Η ΚΟΙΝΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

 ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τον Μπαμπινιώτη από τότε που μας είπε Βούλγαρους, σταμάτησα να τον παρακολουθώ.
  Κοινοτοπία, σημαίνει κοινός τόπος. Έχω μα κάποιον ή κάποιους άλλους έναν κοινό τόπο.
  Κοινοτυπία, σημαίνει κάτι συνηθισμένο.
  Αυτό το δεύτερο εννοώ στο κείμενο.

  • Σεβαστό’ (απλώς μια επιπρόσθετη σημείωση: ο Μπαμπινιώτης λέει ότι η κοινοτοπία σημαίνει έλλειψη πρωτοτυπίας).

 2. Πλήρης συνέπεια με προηγούμενο άρθρο (7 Ιουνίου) που κατέληγε “Βάλτε στο παιχνίδι και την αλεπού, τον Πάιατ. Τώρα που ήρθε στο παζάρι”.
  Πλήρης εναρμόνιση και υποταγή με την αναβίωση της ψυχροπολεμικής τάξης πραγμάτων του ΝΑΤΟ-ΗΠΑ όπως την όρισε ο Ismey “Οι Αμερικάνοι μέσα, οι Ρώσοι έξω, οι Γερμανοί κάτω”.
  Αυτή είναι η προτεινόμενη για την Ελλάδα επιστροφή (κοινοτυπία) στα Βαλκάνια το 2021.

  • Επειδή το μαχαίρι έφθασε στο κόκκαλο και ο ελληνισμός θα τεθεί μπροστά στο δίλημμα ή παραχωρήσεις και υποταγή στην Τουρκία ή πόλεμος, θα επισημάνουμε τα εξής:
   1.-Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Ή γίνεται κάτι τώρα ή το παιχνίδι χάνεται.
   2.-Ό,τι και να γίνει δεν πρέπει να έχει ούτε κομματική ούτε ιδεολογική χροιά. Θα είναι μια κοινή, υπαρξιακή προσπάθεια. Κινδυνεύουμε με δορυφοροποίηση. Μια άτυπη, νέα δουλεία.
   3.-Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε και την δορυφοποίηση και τον πόλεμο είναι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει τίποτε άλλο παρά ισχύ. Και πλανάται όποιος νομίζει ότι με διπλωματικά μέσα μπορεί να την αντιμετωπίσει. Και όποιος το νομίζει, και κατέχει δημόσια θέση, είναι επικίνδυνος.
   4.-Στην αναγεννητική αυτή προσπάθεια πρέπει να υπάρξουν και μηνύματα. Πως οι προδότες τιμωρούνται. Οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της Κύπρου Γεωργίτσης και Κομπόκης, ο Ιωαννίδης και ο τότε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Μπονάνος, καθώς και όποιος άλλος ευθύνεται, υποβιβάζονται στον κατώτερο βαθμό και καταδικάζονται από την ελληνική πολιτεία. Ο Μπονάνος όταν ρωτήθηκε από την εξεταστική επιτροπή τι έκανε την ημέρα της εισβολής και δεν ενεργοποίησε το στρατό είπε πως είχε άλλη δουλειά.
   5.-Να εγκαταλειφθεί ό,τι έχει συμφωνηθεί ως διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο και να διαμορφωθεί ένα σχέδιο στρατιωτικής ανακατάληψης του νησιού ενεργοποιώντας όλες τις δυνατότητες της περιοχής. Στρατιωτικές συνεργασίες και σχέσεις με χώρες που νοιώθουν την Τουρκία ως κοινή απειλή. Είναι το μόνο που θα ανησυχήσει την Άγκυρα.
   6.-Να διαμηνυθεί στις ΗΠΑ που μεθόδευσαν μαζί με την Τουρκία την εισβολή και κατοχή της Κύπρου ότι πρέπει να υποστηρίξουν με στρατιωτική συμβολή την απελευθέρωση του νησιού. Διαφορετικά δεν θα μπορούν να θεωρούν δεδομένη την Ελλάδα. Δεν φεύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ αλλά το χρησιμοποιεί όπως η Τουρκία. Δεν χαλάει η χώρα τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ αλλά τις αναπτύσσει εκεί που τη συμφέρουν. Αναπτύσσει η Αθήνα τις σχέσεις της με Ρωσία και Κίνα εκεί που τη συμφέρουν. Και διαμηνύει στην ανύπαρκτη Ε.Ε. την νέα αντίληψη πολιτικής.
   7.-Η Γερμανία ως γεωπολιτική αντίληψη έχει συμφέροντα αντίθετα των ελληνικών. Τα γερμανικά συμφέροντα συγκλίνουν με τα τουρκικά. Να γίνει σαφές στη χώρα πως η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει την Γερμανία στην πολιτική της. Να απαιτηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Το χρέος θα το πληρώσουμε, γιατί δεν είμαστε απατεώνες αλλά η ύπαρξη, η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν μπορούν να εξαρτώνται από τη Γερμανική βούληση.
   8.-Να καταδειχθεί η ανθελληνική γερμανική πολιτική με την παράδοση των υποβρυχίων στην Τουρκία. Να διαμορφωθεί κίνημα κατά της παράδοσης των υποβρυχίων στην Τουρκία Δεν πρέπει να περάσει έτσι η επικίνδυνη για την ειρήνη γερμανική πολιτική. Η Γερμανία απειλεί την περιοχή για άλλη μια φορά.
   9.-Στην διαδικτυακή τηλεόραση Ανιχνεύσεις web tv θα γίνουν το επόμενο διάστημα οι εξής, μεταξύ άλλων, εκπομπές.
   -Στις 20 Ιουλίου με αφορμή την εισβολή στρατιωτικοί…

 3. Η αλήθεια και των δυο άρθρων σας σήμερα πονάει. Πάντα η αλήθεια πονάει. Γιατί το μαχαίρι μπορεί πράγματι να έφτασε στο κόκαλο, αλλά πόσοι το νιώθουν άραγε…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,693ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
19,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα