Η ηθελημένη αφελής πολιτική Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης στο θέμα του ονόματος της Μακεδονίας

27/1/18 | 1 | 2 | 2,888 εμφανίσεις

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη  27.01.2018

Είναι αδιανόητη, παράλογη και ανεπίτρεπτα αφελής η υπόθεση ότι όσοι βρίσκονται στην Κυβέρνηση ή στην Αντιπολίτευση πιστεύουν σοβαρά πως το πρόβλημα του ονόματος της Μακεδονίας (όπως κακώς αυτό δημιουργήθηκε και ακόμη χειρότερα αντιμετωπίστηκε επί σειρά ετών) θα επιλυθεί “αν δεχθούν οι Σκοπιανοί να αφαιρέσουν από το Σύνταγμά τους, τις αλυτρωτικές βλέψεις τους”.

Και τούτο, γιατί ακριβώς αυτή καθεαυτή η προσκόλληση των Σκοπιανών, επί δεκαετίες, στο όνομα “Μακεδονία” είναι ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ. Διαφορετικά, αν οι γείτονές μας δεν έχουν, πράγματι αλυτρωτικές βλέψεις, που ωστόσο πέρα από κάθε αμφιβολία αυτές συνδέονται με το όνομα, γιατί με τέτοια ζέση να το απαιτούν; Γιατί να έχουν αναζητήσει τεραστίων διαστάσεων χρηματοδοτήσεις, στο παρελθόν και στο παρόν, προκειμένου να δημιουργήσουν, σε διάφορα μέρη της υφηλίου, ερευνητικά ινστιτούτα, που δημοσιεύουν αναρίθμητα συγγράμματα με ασύστολα παραποιημένη την ιστορία της περιοχής; Γιατί να ανατρέφουν γενιές και γενιές Σκοπιανών, που από την πρώτη δημοτικού, στη θέση της προσευχής, τούς παρουσιάζουν ένα χάρτη, με ένα τεράστιο χέρι επάνω στη Μακεδονία, το ελληνικό χέρι, που…..ιδιοποιείται δήθεν τη δική τους πατρίδα;;;;; Και τα παιδάκια των 6-7 ετών, αρχίζουν από τα γεννοφάσκια τους να κλαίνε για την αδικία που τους κάνουν οι Έλληνες. Πασίγνωστα πράγματα! Ποιοι, λοιπόν, και γιατί τα αγνοούν; ;;;;

Συνεπώς, τι ακριβώς δέχθηκαν να συζητήσουν και πάλι και τώρα οι δικοί μας αρμόδιοι με τους Σκοπιανούς, και με τον κ. Νίμιτς, που έχει στενότατες σχέσεις με τον κ. Σόρο, ο οποίος κ. Σόρος, ενδιαφέρεται έντονα για την ψευδο-Μακεδονία, προκειμένου να κλείσει αυτό (το ουσιαστικά ανύπαρκτο πρόβλημα); Και να κλείσει “κουκουλωνόμενο”, και όσο γίνεται πιο γρήγορα, γιατί έτσι επιθυμούν οι μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες δεν ενδιαφέρονται για τον τρόπο του κλεισίματος. Και βέβαια ουδεμία αντίρρηση έχουν για λύσεις-μαϊμού, οι προστάτες μας, όπως ακριβώς είναι η αλλαγή κάποιων πινακίδων, στο σλαβικό γειτονικό κρατίδιο, που φέρει την ονομασία “Μ.Αλ έξανδρος” η το κατέβασμα από το βάθρο τους κάποιων γελοίων αγαλμάτων, που πάντως βροντοφωνάζουν τον δήθεν αλυτρωτισμό των Σκοπιανών. Έναν μύθο αλυτρωτισμού, που επιχειρεί να συγκαλύψει την απουσία ικανοποιητικής ιστορίας του σλαβικού κρατιδίου, καθώς και συνέχιση των επεκτατικών σχεδίων του Τίτου.

Το μέγα λάθος μας ήταν, βέβαια, το ότι επιτρέψαμε τη χρήση του ονόματός της Μακεδονίας, στην τότε επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, στα Σκόπια, για να μη δυσαρεστήσουμε τους συμμάχους Αμερικανούς, Και αυτό αποτέλεσε στη συνέχεια τη βάση για να υφανθεί το παραμύθι του αλυτρωτισμού. Αλλά, ο εμπλουτισμός του αρχικού λάθους με συνεχή λάθη, από τότε, υπήρξε εγκληματική πολιτική, από την πλευρά μας, και τώρα “έφθασε ο κόμπος στο χτένι”.
Και τώρα Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση (παρακολουθώ με κομμένη την ανάσα τις διαφοροποιήσεις ορισμένων της Αντιπολίτευσης, με την ελπίδα να διατηρηθούν ως το τέλος αυτής της ελληνικής ιλαροτραγωδίας) αλληλοκατηγορούνται (προφανώς κοροϊδεύοντας εν γνώσει τους εαυτούς τους, και δυστυχώς όχι μόνο), για το αν και πόσο καλά απαίτησαν οι μεν και οι δε τη διαγραφή των…αλυτρωτικών ενδείξεων, από το γειτονικό σλαβικό κρατίδιο, για το πόσο “φροντίζουν τα ελληνικά συμφέροντα” οι μεν και οι δε, και ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Διότι, έστω και αν οι Σλαύοι γείτονες, δέχονταν να συμμορφωθούν με τις, οπωσδήποτε, χωρίς νόημα απαιτήσεις της επίσημης ελληνικής πλευράς, και να αλλάξουν τα “επικίνδυνα” κατά τους αρμόδιους μας, σημεία του Συντάγματος, αυτό θα σήμαινε άραγε (και είναι δυνατόν κάποιοι να το πιστεύουν σοβαρά;;;;;) ότι θα μετέβαλαν την πολιτική του αλυτρωτισμού, που έχει εμποτιστεί στο DΝΑ τους από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους;;;; Το ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ;;;;;; Φυσικά, και δεν θα άλλαζαν ούτε χιλιοστό των ψευδο-διεκδικήσεών τους, απέναντι στη δική μας πατρίδα. Απλώς, σε αυτή τη συγκυρία, οι γείτονες επιθυμούν να βγουν από την απομόνωση, και να πάρουν θέση στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ με τη δική μας συναίνεση, και προφανώς να συνεχίσουν, με περισσότερες ενισχύσεις τις ψευδο-αλυτρωτικές τους βλέψεις, αμέσως αργότερα. Γι’ αυτό συζητούν το βάλε-βγάλε απαιτήσεων! Το ερώτημα, βέβαια, είναι τι κάνουμε εμείς. Εμείς “κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε”;;;; Μας δίνουν “καθρεφτάκια” εμάς τους απογόνους των Αρχαίων Ελλήνων, και ικανοποιημένοι κοιταζόμαστε μέσα σε αυτά;;;; Φθάνουμε μέχρι και του τελευταίου σκαλιού εθνικής μας αξιοπρέπειας, ώστε δηλαδή να υποστηρίζουμε ότι “τα συλλαλητήρια δεν είναι λύση”; Ίσως, πράγματι να μην είναι λύση τα συλλαλητήρια. Αλλά, υπάρχει μια άλλη λύση, με τις παρούσες συνθήκες Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης; ;;;;Όλοι επιθυμούμε το τέλος αυτής της όντως γελοίας περιπέτειας του δικού μας ονόματος. Αλλά, μέχρις ότου ευτυχήσει η Ελλάδα να έχει εκπροσώπηση αντάξια της ιστορίας της, πως να το κάνουμε; ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (αν όχι και η λύση). Γιατί, δεν αποκλείεται (το εύχομαι και το ελπίζω), να υπάρξει κάποια ΛΥΣΗ μέσω αυτών. Οι Έλληνες δεν ξεσηκώθηκαν για την, επί 8 συνεχη χρόνια, εξαθλίωσή τους, αλλά όπως έδειξε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, που δεν ήταν 90.000, όπως κάποιοι το παρουσίασαν, αλλά πάνω από 500.000, ταρακουνήθηκαν με το θέμα του ονόματος. Όλα, λοιπόν, είναι τώρα ΑΝΟΙΚΤΑ.

 

Category: Προτεινόμενα άρθρα

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  ΣΑΝ says:

  ΟΧΙ .Δεν ειναι το απαν η αλλαγη των αρθρων του Σκοπιανου Συντ/τος ,που αφορουν στον αλυτρωτισμο των Σλαβοαλβανων του κρατιδιου αυτου , αλλα σιγουρα ανατρεπει την μεγαλαυχια τους για το Κρατος τους, ως προστατη των σκλαβωμενων Μακεδονων της Ελλαδος και της Βουλγαριας. Την χαριστικη βολη ομως θα τους δωσει η υποχρεωση τους να διαγραψουν απο το Συνταγμα, βιβλια-σχολικα , επιστημονικα και κρατικα τους εγγραφα -οτι ειναι ξεχωριστο Εθνος απο το Ελληνικο με ξεχωριστη γλωσσα απο την Ελληνικη, οποτε ευλογως στο ιστορικο μελλον , ολο και περισσοτεροι θα διερωτωνται-ιδιως οι μαθητες, φοιτητες και λοιποι σπουδαγμενοι , πως εφοσον θελουν να αυτοπροσδιοριζονται ως Μακεδονες (δυστυχως επεκρατησε ο αυτοπροσδιορισμος) δεν ειναι παρα Ελληνες, με ιδιαιτερο γλωσσικο ιδιωμα , οπως τα τοπικιστικα ιδιωματα ολων των Περιφερειων της Ελλαδος, ιδιως των Ποντιων και των Κρητικων και τοτε θα αποκαλυφθουν οτι περιλαμβανουν στον πληθυσμο τους και πολλους κρυπτοελληνες και πολλους κρυπτοβουλγαρους, μαζι με τους κατα 30% Αλβανους τους ,που ως Μουσουλμανοι γεννοβολουν , περιγραφη φυσικα αυτοδιαλυσης του Κρατους, που θα εχει ως επακολουθο την φυγη των γλωσσομαθων νεων κυριως ως οικονομικων μεταναστων σε ολες τις Χωρες της Ευρωπαικης Ενωσεως. Ωσπου ομως να συμβουν ολα αυτα τα ενδεχομενα η όποια Συμφωνια, χωρις εγγυησεις των Διεθνων Οργανισμων, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαικης Ενωσεως ,με προβλεψεις κυρωσεων σε περιπτωση οποιασδηποτε αθετησεως της, θα ειναι ”μια τρυπα στο νερο”. Διμερης Συμφωνια ηταν και ειναι και η Ενδιαμεση Συμφωνια του 1995, την οποιαν παρεβιαζαν απο τοτε συνεχως οι Σκοπιανοι -κυριως στην 10ετια του Γκρουεφσκι-, χωρις Διεθνεις κυρωσεις, που δεν ειχαν προβλεφθει. Σημασια εχει πως ο πρωθυπουργος κ. Τσιπρας περασε σημερα τον Ρουβικωνα και ο κυβος ερριφθη. Ξεκιναει η διαπραγματευση , με εξασφαλιση εκ μερους των Σκοπιων- απο σημερα κιολας- συνθετης ονομασιας , με γεωγραφικο,η, χρονικο προσδιορισμο, οπως εδηλωσε στο σχετικο μηνυμα του απο τηλεορασεως,ισως για να μη χρεωθει ο ιδιος και η Ελλας την βεβαια αποτυχια των διαπραγματευσεων .Τωρα ,εν τελει, γιατι ευθυνεται και η αντιπολιτευση ,αυτο παραμενει προς εξηγηση , αγαπητη κυρια Νεγρεποντη – Δεληβανη ,δεδομενμου οτι -οπως παντου ισχυει- ο πραττων και υπογραφων ειναι υπευθυνος, εκτος αν του ”στραμπουλιξαν το χερι” που και αυτο θελει επιβεβαιωση ,ως γεγονος ;;;.

  • 1.1
   Suspicious says:

   Φυςικα και ευθύνεται και η αντιπολίτευση. Επι σειρά ετών κυβερνούσε είτε κρύβοντας το πρόβλημα στο χαλί, είτε ατύπως μεν, φωναχτά δε αποδεχόταν συνθέτη ονομασία με τον όρο Μακεδονία. Επι πλέον, ειναι δυνατόν, ένα τετοιο θέμα, να αφήνεται στην τύχη διμερών συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων και τον πρόεδρο της δημοκρατίας, είτε με αηχα είτε με ηχηρά πλάνα;;; Και ειμαςτε σοβαροί;;; Εδω, το ψευδοκράτος αυτο οπως αγαπάμε να το λεμε, είχε το σθένος να οργανώσει συνάντηση ηγεσιών κυβέρνησης αντιπολίτευσης και προέδρου, όλων μαζί κεκλεισμένων των θυρών και χωρις κανεις να αποκαλύπτει τι ειπώθηκε, μεχρι να καταλήξουν, να τηρήσουν και μακροχρόνια φυςικα ¨ολοι να τηρήσουν την συμφωνία τους. Διότι τα εθνικά θέματα κάθε χώρας δεν ειναι βιτρίνα και βίντεο Γκειμ. Δεν σας κάνει αλγεινη εντύπωση, που δεν μαζεύονται επιτέλους, αυτοι που μας κυβερνούν και αυτοι που πρόκειται να μας κυβερνήσουν, ώστε να αποφασίσουν στα μίνιμουμ και μέγιστα ζητήματα του ελληνικού κράτους, πως θα πορευτούν, μακροχρόνια και σταθερά;;; Παρα ¨ολοι ακολουθούν το μόνοπατάκι, προς την ευτυχία και ετσι βγαίνοντας απο το Μαξίμου ο καθένας τους, μας φλομωνει σε μπαρούφες που κρίνουν οτι θελουμε να ακούσουμε, λογω συλλαλητηρίων, συνείδησης και οποίων άλλων, ενω μόνιμα στο πιςω μέρος του μυαλού τους έχουν παντα το μοτίβο “αστούς μωρε (τον λαό), σάματις ξέρει τι του γινεται;;;”. Και δεν διατεινομαι οτι παντα οι λαοί πήραν σωστές αποφάσεις για το μελλον τους, αλλα έν πασει περιπτωσει,δεν υπήρξε, υπαρχει και θα υπάρξει, μεγαλύτερη κοροϊδία απο αυτήν που υφιστάμεθα ως λαός απο το 1821 και μετα. Εδω λειτουργούν σαν να έχουν να αποφασίσουν αν ο ΦΠΑ απο 24 θα πάει 25 ´Η 23…. Έμαθαν οι πολιτικοι μας να λειτουργούν στο πλαίσιο του κουτσομπολιού και όχι σοβαρά ως ηγέτες. Επιτέλους, νομιζω οτι πρεπει να λειτουργήσουμε κάποτε ως κρατος και όχι ως τσανάκια. Ας πάρουν μια απόφαση ¨ολοι μαζί. Αφού αντιπροσωπεύουν, τρομάρα τους, υποτίθεται, όλους εμάς. Για τα δύσκολα εκλέγονται και όχι για την κατα περίπτωση κωλοτουμπα ´Η υπόκλιση υπηρετικού προσωπικού. Μεγαλύτερη επιφάνεια αξιοπρέπειας επιδεικνύουν τα Σκοπια¨, απο εμάς το υποτίθεται πιο ισχυρό κρατος των Βαλκανίων που ομως συμπεριφέρεται δια των εκπροσώπων του, μονίμως ως λακέδες.

   • 1.1.1
    ΣΑΝ says:

    Και αλλοτε γραψαμε οτι η συλλογικη ευθυνη ειναι και αυταπατη και μη ευθυνη. Καποιος ”σερνει τον χορο” και αν δεν χορευει καλα ,η, τον αλλαζουν οι θεατες ,η, αυτος παρεμεριζει για τον δευτερο, τριτο ,μπορει και τον τελευταιο, η, μπορει και τον κανεναν(ετσι λενε και οι δημοσκοπησεις) ,που δεν μπηκε στον χορο ,αλλα γνωριζει να χορευει καλυτερα απο αυτους τους χορευτες. Ποιος πρωτος ομως- τωρα – παραδεχεται οτι δεν χορευει καλα , γιαυτο και ο λαος ”θα τον περιμενει στην διασταυρωση των οδων εκλογων και νεας κυβερνησεως. Για την Μακεδονια και την Πατριδα ρε γ…..-

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  22/6/21 | (0 σχόλια)
  του Παντελή Οικονόμου Ο νόμος για τα εργασιακά που ψηφίστηκε στην Βουλή, πέρα και πάνω από επί μέρους διατάξεις, έχει ένα και μόνον ένα κύριο θέμα: την διαιώνιση του 8ωρου. Και αιτιολογική βάση δυο γνωστά επιχειρήματα. Πρώτο η, erga ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο