Θεοφάνεια στη Ρωσία: Ο Πούτιν σταυροκοπιέται και βουτάει στο παγωμένο νερό

20/1/21 | 0 | 0 | 233 εμφανίσεις

Αψηφώντας το τσουχτερό κρύο ο Βλάντιμιρ Πούτιν  βούτηξε στα παγωμένα νερά προκειμένου να τιμήσει την ημέρα την ημέρα των Θεοφανίων.

Ο Ρώσος πρόεδρος συμμετείχε στην τελετή για να τιμήσει το βάπτισμα του Ιησού Χριστού, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ. «Με έχουν ρωτήσει πολλοί εάν ο Πούτιν συμμετέχει στην τελετή των Θεοφανίων. Ξέρετε είναι η παράδοσή του. Παραμένει πιστός στα έθιμα», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Ο Πούτιν, αφού αποχωρίστηκε το ζεστό του παλτό, βούτηξε στα παγωμένα νερά, την ώρα που η θερμοκρασία είχε πέσει στους -20 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το τελετουργικό ο Πούτιν βούτηξε τρεις φορές στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Το νερό είχε ευλογηθεί από έναν κληρικό και εκτιμάται ότι έχει δυνάμεις προστασίας και θεραπείας.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ακολουθεί το παλιό Ιουλιανό ημερολόγιο, σύμφωνα με το οποίο τα Θεοφάνια είναι στις 19 Ιανουαρίου.

Αλλά δεν ήταν μόνο ο Βλαντίμιρ Πούτιν που έπεσε στα παγωμένα νερά. Πιστοί κάθε ηλικίας βούτηξαν για να γιορτάσουν την ημέρα.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ετοιμάζονται για τη γιορτή των Θεοφανίων που σηματοδοτεί το τέλος των 12 ημερών των Χριστουγέννων και είναι μια από τις μεγαλύτερες διακοπές στον χριστιανικό κόσμο.

https://europost.gr/oi-rosoi-giortazoyn-ta-theofania-o-poytin-voytixe-sta-pagomena/

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/2/21 | (4 σχόλια)
    Όταν αγανακτισμένοι από την κακιά μας μοίρα θέλουμε να ρίξουμε τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας κάπου, λέμε ότι φταίει το Σύστημα. Το ίδιο όταν βλέπουμε να χειραγωγείται η κοινωνία και η πολιτική ζωή. Τι είναι το Σύστημα; Είναι, μάλλον, ένα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας