Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
1.-Ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δίνει εντολή στην ΕΥΠ να παρακολουθεί πρόσωπα που για διάφορους λόγους τον ενδιαφέρουν.
2.-Η ΕΥΠ τα παρακολουθεί αλλά επειδή είναι ελληνική υπηρεσία κάνει φειγ βολάν τα συμπεράσματά της. Κανείς δεν ελέγχει τίποτε στην καρδιά του κράτους.
3.-Ορισμένα απο αυτά τα φέιγ βολάν έρχονται στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα δημοσιεύει επιγραμματικά αλλά δεν μπορεί να παραθέσει τα τεκμήρια διότι απαγορεύεται. Πρέπει να υπάρξει δίωξη για να έχει το δικαίωμα να το κάνει. Δίωξη δεν υπάρχει σκοπίμως. Ούτε η κοματικοποιημένη δικαιοσύνη παρεμβαίνει για να ζητήσει στοιχεία απο τα ΜΜΕ που τα δημοσιοποίησαν.
4.-Η υπόθεση γυρίζει μπούμεραγκ στον πρωθυπουργό ο οποίος εκβιάζεται και υποχωρεί σε κρίσιμα θέματα. Που έχουν επιπτώσεις στη χώρα.
5.-Η κυβέρνηση περνά νόμο απο τη Βουλή για να κλείσει τα παράθυρα και τις δυνατότητες αρχών που την ενοχλούν.
6.-Ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου αποφαίνεται για τον νόμο. Είναι αμφίβολο αν χρειαζόταν να το κάνει. Η Συνταγματικότητά του νόμου κρίνεται απο το Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά κανείς δεν δίνει σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες.
7.-Ορισμένοι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου μερικοί απο τους οποίους είναι στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης (!!!) -πως διδάσκουν;- και άλλοι φίλοι τους, συγκεντρώνουν υπογραφές κατά της γνωμάτευσης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ορισμένες απο τις σχολές απο τις οποίες προέρχονται οι καθηγητές είναι φωλιές αριστεροσύνης. Το αριστερό πρόσημο μετρά στα προσόντα για να εκλεγείς. Αντί να καταθέσουν την άποψή τους σε σοβαρά και εξειδικευμένα περιοδικά και να δεχθούν αντίλογο αρθρογραφούν σαν κομματικοί ινστρούχτορες.
8.-Ο εισαγγελεάς του Αρείου Πάγου του οποίου πολλές ενέργειες διακρίνονται για την κομματική τους απόχρωση, δέχεται υποστήριξη στην γνωμάτευσή του απο την Ένωση Εισαγγελεών. Και αυτής δεν της ζητήθηκε ο λόγος. Αλλά απεφάνθη. Εδώ οι μυστικοί πράκτορες συνδικαλίζονται και κάνουν δημόσιες εκδηλώσεις, στους εισαγγελείς δεν θα επιτραπεί;
9.-Η τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη με αιχμάλωτο, κυρίως, τον πρωθυπουργό. Παίρνει αποφάσεις σκοπιμότητας που φέρνουν σε δύσκολη θέση τη χώρα.
10.-Η χώρα παραδέρνει με κύριο ζητούμενο την ανάγκη ενότητας σε θεσμούς απο τους οποίους εξαρτάται η ύπαρξή της.
11.-Η εμφάνιση του κόμματος που σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση και η υποστήριξή του απο σημαντικό μέρος της κοινωνίας έχει ρίξει τη χώρα στο βόθρο απο πλευράς στοιχειώδους πολιτικής ευπρέπειας.
12.-Το όλο κλίμα είναι επικίνδυνα παρακμιακό και οι πολιτικές ηγεσίες ελάχιστες μπροστά στα προβλήματα της χώρας για τα οποία η ευθύνη τους είναι απόλυτη. Δεν είναι αποκλειστική. Φταίει και ο λαός που τις εμπιστεύεται.
spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όλα όσα επισημαίνετε κύριε Σαββίδη απολύτως εύστοχα. Ιδιαιτέρως η παράγραφος 7 για τους δήθεν μου βαρύγδουπους συνταγματολόγους. Είναι οι ίδιοι “κύριοι” -υποτίθεται βαθείς γνώστες του δημοσίου δικαίου- που χαρακτήρισαν την εκβίαση της κυβερνήσεως στους ηλικιωμένους για εμβολιασμό με την απειλή προστίμου 300 ευρώ, ως κίνητρο προς εμβολιασμό!!! Κατόπιν αυτού δέν μένει καμία απορία ακόμη και στον πλέον καλόπιστο για το ποιόν τους….
  ΥΓ: Απ ΄όλον αυτό τον εσμό των “συνταγματολόγων” αντιπολιτευομένων αλλά και συμπολιτευομένων ο μόνος που κράτησε ψηλά την επιστήμη και κυρίως την αξιοπρέπειά του ήταν ο νομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου και πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών κατά τη δεκαετία του 90 Γεώργιος Κασσιμάτης.

 2. Αναμενόμενο θα ήταν ,αγαπητέ κ. Σαββίδη, το σημερνό σας άρθρο -που περιέχει την σημερινή δεινή πραγματικότητα που περνά η Πατρίδα μας να το προσυπογράψουν ”φαρδιά-πλατιά” όλοι όσοι το διαβάσουν ,(ειδικά οι αυτοκαλούμενοι ως ακομμάτιστοι ) γιατί θέτοντας το ”πληκτρολόγιο σας” επί τον τύπον των ήλων δεν εξαιρέσατε κανέναν από τις πολιτικές , ηθικές -για τους πανεπιστημιακούς- και ενδεχομένως και ποινικές ευθύνες ,μόνο που αυτές ξεκινούν από μηνυτήρια αναφορά του θιγομένου (αυτό ισχύει παγκοσμίως) ,ενώ η δική μας -πάσα- Αντιπολίτευση αναμένει να επέμβει αυτεαπαγγέλτως η Δικαιοσύνη για μη ενόρκως επιβεβαιούμενα δημοσιεύματα με ”μπόλικη λασποβροχή”.
  Όλοι γνωρίζουμε ότι η Δικαιοσύνη επελήφθη και ενεργεί τα δέοντα μετά από την μήνυση του κ.Ανδρουλάκη (ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ) τον καλοκαίρι .
  Για τα υπόλοιπα πέριξ της ερμηνευτικής- που δικαιούται – γνωματεύσεως του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου- που και αυτός ως άνθρωπος ( όπως όλοι μας) έχει τα μείον του- μέχρι στιγμής- οι ”ξιφουλκήσαντες ”εναντίον του- δεν απάντησαν
  -εάν ισχύει ο ψηφισθείς πρόσφατα νόμος για τα θέματα αυτά ,-στον οποίον αναφέρεται στην γνωμοδότησή του- ;;;.(γιατί θέλουμε να φιμώνουμε όσους τολμούν να καταγράψουν αντίθετη με τα” θέλω” μας άποψη )
  -εάν υπεβλήθη ό,τι προβλέπεται (και από τους 15 ( ΟΧΙ 16 ΓΙΑΤΊ ο συνταγματολόγος κ.Σπυρόπουλος τους απέπεμψε κιόλας) για να ακυρωθεί από το Σ τ. Ε και αν μέχρι της ακυρώσεώς του ισχύει ,όπως ισχύουν όλοι οι ψηφισμένοι και εκδιδόμενοι στο ΦΕΚ νόμοι ;;;.
  ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο Κ. ΡΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΑΔΑΕ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΟΥΝ ΟΙ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ -ΕΝ ΟΙΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ- ΠΟΥ ΦΡΟΝΩ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ”ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ” ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ;;;

 3. Ως γνωστόν κ. Σαββίδη, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Απλά παραμένει σε ημιθανή κατάσταση.

  Μια και έκανα θητεία την περίοδο των Ιμίων, να σας πω ότι εκείνο το βράδι (το οποίο δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ μια και ήταν σκέτη ψυχεδέλεια), ο Διοικητής της Μονάδας ήταν χαλαρότατος όπως πάντα. Η μονάδα απ’ τις πιο μάχιμες στη χώρα.

  Μας μαζεύει, στρίβει τη μουστάκα και μας λέει το εξής καταπληκτικό: “Mην ανησυχείτε, ωρέ. Θα καθαρίσουν οι Αμερικάνοι”.

  Όπως και έγινε.

  Βουτιά στο παρόν….. έχω γνωστό που δουλεύει στην ΕΥΠ, κ. Σαββίδη. Δεν ξέρω πως θα σας φανεί, αλλά η φάση είναι όπως στις ΔΕΚΟ την καταπράσινη δεκαετία του ’80. Δουλεύουν τόσο όσο.

  Καταλάβατε.

  Αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα