Η Κίνα είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία

19/7/21 | 0 | 0 | 116 εμφανίσεις

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον -πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στη Δαμασκό το Σάββατο ότι η χώρα του αντιτίθεται σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής καθεστώτος στη Συρία.

Ο Γουάνγκ εξήρε τα επιτεύγματα της Συρίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αντίθεση του σε ξένες παρεμβάσεις, προσθέτοντας ότι οι κατάφωρες ξένες επεμβάσεις στη Συρία απέτυχαν στο παρελθόν και δεν θα πετύχουν στο μέλλον, σύμφωνα με τη Russia Today.

Η Κίνα συνεχίζει τη συνεπή υποστήριξη της Συρίας σε θέματα που σχετίζονται με τα βασικά συμφέροντα της Κίνας και τις μεγάλες ανησυχίες, δήλωσε ο Γουάνγκ, προσθέτοντας ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να ενώσει τα χέρια της με τη Συρία για να προωθήσει την παραδοσιακή φιλία και να προωθήσει  την αμοιβαία επωφελή συνεργασία προς όφελος των δύο λαών.

Ο Κινέζος υπουργός δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα συνεχίσει την ισχυρή υποστήριξή της στη Συρία για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, παρέχοντας εμβόλια και άλλες ιατρικές προμήθειες, και το Πεκίνο θα στηρίξει τη Συρία για τη βελτίωση της ευημερίας του λαού και την επιτάχυνση της διαδικασίας ανοικοδόμησης της χώρας καθώς και στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών δυνάμεων.

Εξέφρασε, επίσης,  την αντίθεσή του στις μονομερείς κυρώσεις που αυξάνουν την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο