Μάρτιος 1, 2024. Ελλάδα.

Η Χαμάς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι 7 όμηροι που κρατούνταν στη Γάζα σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του ισραηλινού βομβαρδισμού της Λωρίδας, γράφουν σήμερα αραβικά μέσα ενημέρωσης.

 «Επιβεβαιώνουμε ότι ο αριθμός των κρατουμένων που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να ξεπεράσει τους 70 κρατούμενους».

Το κίνημα συνέχισε: «Ήμασταν πρόθυμοι να διαφυλάξουμε τις ζωές των κρατουμένων, αλλά έγινε σαφές ότι η ισραηλινή ηγεσία σκοτώνει σκόπιμα τους κρατούμενους της για να απαλλαγεί από αυτόν το θέμα».

 «Επιβεβαιώνουμε ότι η τιμή που θα λάβουμε για 5 ή 10 ζωντανούς κρατούμενους είναι η ίδια τιμή που θα παίρναμε για όλους τους αιχμαλώτους αν δεν τους είχαν σκοτώσει οι ισραηλινές βομβαρδιστικές επιχειρήσεις».

Δεν είναι ακόμη σαφές πότε πέθαναν οι όμηροι. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας με τη Χαμάς από την κυβέρνησή του.

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι στόχος των διαπραγματεύσεων είναι να δοθεί στη στρατιωτική επιχείρηση ο απαραίτητος χρόνος για μια αποφασιστική νίκη.

The Hellenic Information Team