Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.-ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ;

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
του Παντελή Σαββίδη
Επικαλούμενες αμερικανικές στρατιωτικές πηγές, οι New York Times και ο Guardian υποστηρίζουν πως αμερικανοί βοήθησαν τους ουκρανούς στην βύθιση του Μόσκβα.
Πρις λίγες ημέρες, υποστηρίχθηκε πως αμερικανοί βοηθούν τους ουκρανούς να σκοτώνουν ρώσους στρατηγούς.
Η μέθοδος με τον εντοπισμό του κινητού των στρατηγών είναι γνωστή. Είναι αφελέστατη η ενέργεια των Ρώσων να επικοινωνούν με τα κινητά τους. Δείχνει τραγικές αδυναμίες στο σύστημα επικοινωνίας τους.
Απο την αρχή του πολέμου οι αμερικανοί αποδέχονταν πως υπάρχουν 2000 αμερικανοί σύμβουλοι στην Ουκρανία οι οποίοι εκπαιδεύουν τον ουκρανικό στρατό.
Για την παρουσία και την βεβαιότητα ότι οι αμερικανοί επιχειρούν με ειδικές δυνάμεις γράφω συνεχώς. Άλλωστε, είναι συνήθης πρακτική οι ειδικές δυνάμεις αμερικανών και βρετανών, όπου οι χώρες τους αναμιγνύονται, να επιχειρούν πριν καν αρχίσει ο πόλεμος.
Σε εκπομπή της διαδικτυακής τηλεόρασης “Ανιχνεύσεις web tv”, με προσκεκλημένο τον Αντιναύαρχο Παστουσέα κατηγορηματικά είπα πως η επιχείρηση κατά της ρωσικής ναυαρχίδας είχε αμερικανική υποστήριξη. Προσωπικά πιστεύω πως διεξήχθη απο αμερικανούς. Και, ίσως, με πυραύλους κρουζ, όχι τους ουκρανικούς. Οι εξελίξεις το επιβεβαιώνουν.
Παρόλο που για όλα αυτά δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, υπήρξαν ειρωνικά επικριτικά σχόλια απο διαδικτυακούς συνομιλητές. Τους απάντησα να είναι επιφυλακτικοί για την βεβαιότητά τους αλλά συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο. Να δούμε αν θα εμφανισθούν.
Μια σύντομη αποτίμηση:
-Ο πόλεμος, όπως απο την αρχή υποστήριζα, είναι ένας proxy war της Αμερικής κατά της Ρωσίας.
-Οι τελευταίες αποφάσεις των αμερικανών για ενίσχυση του ουκρανικού στρατού με βαρέα όπλα σημαίνουν πως οι ΗΠΑ επιθυμούν κλιμάκωση της σύγκρουσης. Όχι αποκλιμάκωση. Πως θα απαντήσουν οι Ρώσοι; Πιθανώς, να προετοιμάζονται για ευρύτερες συγκρούσεις ακόμη και με δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
-Απο την αρχή, επίσης, υποστήριξα πως οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την εξασθένιση της Ρωσίας ώστε στην επερχόμενη αντιπαράθεσή τους με την Κίνα, η Ρωσία να μην έχει την σημερινή στρατιωτική και πολιτικο-οικονομική υπόσταση ως ενδεχόμενος σύμμαχος της Κίνας.
-Όλα δείχνουν πως οι ΗΠΑ ξεκίνησαν αυτόν τον πόλεμο έχοντας διαμορφωμένο σχέδιο για το πως θέλουν την παγκόσμια ανακατάταξη. Παγκόσμιας σημασίας αλλαγές βρίσκονται σε εξέλιξη.
-Με προβληματίζει- διότι δεν μπορώ να καταλήξω αν συμφώνησαν και τι- η συνάντηση των υπουργών άμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας πριν αρχίσουν οι επιχειρήσεις. Διαπιστώθηκε απόκλιση και ό,τι βγει στο πεδίο της μάχης, ή κάτι-και τι- συμφωνήθηκε;
-Είναι εντυπωσιακή η ακρίβεια με την οποία οι αμερικανικές υπηρεσίες προέβλεψαν την ημέρα έναρξης του πολέμου. Σε ένα μυστικοπαθές καθεστώς και σε τόσο υψηλό επίπεδο είναι αδύνατον να παρεισφρύουν πράκτορες που πληροφορούν τον αντίπαλο.
-Αυτήν την στιγμή η Ρωσία πουλά πετρέλαιο στις ΗΠΑ. Πετρελαιοφόρα φορτώνουν ρωσικό πετρέλαιο. Θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ θα το πωλήσουν ως δικό τους. Και στην Ε.Ε. Οι επιπτώσεις στην Ε.Ε. θα είναι βαριές.
-Η Ε.Ε. με τη σημερινή της μορφή έχει τελειώσει. Αν υπάρχει σχέδιο μιας άλλης Ε.Ε. θα το δούμε.
-Διακρίνεται ένας αμερικανικός θυμός κατά της Γερμανίας την οποία εξευτέλισαν, μέσω ουκρανών επισήμων, παντοιοτρόπως. Η υποβάθμιση της γερμανικής παρουσίας στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις στις οικονομίες των ευρωπαϊκών χωρών. Και, φυσικά, της Ελλάδας. Οι ημέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες.
-Υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο οξείας επισιτιστικής κρίσης. Στην Ελλάδα η τιμή του σταριού θα αυξηθεί πάνω απο 500% αν δεν ληφθούν, απο τώρα, μέτρα εσωτερικής παραγωγής την επόμενη χρονιά.
-Ο πρωθυπουργός εκλήθη στην Ουάσιγκτον για να του ανακοινωθεί τι πρέπει να κάνει στα θεωρούμενα ως ανοικτά θέματα της Ελλάδας, κυρίως, με την Τουρκία.
Τα αμερικανικά σχέδια έχουν διαμορφωθεί και περιμένουμε να δούμε την υλοποίησή τους. Η Ελλάδα με το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό της σύστημα δεν έχει καμιά δυνατότητα να αντισταθεί σε ενδεχόμενη μεταβολή του status της περιοχής σε βάρος της
-Η πλειονότητα του λαού είναι διατεθειμένη να δεχθεί υποχωρήσεις.
spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όχι αγαπητέ Παντελή! Το λέτε και το ξαναλέτε ότι “η πλειονότητα του λαού είναι διατεθειμένη να δεχτεί υποχωρήσεις”. Η αντιμετώπιση της υβριδικής εισβολής που επιχείρησε η Τουρκία στον Έβρο από τους απλούς πολίτες είναι αψευδής μάρτυς του τί είναι διατεθειμένος να δεχτεί ο λαός. Και μη νομίζετε ότι οι ακρίτες μας είναι ευαισθητοποιημένοι εθνικά λόγω της διαμονής τους στα σύνορα! Η οικογένειά μου ζει στον Έβρο και κάθε δεύτερη εβδομάδα είναι στην Αδριανούπολη για ψώνια, θέλουν την καλοπέρασή τους όπως όλοι και -στις ημέρες της ειρήνης- μόνη τους έγνοια είναι το ύψος των συντάξεών τους και η υπεράσπιση των αποδοχών τους. Εκείνες τις μέρες είχαν αλλάξει όλα.

 2. @ cyclos

  Η διάθεση τού ελληνικού λαού να δεχτεί υποχωρήσεις, εξαρτάται από το πώς αυτές τού σερβίρονται από την εκάστοτε κυβερνητική προπαγάνδα.

  Στις Καστανιές τού παρουσιάζονταν κάθε μέρα τα εκεί τεκταινόμενα και οι αγώνες μας να μην περάσει ο εχθρός, με τρόπο που τον ξεσήκωνε, τον αφύπνιζε. Τα Ίμια και πολλά άλλα, πλεύση τουρκικών σκαφών στις θάλασσές μας, καθημερινές πια παραβιάσεις εναερίου χώρου, μυστικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικής κυβερνήσεως και Τουρκίας κλπ., κλπ. τον αφήνουν μάλλον αδιάφορο, διότι αυτά τού παρουσιάζονται εντελώς διαφορετικά από τα κυβερνητικά κανάλια. Ακόμη και το πρόβλημα τής λαθροεισβολής το συνήθισε πια και δεν αντιδρά, παρά το ότι απειλεί με αφανισμό το έθνος μας.

  Συμφωνώ με τον κ. Σαββίδη. Έχομε αποδείξει ότι είμαστε διατθειμένοι να κάνομε υποχωρήσεις, αρκεί αυτές να μάς παρουσιαστούν σαν απαραίτητες (π.χ. προς αποφυγή πολέμου).

 3. Φημολογείται -εκτιμάται ,αλλά από πουθενά δεν προκύπτει σαφώς ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα δεχθεί τώρα υποχωρήσεις υπέρ της Τουρκίας.
  Και όπως ΄΄κάθε μέρα είναι άλλη μέρα” , έτσι σήμερα δεν είναι 1996 (Ίμια) και 2018(Πρέσπες) , που και τότε δεν δέχθηκε ο λαός την υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ασχέτως αν -ούτε οι Βορειοελλαδίτες- δεν κήρυξαν τους κ.κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά ανεπιθύμητους σε ολόκληρη την Μακεδονία .
  Φρονώ πως οι Καστανιές του 2020 έσπειραν -πέραν των Ενόπλων μας Δυνάμεων- και στον ελληνικό λαό τον σπόρο της ανυποχώρητης στάσης μας έναντι της Τουρκίας.
  ΚΑΙ μη ξεχνάμε ότι από την Ιστορία δεν υπήρξε κυβέρνηση αυτής της Παρατάξεως, που να υποχώρησε σε πιέσεις φίλων και συμμάχων υπέρ της Τουρκίας.
  ΤΕΛΟΣ .
  ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ- ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .
  ΟΜΩΣ, ΑΣ ΜΗ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ -ΟΠΩΣ ΤΟ 1897 ΚΑΙ 1974- ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ , ΓΙΑΤΙ Ο ΑΣΙΑΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΑΒΑΡΟΣ-ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ -ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ -ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΕΟΙ-ΝΑ ΥΠΕΡΑΠΙΖΟΜΑΣΤΕ. .
  Καλό Σαββατοκύριακο.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,737ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
21,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα