“ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΣΠΙΤΙ”

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πραγματικός και ο φαντασιακός κόσμος

Θα ξεκινήσω από την προσωπική εμπειρία και θα γενικεύσω.
Ξυπνάω μεταξύ 4πμ και 5πμ και ασχολούμαι, μέχρι να πάω για περπάτημα στην παραλία κατά τις 7πμ, με τον υπολογιστή και το διαδίκτυο, στο οποίο έχω «απλωθεί» όσο περισσότερο μπορούσα.
Τα μέτρα δεν με άγγιξαν καθόλου. Απλώς, θα βγαίνω για περπάτημα στις 5 το πρωί. Κατά τα άλλα, ζούσα, μέσω του διαδικτύου τη νέα πραγματικότητα. Τον νέο πραγματικό κόσμο. Που και που, κανά μεσημέρι πήγαινα στο ταβερνάκι της γειτονιάς για κανά τσίπουρο. Μου φαινόταν σαν να ζούσα σε φαντασιακή κατάσταση.
Αν εξαιρέσουμε όσους πήγαιναν στην εργασία τους και, τώρα, θα την στερηθούν με μύριες όσες συνέπειες, (γι αυτό εκφράζω τη συμπάθειά μου στους ανθρώπους αυτούς), το να καθίσεις στο σπίτι δεν σημαίνει πως στερείσαι τον πραγματικό κόσμο. Διότι πραγματικός κόσμος είναι ο διαδικτυακός.
Ο άλλος, ο κόσμος μέχρι το διαδίκτυο ανήκει σε μια φαντασιακή εποχή της ανθρωπότητας. Δεν κοροϊδεύω.
Το κακό με τους περισσότερους σύγχρονους φιλοσόφους μας είναι ότι έχουν μείνει στο “είναι”, στο “επέκεινα” και σε άλλα παρόμοια χωρίς να μπορούν να προσεγγίσουν τη νέα πραγματικότητα που χρειάζεται φιλοσοφική ερμηνεία.
Οι περισσότεροι απο αυτούς δεν έχουν φυσική και μαθηματική γνώση. Έχουν, απλώς, φιλοσοφική. Υπάρχουν, βεβαίως, και μερικοί που γνωρίζουν καλά τις φυσικές επιστήμες και μπορούν να προσεγγίσουν διαφορετικά την σύγχρονη πραγματικότητα.
Φιλόσοφος δεν είμαι αλλά με μια δόση αυθαιρεσίας μπορώ να πω πως ο πραγματικός κόσμος είναι το διαδίκτυο και όχι αυτός που γνωρίζαμε ως σήμερα.
Στο διαδίκτυο γνωρίζεις κόσμο που διαφορετικά θα τον αγνοούσες.
Αρκετούς από όσους σήμερα μιλάμε δεν θα τους γνωρίζαμε αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο. Δεν θα ξέραμε ότι υπάρχουν, ότι πιστεύουν αυτά που γράφουν.
Πραγματικότητα είναι η συνείδηση του περιβάλλοντός σου. Και το περιβάλλον, το συνειδητοποιείς καλύτερα μέσω του διαδικτύου.
Ο άλλος κόσμος, ο κόσμος πριν το διαδίκτυο ήταν ένας κόσμος ψευδαισιακός. Πέρασε. Ανήκει στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Σου λέει, είχες φυσική επαφή. Τι σημαίνει φυσική επαφή;
Με βάση την όραση και τη λειτουργία της έβλεπες τον άλλο. Μα και μέσω διαδικτύου φυσική επαφή δεν έχεις με τους άλλους; Οι φυσικές λειτουργίες που διαμεσολαβούν είναι ίδιες αλλά λίγο πιο περίπλοκες. Ακούς τη φωνή τους με τα ηχητικά κύματα να ταξιδεύουν μέσω των κυκλωμάτων και όχι, μόνο, του αέρα που μεσολαβεί κατά την μέχρι, τώρα, φυσική επαφή (την παλιά). Τον βλέπεις, επίσης, με φυσικές διεργασίες, απλώς, είναι λίγο πιο μακρυά σου.
Είναι ο πραγματικός κόσμος διευρυμένος σε σχέση με τον παλιό. Και σε λίγο θα μπορείς να κάνεις τις δουλειές σου μέσω του διαδικτύου. Όλες τις δουλειές σου. Μπορείς να ακούσεις μουσική, να δεις ταινίες, να παρακολουθήσεις όπερα, ποδόσφαιρο, χορό, ό,τι θέλεις. Στον παλιό κόσμο θα δυσκολευόσουν. Όχι, μόνο, λόγω κορονοϊου αλλά και απόστασης ή οικονομικής δυνατότητας,
Απολαύστε, λοιπόν, τον καινούριο κόσμο που ανακαλύπτετε. και αναζητείστε τρόπους να κάνετε απο αυτόν την εργασία σας, τη διασκέδασή σας.
Μην αγχώνεστε, μην καταθλίβεστε. Εδώ είμαστε.
Προσπαθώ να σας φτιάξω και μια διαδικτυακή τηλεόραση αλλά, μέχρι στιγμής, δεν τα κατάφερα τεχνικά. Αλλά που θα πάει.

Π.Σαβ.

spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξεφύγατε από την Φυσική και τα Μαθηματικά .Γράψατε και για το επέκεινα και αυτό είναι φιλοσοφία και μεταφυσική .Και αποδείξατε ότι τα καταφέρνετε και σαυτά.
    Να είστε καλά ,αλλά οι άνθρωποι μέχρι τώρα επεβίωσαν και προώδευσαν χωρίς το διαδίκτυο ,που πάντως στην εποχή του φετεινού ιού-μπορεί να έρχονται μελλοντικώς και άλλοι- συμβάλλει τα μέγιστα στην προσωρινή επιβίωση μας παγκοσμίως ,αλλά νομίζω ότι χωρίς το άγγιγμα και την συνομιλία των ανθρώπων θα είναι προβληματική σωματικά και ψυχολογικά η ανθρώπινη ζωή.
    Όσοι πιστοί στον Αναστάντα Χριστό -που μάλλον θα πολλαπλασιασθούν αυτήν την περίοδο- δεν απελπίζονται και αυτό είναι το παρήγορο.
    Εσείς να συνεχίσετε την στήριξη των συνανιχνευτών με ότι θα τους ενισχύει ,ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ.

  2. “Στο διαδίκτυο γνωρίζεις κόσμο που διαφορετικά θα τον αγνοούσες.
    Αρκετούς από όσους σήμερα μιλάμε δεν θα τους γνωρίζαμε αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο. Δεν θα ξέραμε ότι υπάρχουν, ότι πιστεύουν αυτά που γράφουν.”

    Χα χα,αυτός ήταν ο λόγος που είχα ασχοληθεί με τις Ανιχνεύσεις. Όλα καλά στον νέο πραγματικό κόσμο που αναδύθηκε, μεχρι κάποιος να τραβήξει τη πρίζα…..
    Μέχρι τότε θα βλέπουμε τη ντομάτα, ας πούμε, με τις “ιδιες φυσικές διεργασίες” που τη βλέπαμε παλιά και πιθανώς με κάποια εφαρμογή θα μπορούμε και να την μυρίζουμε κιόλας ακόμα κι αν έχουμε λογω κορονοιού χάσει την αίσθηση της όσφρησης. Ακόμα ,θα μπορούμε να την ακούμε σε γρήγορη κίνηση να μεγαλώνει μεσ΄’ στους ήχους του χωραφιού ή και να τη γευόμαστε πατώντας ένα πλήκτρο αφού θα έχουμε συνδεθεί με τα κατάλληλα γκατζετάκια….

    Αλλά δεν θα μπορούμε να τη τρώμε.

    τ

    Ό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα