Θεωρείο: Αιχμές κατά ΗΠΑ παρουσία Πάιατ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Αιχμές κατά ΗΠΑ παρουσία Πάιατ

Με ανοικτό το στόμα άφησε χθες ο Τούρκος πρέσβης Μπουράκ Οζουγκέργκιν τους παρευρισκομένους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Αμερικανός πρέσβης εν Ελλάδι Τζέφρεϊ Πάιατ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο Thessaloniki Summit. Μιλώντας για την κατάσταση στην περιοχή, ανέφερε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, καθώς δεν ξέρουμε ακόμα πού θα είναι τα χωρικά ύδατα, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα πως δεν πρέπει να κάνει παράπονα σε «τρίτους», εννοώντας προφανώς τον Τζο Μπάιντεν, μετά τις πρόσφατες επιπλήξεις του στην Αγκυρα. Και το πιο ενδιαφέρον: ο Τούρκος πρέσβης είπε πως η παρουσία των ΗΠΑ στη Θράκη ενοχλεί τη… Ρωσία, με τον Πάιατ να τον ακούει στην πρώτη σειρά. Λίγο μετά ισορρόπησε, σημειώνοντας πως οι Αμερικανοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν διαβεβαιώσει την Αγκυρα ότι η χρήση της Αλεξανδρούπολης δεν επηρεάζει την Τουρκία και συμπλήρωσε πως «εμείς τους πιστεύουμε».

Συγκινητική τελετή

Στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Κλεισούρας αναπαύονται πλέον 32 Ελληνες στρατιώτες πεσόντες στην Αλβανία κατά τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-1941. Η τελετή έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου. Ετσι, οι 32 Ελληνες στρατιώτες οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία, με την ελληνική σημαία στο φέρετρο.

Ετοιμος ο Πομπέο

Το «παρών» στις εκδηλώσεις για τα θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου έδωσε ο τέως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, που έχει αναπτύξει συναισθηματικούς δεσμούς με την ελληνορθόδοξη κοινότητα και αλληλεπιδρά με τους ομογενείς σαν… Ελληνας. Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι ο Αμερικανός εμφανίστηκε πολύ αδυνατισμένος, με πολλούς να σχολιάζουν πως αυτή η αλλαγή αποτελεί προοίμιο της διεκδίκησης του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο Τραμπ δεν ξέρω τι θα έλεγε για αυτό…

Θρόνος για έναν

Κατά τα λοιπά, ενδιαφέρον είχε η χωροταξία στη δεξίωση που παρατέθηκε μετά τα θυρανοίξια, σε ένα ελληνικό εστιατόριo απέναντι από τον Αγιο Νικόλαο. Εκεί δεν είχε προβλεφθεί θέση για τoν Κατσανιώτη και στην πρόχειρη αναδιάταξη που έγινε στο τραπέζι έκατσαν δίπλα δίπλα ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος με τον Χαλκηδόνος Εμμανουήλ. Να θυμίζω πως πρόκειται για τους δύο βασικούς διεκδικητές του Θρόνου…

Διά ζώσης

Για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας, την ερχόμενη Τρίτη 9 του μηνός θα συνεδριάσει διά ζώσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., όπως ενημέρωσε σχετικά τους βουλευτές ο γραμματέας Γιάννης Μπούγας.

“Καθημερινή”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα