Η σύζυγός του, Άσμα Μουχάμαντ αλ Μπαγκντάντι

Φεβρουάριος 16, 2024. Ελλάδα.

Η  Άσμα Μουχάμαντ, σύζυγος του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, αποκάλυψε λεπτομέρειες για τον πιο επικίνδυνο τρομοκράτη της περασμένης δεκαετίας και αποκάλυψε επίσης τα μυστικά της οργάνωσης σε αποκλειστική συνέντευξη που μεταδόθηκε από το Al Arabiya την Πέμπτη.

Όταν ρωτήθηκε για το μήνυμά της προς τις γυναίκες στον καταυλισμό Αλ Χολ (στη Συρία) και σε άλλα στρατόπεδα, που εξακολουθούν να πιστεύουν στην ιδεολογία της οργάνωσης, απάντησε, λέγοντας: «Αυτή η οργάνωση είναι μια μαύρη ιστορία και έχει τελειώσει».

Και πρόσθεσε, «Οι γυναίκες πρέπει να εκπαιδεύονται περισσότερο και να μην οδηγούνται από αυτό το όνειρο και την ψευδαίσθηση.» Συνέχισε, «Αυτή η οργάνωση έχει τελειώσει και πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει ξανά.».

Τόνισε επίσης ότι οι γυναίκες πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη γενιά ανάμεσα σε έναν τεράστιο αριθμό ορφανών παιδιών.

Η Άσμαα, η οποία παντρεύτηκε τον  Ιμπραχίμ το 1999, αποκάλυψε στη συνέντευξή της ότι ο σύζυγός της συνελήφθη από τις αμερικανικές δυνάμεις χωρίς κανένα λόγο το 2004.

«Οι σκέψεις του άλλαξαν μετά τη φυλακή»

Εξήγησε επίσης ότι οι σκέψεις του άλλαξαν εντελώς δύο χρόνια μετά την αποφυλάκισή του. Τόνισε ότι η ζωή της μαζί του ήταν ασταθής από το 2008.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο αρχηγός της οργάνωσης, που έλεγχε μεγάλες περιοχές στο Ιράκ και τη Συρία το 2014, δηλώνοντας τότε το υποτιθέμενο «χαλιφάτο» της, σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2019, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν ειδική επιχείρηση στο Κυβερνείο Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει τότε ότι μια ομάδα κομάντο των αμερικανικών δυνάμεων τον εντόπισε και τον καταδίωξε, αλλά ο τελευταίος ανατινάχθηκε μαζί με τις δύο συζύγους και τον γιο του.

The Hellenic Information Team