Η ελληνική μειονότητα στο ράφι

31/10/20 | 0 | 0 | 412 εμφανίσεις

Ξεχάσθηκε η υπόθεση της ελληνικής εθνικής μειονότητας, που φαίνεται να εγκαταλείπεται, θυσία στον βωμό της υποτιθέμενης βούλησης της Αλβανίας να προσφύγει από κοινού με την Ελλάδα στη Χάγη για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Αντί λοιπόν η Αθήνα να πιέσει με όλα τα μέσα που διαθέτει για την αποδοχή της Συμφωνίας του 2009 –έστω οριακά τροποποιημένη–, φθάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε τον κ. Ράμα να δεχθεί την παραπομπή στη Χάγη, όπου εκεί, όπως προβλέπουν οι ειδικοί, θα χάσουμε αρκετή ΑΟΖ σε σχέση με το 2009.

Όμως το ΥΠΕΞ κάνει σοβαρό λάθος με το να βγάζει από την ατζέ­ντα τα θέματα της μειονότητας, ελπίζοντας ότι έτσι θα μαλακώσει η στάση της Αλβανίας. Ο κ. Ράμα θέτει με έμφαση ότι τα θέματα της ελληνικής μειονότητας αφορούν την Αλβανία, που «νοιάζεται» για τους πολίτες της, και τα συνδέει με τα «δικαιώματα» των αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα.

Ο κ. Δένδιας όφειλε να εξηγήσει ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιος συσχετισμός, καθώς πρόκειται για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Και ήταν τουλάχιστον άστοχη η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών –ενώπιον του κ. Ράμα–, ο οποίος τόνισε ότι «χάρηκε για την πρόοδο» που έχει κάνει η αλβανική κυβέρνηση για τα θέματα της μειονότητας…

exofrenikos@hotmail.com

Πηγή: paron.gr

https://www.himara.gr/apopseis/10280-i-elliniki-meionotita-sto-rafi

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας