«Η ενίσχυση των Κούρδων στη Συρία ήταν απόφαση του Ομπάμα» – τουρκικά ΜΜΕ

1/2/17 | 0 | 0 | 702 εμφανίσεις

 

 

Η τουρκική Sabah αναφέρει ότι η απόφαση για την ενίσχυση των Κούρδων της Συρίας ήταν απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα

Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προέβη σε δηλώσεις για τα όπλα που έστειλε ως βοήθεια στο κουρδικό κόμμα της Συρίας- PYD.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από τον πρώην πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα και το θέμα δεν έχει συζητηθεί, ακόμη,  από τη νέα διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

«Τα όπλα και τα θωρακισμένα οχήματα που παραδόθηκαν στους Κούρδους του YPG (στη Συρία) ήταν μια απόφαση που ελήφθη πριν από τις  (αμερικανικές) εκλογές και βάσει της απόφασης αυτή το Πεντάγωνο συνεχίζει να υποστηρίζει τους Κούρδους. Δεν υπάρχει καμία πολιτική αλλαγή σε αυτό. Ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δεν έχει πλήρως ακόμη ενημερωθεί, αλλά λόγο στην αποστολή αυτή έχει  το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση είναι άγνωστο ακόμη πως θα κινηθεί με το θέμα αυτό.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/9/20 | (0 σχόλια)
    Protagon Team 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 «Μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έναν τρόπο πραγματιστικό», ισχυρίζεται η αρμόδια επίτροπος. Θα είναι ευθύνη εκείνων που οραματίζονται μια «Ευρώπη-φρούριο» ο επαναπατρισμός όλων όσοι αποβιβάζονται ή ξεβράζονται στα ελληνικά νησιά ή στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας