Η Ουκρανία υποστήριξε τις «αξιώσεις» της Πολωνίας για το Καλίνινγκραντ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο Ολέξιι Ντανίλοφ, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, υποστήριξε τις πιθανές εδαφικές διεκδικήσεις της Πολωνίας στο ρωσικό Καλίνινγκραντ σε συνέντευξή στο τηλεοπτικό κανάλι 1plus1.ua, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι φιλοδοξίες της Βαρσοβίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν την «ειδική επιχείρηση» (σημ. εισβολή στην Ουκρανία) της Μόσχας.

«Μπορώ να πω ότι η Πολωνία, όχι ακόμη σε επίσημο επίπεδο, έχει ήδη διεκδικήσει την περιοχή του Καλίνινγκραντ. Αυτό σίγουρα θα μας βοηθούσε», είπε ο Ντανίλοφ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Πολωνίας , στρατηγός Βάλντερμαρ Σκρίπτσακ , δήλωσε ότι η Πολωνία θα πρέπει να εγείρει το ζήτημα της υπαγωγής του Καλίνινγκραντ,  που  από το 1945 «είναι κατεχόμενο από τη Ρωσία».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της rbc.ru, η σημερινή περιοχή του Καλίνινγκραντ βρίσκεται στο έδαφος της πρώην γερμανικής επαρχίας της Ανατολικής Πρωσίας.

Το 1945, οι μάχες της επιχείρησης της Ανατολικής Πρωσίας των σοβιετικών στρατευμάτων έγιναν εδώ.

Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με απόφαση της Διάσκεψης του Πότσνταμ, μέρος της Ανατολικής Πρωσίας (περίπου το ένα τρίτο) παραχωρήθηκε στην ΕΣΣΔ και το υπόλοιπο έδαφος στην Πολωνία.

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα