Η Τουρκία πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη

5/5/17 | 0 | 0 | 1,245 εμφανίσεις

Στις 3 Μαΐου το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu μετέδωσε ότι συνελήφθησαν στη Μαλαισία δύο Τούρκοι πολίτες, οι Τουργκάι Καραμάν και Ιχσάν Αλάν, επειδή συνδέονταν με τον Φετουλλάχ Γκιουλέν και οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τις μαλαισιανές να τους θέσουν υπό κράτηση.
Μία μέρα μετά, στις 4 Μαΐου η Κουάλα Λουμπούρ ανακοίνωσε ότι πράγματι συνελήφθησαν δύο Τούρκοι, όμως, εξαιτίας των σχέσεών τους με τον ISIS και ιδίως επειδή χρηματοδοτούσαν την τρομοκρατική αυτή οργάνωση, διαψεύδοντας έτσι τόσο την είδηση όπως μεταδόθηκε από το πρακτορείο Anadolu, όσο και την προσπάθεια προπαγάνδας που έκανε η Άγκυρα.
Η αντιτρομοκρατική μονάδα της μαλαισιανής Αστυνομίας ερευνούσε για δύο άνδρες μεταξύ άλλων, οι οποίοι “διέδιδαν, επηρέαζαν και χρηματοδοτούσαν” το ISIS, είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Μαλαισίας Αχμάντ Ζαχίντ Χαμίντι.
Ο Αντιπρόεδρος είπε ότι θα κρατηθούν προσωρινά με βάση τον νόμο της Μαλαισίας για 28 μέρες.
Την ίδια μέρα και λίγο αργότερα κατά την πρόοδο των ερευνών, οι μαλαισιανές αρχές συνέλαβαν έναν ακόμη Τούρκο τον Ισμέτ Εζτσελίκ.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας της Μαλαισίας Κχαλίντ ΑΜπού Μπακάρ αρνήθηκε ότι ενήργησαν κατόπιν τουρκικών αιτημάτων και τόνισε ότι “όποιος απειλεί την εθνική μας ασφάλεια δεν είναι ευπρόσδεκτος εδώ”.
Σχόλιο: Το πρακτορείο ειδήσεων  της Τουρκίας Anadolu, οργανισμός που εξαρτάται και ελέγχεται απολύτως από την κυβέρνηση, προσπάθησε να διασπείρει κυβερνητική προπαγάνδα για τις συλλήψεις των Τούρκων πολιτών στη Μαλαισία, μεταδίδοντας ότι συνελήφθησαν για σχέσεις με τον Γκιουλέν και ύστερα από τουρκικό αίτημα.
Έτσι, πίστεψε η Άγκυρα ότι θα μπορέσει να αποφύγει την αποκάλυψη της αλήθειας, που είναι ότι ακόμη και στη Μαλαισία υπάρχουν Τούρκοι που χρηματοδοτούν το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, η μαλαισιανή κυβέρνηση και οι αρχές του κράτους διέψευσαν την επίσημη Τουρκία και αποκάλυψαν ότι το δίκτυο των Τούρκων χρηματοδοτών του ISIS έχει φτάσει μέχρι εκεί.
 
Π.Μ.
infognomon

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας