Ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης χαρακτηρίζει «ρεαλιστική προσέγγιση» τη «συνεκμετάλλευση του Αιγαίου», σε περίπτωση που «θα θέλαμε να τα βρούμε με την Τουρκία».

«Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θέλουμε να τα βρούμε…Η ελληνική κοινή γνώμη δεν είναι έτοιμη για οποιαδήποτε υποχώρηση και γι ΄ αυτό δεν είναι ούτε η κυβέρνηση , ούτε η αντιπολίτευση», προσθέτει.

Ο κ.Αντωνιάδης μιλά στο militaire.gr για τα ελληνοτουρκικά λέγοντας ότι μπορεί πάντα να γίνονται επεισόδια μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας αλλά «έδαφος ελληνικό να κινδυνεύσει για τα επόμενα 50 χρόνια δεν υπάρχει». Ανησυχεί ωστόσο για την Θράκη και όσα μπορούν να προκληθούν εκεί, χωρίς πόλεμο.

Εξηγεί τι εννοεί όταν λέει πως Ελλάδα και Τουρκία δεν έχουν το ίδιο ειδικό βάρος.

Χαρακτηρίζει ανοησία την αποστολή όπλων από την Ελλάδα προς την Ουκρανία.

Ο κ.Αντωνιάδης ήταν ο Α/ΓΕΝ που είχε ζητήσει να ξεκινήσει ναυπηγικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για τον ελληνικό Στόλο, από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε η εισήγηση του. Μας υπενθυμίζει τι είχε συμβεί τότε.

«Έχουμε τη νοοτροπία του νεόπλουτου στους εξοπλισμούς» , λέει ο κ.Αντωνιάδης και εξηγεί την άποψη του.

Τέλος μιλά για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εκκλησία. Ένα θέμα για το οποίο οι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν. Μάλλον το ίδιο θα γίνει και τώρα…

https://www.militaire.gr/i-synekmetalleysi-mporei-na-einai-lysi-realistiki-alla-oi-ellines-den-tin-apodechontai-a-antoniadis/