Ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραήμ Ρεΐσι βρίσκεται για επίσημες επαφές στη Μόσχα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιράν, τον οποίο φιλοξένησε στο Κρεμλίνο. Η συνάντηση, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ήταν κλειστή για τον Τύπο, διήρκεσε περισσότερες από 5 ώρες.

Μιλώντας στο μέρος της συνάντησης των δύο ηγετών που ήταν ανοιχτό στον Τύπο, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία και το Ιράν επιτελούν ενεργό έργο σχεδόν σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα.

Ο Πούτιν δήλωσε στον Ιρανό ομόλογό του ότι ήθελε να επισκεφθεί την Τεχεράνη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Άμπου Ντάμπι και στο Ριάντ, αλλά ανέφερε ότι ενημερώθηκε ότι ο Ρεΐσι επρόκειτο να μεταβεί στη Μόσχα για διαπραγματεύσεις, οπότε εγκατέλειψε αυτή την επίσκεψη.

Υπενθυμίζοντας ότι εκτελούν από κοινού μεγάλα έργα υποδομής, ότι τα συζητούν εδώ και πολύ καιρό και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη φάση υλοποίησης της κατασκευής του σιδηροδρόμου Βορρά-Νότου, ο Πούτιν τόνισε ότι παραδοσιακά συνεργάζονται στον ενεργειακό τομέα, ότι συνεργάζονται και στον τομέα της εκπαίδευσης, ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός Ιρανών φοιτητών που σπουδάζουν στη χώρα του κάθε χρόνο.

Η κατάσταση στην Παλαιστίνη ήταν επίσης στην ατζέντα των ηγετών.

Στη συνάντησή του με τον Πούτιν, ο Ιρανός πρόεδρος Ιμπραήμ Ρεΐσι είπε ότι οι βομβαρδισμοί της Λωρίδας της Γάζας πρέπει να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό και να βρεθεί μια γρήγορη λύση στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση.

Η συνάντηση Πούτιν-Ραΐσι στη Μόσχα διήρκεσε περισσότερες από 5 ώρες