«Η Ελλάδα στόχευσε τουρκικά F-16 με το ρωσικό σύστημα S-300»

24/7/20 | 0 | 0 | 1,151 εμφανίσεις

Ιούλιος 23, 2020. 22:14

Η Ελλάδα άρχισε να στοχεύει τουρκικά μαχητικά F-16 μετά από αρκετές προκλητικές ενέργειες κοντά στα σύνορά της, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το ρωσικό σύστημα S-300PMU-1, που είναι σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση των μαχητικών F-16, χρησιμοποιήθηκε για να ‘κεντράρει’ τουρκικά μαχητικά που εμφανίστηκαν μόλις 7 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, η οποία είναι εξοπλισμένη με ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, ωστόσο, αυτή η χώρα έχει αρχίσει να απειλεί πραγματικά με τη χρήση τους μόλις τώρα – στο πλαίσιο των επιδεινωμένων σχέσεων με την Τουρκία.

Επιπλέον, δεδομένου ότι ο ελληνικός στρατός  είναι επαρκώς καλά εκπαιδευμένος στη λειτουργία αυτών των συστημάτων αεροπορικής άμυνας, τα τουρκικά F-16 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τρομερές συνέπειες εάν η Ελλάδα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτά τα συστήματα.

Όσον αφορά το συμβάν που συνέβη, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές,  τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προειδοποιήθηκαν για την παραβίαση του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας, αναγκάζοντάς τα  να γυρίσουν, συνειδητοποιώντας ότι η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερη δύναμη εναντίον τους με τη βοήθεια του S-300, ώστε να βάλουν την Άγκυρα στη θέση της, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Avia

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Category: Ειδησεις, Κυριο Θεμα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    27/9/20 | (5 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας