Η Ρωσία αγνόησε την έκκληση της Τουρκίας για τη Συρία

27/3/21 | 0 | 0 | 123 εμφανίσεις

Μάρτιος 26, 2021. 20:57. Ελλάδα.

Η Τουρκία απευθύνθηκε στη Ρωσία για βοήθεια στην βορειοδυτική Συρία μετά την πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών στην περιοχή, στην οποία κατοικούν πάνω από τρία εκατομμύρια άτομα.

Ωστόσο, η Μόσχα δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη στα αιτήματα της Άγκυρας, μια ένδειξη που μπορεί να υποδηλώνει την αυξανόμενη αντιπαράθεση μεταξύ τους στη Συρία,  όπως γράφει σήμερα η Arab News.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, εκτοξεύθηκαν πύραυλοι στην πόλη Καχ στη βόρεια επαρχία της Ιντλίμπ, καθώς και ένα χώρο για στάθμευση φορτηγών και ρυμουλκουμένων κοντά στη Σαρμάντα, αφήνοντας αρκετούς τραυματίες.

Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, σύμφωνα με τη λεγόμενη συριακή ένοπλη αντιπολίτευση, που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους στόχους της επίθεσης ήταν η « αγορά καυσίμων » που ελέγχεται από μαχητές της τρομοκρατικής ομάδας Jebhat Fatah al-Sham (πρώην Jebhat al-Nusra).

Την περασμένη Κυριακή, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, μια μη κυβερνητική οργάνωση, ανέφερε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν μια αποθήκη καυσίμων κοντά στη συνοριακή διέλευση Bab al-Hawa κοντά στα τουρκικά σύνορα.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    12/5/21 | (3 σχόλια)
    Διαβάστε προσεκτικά το παραπάνω κείμενο. Η ελληνική πολιτεία αναγνωρίζει την διδασκαλία Μακεδονικής Γλώσσας και καταχωρεί στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του υπουργείου πολιτισμού την σχετική αίτηση. Η επωνυμία της Κίνησης: Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ"! Υπο μία έννοια, ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας