να αυξηθεί η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, λέγοντας πως «υπάρχει χάσμα μεταξύ… της πρόθεσης προστασίας των αμάχων και των πραγματικών αποτελεσμάτων που βλέπουμε στο έδαφος», όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου.

grdiplomatic.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα