Θα το πληρώσετε ακριβά, πεφυσιωμένοι του Μαξίμου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Γιάννης Τριάντης
 INTIME NEWS

Κάτι σαν ανοιχτή επιστολή το σημερινό σημείωμα. Απευθύνεται στους κυβερνώντες, με αφορμή το φιάσκο της Αθήνας και τις οδυνηρές επιπτώσεις στον αλαφιασμένο και απελπισμένο κόσμο.

Θλιβεροί λογάδες, βαθμοφόροι της κούφιας αριστείας και κομπορρήμονες της δεκάρας- για σας που κυβερνάτε λέω- όλα εδώ πληρώνονται. Πήρατε το γκουβέρνο με τον χυδαίο λαϊκισμό σας, εγκαλώντας τους άλλους για ανικανότητα όταν τους γονάτισε το Μάτι και η Μάνδρα, και δεν σκεφτήκατε ότι κάποια στιγμή θα γίνει αυτεπίστροφο η ασύστολη καταστροφολογία σας.

Και να που έγινε. Μπούμερανγκ που σας βρήκε κατακέφαλα. Τώρα, δε, με εκκωφαντικό τρόπο: σας ξεγύμνωσε ο χιονιάς και σας εξέθεσε σε κοινή θέα στο κέντρο της Αθήνας. Απροετοίμαστους, φλύαρους, αμήχανους και πανικόβλητους. Με τον κόσμο παγιδευμένο επί ώρες, φοβισμένο, απελπισμένο και θυμωμένο. Θα το πληρώσετε ακριβά, πεφυσιωμένοι του Μαξίμου και  περιχώρων.

Μας πήρατε τ΄αυτιά μέρες τώρα ότι είστε πανέτοιμοι. Ελαμπαν λουστραρισμένα τα οχήματα στις βιτρίνες των προθύμων διαύλων, ακούγονταν υπεύθυνες και σοβαρές οι γραβατοφόρες διαβεβαιώσεις για κινητοποίηση ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού, ενώ ακόμη και μέσα στο χάος, με τον κόσμο απελπιστικά μόνο του, εσείς μιλούσατε με τον γνωστό σας στόμφο για τους 4000 αστυνομικούς που βγάλατε στους δρόμους.

Προς απάντησίν σας, απάντηση σκληρή, οι καταγγελίες, οι απελπισμένες κραυγές και οι αρές των αποκλεισμένων στην Μεσογείων(!) και στην Αττική Οδό(!) επι δωδεκάωρο, χωρίς να δούν κανέναν, έστω για να τούς πεί μια κουβέντα παρηγοριάς.

Ναι, ήταν πρωτοφανές το φαινόμενο. Ναι, πλημμύρισαν οι δρόμοι από τις δώδεκα και μετά, καθώς έφευγαν από τις δουλειές τους οι άνθρωποι όλοι μαζί, ελπίζοντας ότι θα φτάσουν γρήγορα στην εστία τους. Κι έτσι φράκαρε το σύμπαν. Ναι, οι περισσότεροι δεν είχαν αλυσίδες κι άλλοι δεν ήξεραν να τις βάλουν, με αποτέλεσμα το χάος.

Αλλά δεν μου λέτε, εσείς οι ικανοί, οι προμηθείς, πως δεν σας πέρασε απ΄το νού να απαγορεύσετε έγκαιρα την κίνηση σε αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες; Ναι, απαγόρευση. Κι ας γκρίνιαζαν οι ανεύθυνοι.

Και, βέβαια, γιατί δεν αντιδράσατε αμέσως όταν οι πεφιλημένοι ιδιώτες της Αττικής Οδού, οι εκλεκτοί σας, φέρθηκαν σαν ερασιτέχνες της κακιάς ώρας -και σαν ιδιώτες της κλασικής εποχής- αφήνοντας τον κόσμο να περνάει τα διόδια, ενώ ήξεραν ότι ο δρόμος, δυό μέτρα παραπέρα, ήταν αδιάβατος;

Πού χάθηκαν τα παινεμένα αντανακλαστικά σας; Σε ποια καθεύδοντα συρτάρια βρίσκεται ο προγραμματισμός σας; Που χαζεύει διαλυμένος ο επιτελικός νούς της κυβέρνησής σας, αυτός που θα άλλαζε την βάσκανο μοίρα του διοικείν στη χώρα;

Θέλω να δώ σήμερα και αύριο τι θα λένε στις αγαπημένες εκπομπές τους οι κατ΄επάγγελμα φλύαροι υπουργοί και οι λογής αρμόδιοι. Είμαι  περίεργος να ακούσω τι θα επινοήσει η προπαγανδιστική τρικέζα για να μπαλώσετε το μέγα φιάσκο. Να δώ αν το θράσος και η αναισχυντία δεν σας εγκαταλείπει ακόμη κι όταν τα κάνετε θάλασσα.

Να ξέρετε, όμως, ότι αν θυμηθείτε πάλι το Μάτι και τη Μάνδρα, να΄χετε υπόψιν ότι αυτά πέρασαν. Τα πλήρωσαν ακριβά οι άλλοι. Και στο παλίμψηστο της ανικανότητος, τώρα ποζάρουν οι δικές σας αμαρτίες. Χειροπιαστές.

Θα κλείσω την επιστολή, όπως την άρχισα: Όλα εδώ πληρώνονται. Επιφυλάξατε αυθαίρετα στον εαυτό σας ρόλο ικανού διαχειριστή και σωτήρα, εξαγγέλοντας πομπωδώς -και εξαίροντας- τις αρετές του περιώνυμου «επιτελικού κράτους». Αλλά τώρα το βλέπετε και σείς. Ερείπιο κείτεται μπροστά στα μάτια σας.

Πατήσατε επι πτωμάτων όταν βρισκόσασταν στην αντιπολίτευση. Δεν λογαριάζατε τίποτε. Ξέφρενοι, ασύστολοι και λαϊκιστές του κερατά, επενδύατε στην καταστροφή και στην προσπελάσιμη ευκολία που σας έδινε πόντους.

Δεν σας ένοιαζε αν το κράτος πάσχει εκ γενετής ούτε αν τα οδυνηρά συμβάντα ή τα αρνητικά του καθεμέρα δεν είχαν σχέση αποκλειστικά με την (υπαρκτή στα σημεία)ανικανότητα των άλλων. Κάθε μέρα με μια προπαγανδιστική μολότοφ στο χέρι, ανάβατε παντού πυρκαγιές και παρουσιάζατε τη χώρα πυρπολημένη και ημιθανή.

Ε, τώρα τα πληρώνετε. Δεν το λέω χαιρέκακα, αλλά με θλίψη για τα δεινά της πατρίδος. Δίχως καμμιά ελπίδα-ή έστω με ελάχιστες- ότι θα σας συνετίσει το κακό. Τον καθρέφτη τον έχετε για να ποζάρει αυτάρεσκη η αλαζονεία σας κι όχι για να δείτε το θαμπό και κακόμορφο πιά πρόσωπό σας…

ΥΓ: Όσο για σας που φιλοδοξείτε να ξανάρθετε στα πράγματα, θυμηθείτε ότι η διαχειριστική σας ικανότητα ουτε τη βάση δεν είχε περάσει. Και λάβετε υπόψιν ότι την οριακή αντιπολίτευση που ασκείτε, τύπου Μητσοτάκη, θα τη βρείτε μπροστά σας. Όπως την βρήκε κι εκείνος ως κυβέρνηση.

www.news247.gr

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Έμπειρος και γνωστός από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για την στήριξή του στο Ανδρεοπασόκ-που φαίνεται ότι συνήλθε – ο κ. Γιάννης Τριάντης, αλλά και αυτός – όπως οι κουκουβάγιες- κλαίει επί των ερειπίων του κράτους ,που πανθομολογουμένως πια δημιούργησαν οι -επί 22 χρόνια στα 40 τελευταία- αυτοδύναμες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ,που ούτε ο Ηρακλής μπορεί να το εξαφανίσει ,ούτε ο Μ.Αλέξανδρος να το τιθασεύσει σαν τον Βουκεφάλα του .
  Τούτων ως δεδομένων – ξέρει αυτή η κυβέρνηση ”το βιός της” -όπως λέει ο λαός – θα έπρεπε ο κ.Τριάντης να υπογραμμίσει και την -με πρωθυπουργική παρέμβαση-αποζημίωση (με δύο χιλιάδες ευρώ παρακαλώ) όσων -περίπου 1000- από έλλειψη πρόνοιας ,ή, από ανάγκη αποκλείσθηκαν στα χιόνια ,ενώ οι υπόλοιποι -κάπου 3,000.000- συμμορφώθηκαν με το έκτακτο μήνυμα των αρμοδίων για αποφυγή κινήσεων με οχήματα και πεζή.
  Τώρα φυσικά μετά τα 2000 ευρώ ”θα χτυπιούνται” οι πολίτες ,που ”άκουσαν το κράτος” και δεν βγήκαν να απολαύσουν τα χιόνια.
  ”Ο Λαός τραγούδι θέλει” .Μη τον ενοχλείτε -ιδιαίτερα στην Αττική- ,που εκλέγει όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις.

 2. “Τώρα φυσικά μετά τα 2000 ευρώ ”θα χτυπιούνται” οι πολίτες ,που ”άκουσαν το κράτος” και δεν βγήκαν να απολαύσουν τα χιόνια”

  Δηλαδή, εσύ θα δεχόσουν να περάσεις 24 ώρες στο αυτοκίνητό σου υπό τι συνθήκες αυτές, για να πάρεις € 2000.- ; Όλα φτιάχνουν με τα λεφτά, έτσι ΣΑΝ;

  Αν δεν γράψεις εσύ ανοησίες, ποιος θα τις γράψει;

 3. Κατ’αρχάς εσείς πιστεύετε -και το γράψατε-ότι οι Έλληνες ψηφίζουν αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα και μη βιάζεστε. Θα” απολαύσουμε” πόσοι θα δηλώσουν εγκλωβισμό .
  Τυχαία γίνονται τυφλοί και ανάπηροι τόσοι Έλληνες ,υποδείγματα ”ειλικρινείας και τιμιότητος”;;;.
  Γιατί να μη δούμε ως νοιάξιμο το διχίλιαρο από τον όντως φιλάνθρωπο πρωθυπουργό ,που ”πήρε τα εσώρουχα ”των αριστερών με αυτή του την ενέργεια και την επίσκεψή του στους άστεγους του Πειραιά το προηγούμενο Σάββατο;;;.
  ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΝΗΘΙΣΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ Η ΕΠΑΡΑΤΗ.
  Υ.Γ Κατάλαβα εκνευρισθήκατε πάλι

  • Αντί να βγάλεις το σκασμό και να ζητήσεις συγγνώμη από τους ανθρώπους που προσβάλλεις με τις μαλακίες που γράφεις, εσύ συνεχίζεις. Τι να πει κανείς; Βλάκας και γάιδαρος από πάνω.

 4. ”Δημοκρατικές ” κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις ,χωρίς Κουτσόγεωργα ,Γιαννόπουλο και Πολάκη δεν υπήρξαν ,δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν, αλλά όλοι μας περιμένουμε τα παιδιά μας να γίνουν καλύτερα , ελπίδα που καθημερινά διαψεύδεται, ιδίως στο διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα