Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ και οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
 του Χρήστου Θωμά Γαλλή
Άλλη μια χρονιά, άλλο ένα ρεκόρ!
Τον περασμένο Ιανουάριο, η Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus (C3S) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (www.copernicus.eu) επιβεβαίωσε ότι το 2023 ήταν με μεγάλη διαφορά η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ και ότι ήταν πιθανώς η θερμότερη των τελευταίων 100.000 ετών!!!
Οι ημερήσιοι μέσοι όροι της παγκόσμιας θερμοκρασίας ξεπέρασαν ακόμη και για λίγο τα προβιομηχανικά επίπεδα κατά περισσότερους από 2 βαθμούς Κελσίου, το ανώτατο όριο που ορίστηκε στη Συμφωνία του Παρισιού. Αυτά τα αρχεία πληροφοριών είναι ένα ακόμη μήνυμα ότι η ανθρωπότητα ζει ολοένα και περισσότερο πέρα από τα περιβαλλοντικά όρια της Γης και πρέπει να λάβει μέτρα για να αντιστρέψει τη διαδικασία θέρμανσης και ανάλογης προσαρμογής.
Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, πρέπει να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε μακροπρόθεσμες λύσεις στο πρόβλημα, αντί να εφαρμόζουμε βραχυπρόθεσμες διορθώσεις που αφορούν μόνο τις επιπτώσεις του… ή όπως λέει ένα ρητό «Σε μια στιγμή κρίσης, οι σοφοί χτίζουν γέφυρες και οι ανόητοι χτίζουν φράγματα». Τα δασικά Οικοσύστηματα και τα δέντρα είναι μερικές από τις πιο σημαντικές «γέφυρες» για ένα μέλλον με σταθερό κλίμα σε έναν κατοικήσιμο πλανήτη.
Ανάμεσα σε πολλές άλλες δράσεις και τομείς που αφορούν την αντοχή και προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική κρίση, τις ακτές, την γεωργία, τα νερά κτλ., η βιώσιμη διαχείριση δασών και υγροτόπων, η αγροδασοκομία, η αποκατάσταση τοπίου και άλλες λύσεις που βασίζονται στη φύση συμβάλλουν στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και υποστηρίζουν την προσαρμογή στις επιπτώσεις της.
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παίρνονται σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την χώρα μας σε πολλούς σημαντικούς τομείς όπως για παράδειγμα η οικονομία, το περιβάλλον, η γεωργία, η ενέργεια, την κοινωνία, ακόμα και την εξωτερική μας πολιτική και την εθνική μας νομοθεσία.
Ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά σημαντικό και κρίσιμο ποιους θα στείλουμε με την ψήφο μας στην Ευρωβουλή!
Στο κόμμα που θα επιλέξετε να ψηφίσετε για τις Ευρωεκλογές δείτε τα βιογραφικά των υποψηφίων.
Θα ήταν ίσως χρήσιμο να μην προτιμήσετε πρόσωπα που απλά έχουν τηλεοπτική αναγνώριση αλλά πρόσωπα που μπορεί να έχουν την γνώση και την ικανότητα να μετατρέπουν την γνώση σε συγκεκριμένες πολιτικές και προτάσεις, την ικανότητα να συνάπτουν συμμαχίες με άλλους ευρωβουλευτές προς όφελος της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης, και κυρίως την ικανότητα να εργάζονται και συνεργάζονται δημιουργικά και αποτελεσματικά σε ένα πολυεθνικό σύνολο όπως είναι το Ευρωκοινοβούλιο.
Αυτονόητο να μην προτιμούμε πρόσωπα που μπορεί να πράττουν κατά της χώρας μας.
Ας ελπίζουμε πως το 2024 θα είναι η χρονιά που θα αρχίσουμε, σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, να χτίζουμε “γέφυρες αντί για φράγματα” στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης.
Χρίστος Γαλλής του Θωμά,
Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2024.
 Απο την σελίδα του κ. Χρ. Γαλλή στο fb
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα