Η Ρωσία ολοκληρώνει τον αγωγό Nord Stream 2, ξεπερνώντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ

3/6/21 | 0 | 0 | 144 εμφανίσεις

Ρωσία: Στο τελικό στάδιο κατασκευής του ο αγωγός Nord Stream 2

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση Biden παραιτήθηκε από τις κυρώσεις στην εταιρία πίσω από τον αγωγό στη Γερμανία

Στο τελικό του στάδιο βρίσκεται ο αγωγός αερίου Nord Stream 2 καθώς το στάδιο κάτω από τη Βαλτική θάλασσα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένουν μόλις 100 χλμ. Για την πλήρη ολοκλήρωσή του σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης.
«Ελπίζουμε πως οι κατασκευαστικές εργασίες στον Nord Stream 2 θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους, δήλωσε ο Νόβακ στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην πρόοδο στον αγωγό, ο οποίος θα επιτρέψει στη Ρωσία να στείλει περισσότερο αέριο στη Δυτική Ευρώπη, παρακάμπτοντας την Ουκρανία.
Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση Biden παραιτήθηκε από τις κυρώσεις στην εταιρία πίσω από τον αγωγό στη Γερμανία, μια κίνηση στην οποία αντιτέθηκαν οι επικριτές του σχεδίου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, χαιρετίστηκε όμως από το Κρεμλίνο.
Ωστόσο η περιβαλλοντική οργάνωση Deutsche Umwelthilfe δήλωσε χθες, Τετάρτη 2/6, ότι ζήτησε την ανάκληση της άδειας κατασκευής και λειτουργίας του Nord Stream 2 για λόγους προστασίας του κλίματος, με βάση μια απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.

Το δικαστήριο ανάγκασε τη Γερμανία νωρίτερα αυτό τον μήνα να κάνει πιο αυστηρό τον νόμο της για το κλίμα, μετά την αγωγή που κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, κάτοικοι νησιών της Βόρειας Θάλασσας, που φοβούνται μια αύξηση της στάθμης της θάλασσας, κατά του κλιματικού νόμου του 2019.
Το σχέδιο του Nord Stream 2, υπό την ηγεσία της Gazprom με τους δυτικούς εταίρους της, έχει στόχο τη διανομή ρωσικού αερίου στη Γερμανία, αλλά σε αυτό εναντιώνεται επί μακρόν η Ουάσινγκτον η οποία υποστηρίζει ότι θα αυξήσει επικίνδυνα την περιφερειακή επιρροή της Μόσχας.

www.bankingnews.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο