Η Τουρκία παρέλαβε από την Ουκρανία πυραυλικό σύστημα εδάφους – αέρος

9/10/20 | 0 | 0 | 209 εμφανίσεις

Η Ουκρανία έχει παραδώσει το πυραυλικό σύστημα «S-125 Pechora» στην Τουρκία. Πρόκειται για πυραύλους επιφανείας- αέρος και είναι σοβιετικής παραγωγής.

Αυτό αναφέρθηκε από την τουρκική ιστοσελίδα «Defence Turk» αναφέροντας πηγές της Ουκρανίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής κρατικής εταιρείας «Ukrspetsexport», Βαντούμ Νόζντρια [Vadym Nozdrya], ανακοίνωσε την παράδοση.

Το σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος έχει εμβέλεια 40 χιλιομέτρων, με μέγιστο υψόμετρο 15 χιλιομέτρων.

Το S-125 Pechora είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση ενός παλαιότερου μοντέλου που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ουκρανική αεροδυναμική.

Το S-125 – που ονομάζεται «SA-3 Goa» σύμφωνα με την ονομασία του ΝΑΤΟ – είναι ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς που βασίζεται στη σοβιετική τεχνολογία που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960 και με ένα σύστημα με παρόμοια απόδοση με το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα MIM-23B HAWK, που χρησιμοποιείται ήδη από την αεροπορία της Τουρκίας.

Πρόσφατα, Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την πρόθεση του Κιέβου να αγοράσει 48 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar, κατασκευασμένα από την Baykar Defense, από τις ένοπλες δυνάμεις της Άγκυρας.

Ο Νόζντρια πρόσθεσε ότι μέρος της παραγωγής Bayraktar θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Ουκρανία, κάτι που θα επέτρεπε μείωση κατά 35% του κόστους αγοράς, όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Agenzia Nova.

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/10/20 | (1 σχόλια)
    Χθες διακινήθηκε στο διαδίκτυο ένας κατάλογος βρετανικών πόλεων στις οποίες δήμαρχοι είναι μουσουλμάνοι. Τον αναρτήσαμε και εμείς. Σε μια πρόχειρη δειγματοληπτική έρευνα διαπιστώσαμε πως ισχύει εν μέρει. Σε τρεις πόλεις π.χ. που ψάξαμε στο διαδίκτυο στη μία μουσουλμάνος ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας