Η Ρωσία στα πρόθυρα δημιουργίας εμβολίων κατά του καρκίνου, ισχυρίζεται ο Πούτιν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΜΠΕΘ ΜΠΡΑΟΥΝ

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι Ρώσοι επιστήμονες βρίσκονται στο κατώφλι της ανάπτυξης ενός εμβολίου για τον καρκίνο, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι η νέα θεραπεία θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε μεμονωμένες θεραπείες στο μέλλον. Ενώ ο Πούτιν δεν διευκρίνισε περαιτέρω τους τύπους καρκίνου που στοχεύουν τα εμβόλια ή τη μέθοδο χορήγησης για τα πρόσφατα αναπτυγμένα εμβόλια, οι δηλώσεις του ευθυγραμμίζουν τη Ρωσία με πολλές άλλες χώρες που ασχολούνται με την έρευνα για τα εμβόλια κατά του καρκίνου.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Πούτιν φαινόταν βέβαιος ότι οι θεραπείες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο εγγύς μέλλον μιλώντας σε φόρουμ της Μόσχας στις 14 Φεβρουαρίου.
«Έχουμε φτάσει πολύ κοντά στη δημιουργία των λεγόμενων αντικαρκινικών εμβολίων και ανοσοτροποποιητικών φαρμάκων μιας νέας γενιάς», είπε ο Πούτιν. Ελπίζω ότι σύντομα θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά ως μέθοδοι ατομικής θεραπείας».
Ενώ οι λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα εμβόλια στο σώμα δεν κυκλοφόρησαν, η Ρωσία παραδοσιακά απομακρύνεται από την τεχνολογία εμβολίων mRNA.
Στις αρχές του 2023, η BioNTech με έδρα τη Γερμανία ξεκίνησε κλινικές δοκιμές αρκετών αντικαρκινικών εμβολίων. Αυτές οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε BioNTechs πριν από την έρευνα για το εμβόλιο mRNA, καθώς το εργαστήριο ήταν κορυφαίος κατασκευαστής του εμβολίου Covid-19.

Το BNT162b2, ένα εμβόλιο mRNA που αναπτύχθηκε από το εργαστήριο πριν από 12 χρόνια, έγινε η βάση για τα εμβόλια mRNA Covid-19.

Η επιτυχία του εμβολίου Covid-19 οδήγησε την BioNTech σε δοκιμές για εμβόλια καρκίνου που βασίζονται σε mRNA.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ρωσία ανέπτυξε και κυκλοφόρησε το Sputnik V, το οποίο παρέκκλινε από την πλατφόρμα του εμβολίου mRNA και αντ’ αυτού λειτουργούσε σε μια πλατφόρμα φορέα αδενοϊού. Σε αντίθεση με τα εμβόλια mRNA, τα εμβόλια φορέα αδενοϊού λειτουργούν με τρόπους παρόμοιους με τα παραδοσιακά εμβόλια.
Δύο εργαστήρια, η Moderna και η Merck & Co, αναπτύσσουν πειραματικά εμβόλια κατά του καρκίνου που στοχεύουν το μελάνωμα. Στα τέλη του 2022, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν το mRNA-4157/V940, ένα εμβόλιο που μείωσε στατιστικά τον κίνδυνο θανάτου ή υποτροπής σε ασθενείς που μάχονται επί του παρόντος με μελάνωμα τελικού σταδίου. Σύμφωνα με το CNN, το εμβόλιο, ενώ ήταν ακόμη σε κλινικές δοκιμές, συνέχισε να επεκτείνει την προστασία σε ασθενείς για τρία χρόνια μετά τη θεραπεία.
Ενώ τα εμβόλια mRNA αναπτύσσονται ως αναδυόμενη θεραπεία, εμβόλια που έχουν δείξει ιδιότητες πρόληψης του καρκίνου είναι διαθέσιμα και δοκιμασμένα για πάνω από μια δεκαετία. Τον Ιανουάριο του 2022, η Δημόσια Υγεία της Σκωτίας δημοσίευσε μια ερευνητική μελέτη που καταδεικνύει ότι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας εξαλείφθηκε σε όλες τις γυναίκες που είχαν λάβει το εμβόλιο για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV). Ο HPV είναι μια μεταδοτική λοίμωξη που πιστεύεται ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το εμβόλιο HPV λειτουργεί με βάση μη μολυσματικό ανασυνδυασμένο εμβόλιο και όχι βάση mRNA.

americanmilitarynews.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα