Η Ελλάδα θα εκτοξεύσει δικό της αστερισμό δορυφόρων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η Ελλάδα κάνει άλμα προς την διαστημική εποχή με την εκτόξευση του δικού της αστερισμού δορυφόρων, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση των δυνατοτήτων της χώρας στον τομέα αυτό. Ο στόλος των 13 δορυφόρων, κατασκευασμένος από το ελληνικό υποκατάστημα της Open Cosmos, έρχεται να καλύψει ζωτικές ανάγκες σε τρείς βασικούς τομείς: περιβαλλοντική παρακολούθηση, αντιμετώπιση καταστροφών και εθνική ασφάλεια.

Επτά μικροί δορυφόροι σε χαμηλή γήινη τροχιά, εξοπλισμένοι με πολυφασματικές και υπερφασματικές κάμερες, θα προσφέρουν υψηλής ανάλυσης απεικόνιση της επιφάνειας της Γης. Αυτό θα επιτρέψει την παρακολούθηση της θαλάσσιας ρύπανσης, την παροχή ακριβών δεδομένων γεωργίας για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, και την έγκαιρη ανίχνευση δασικών πυρκαγιών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τέσσερις δορυφόροι θερμικής απεικόνισης, με εξειδικευμένους αισθητήρες, θα παρέχουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και την παρακολούθηση φυσικών καταστροφών. Η ικανότητά τους να “βλέπουν” μέσα από τα συντρίμμια και να εκτιμούν το βάθος της πλημμύρας θα αποδειχθεί πολύτιμη για τις ομάδες αντιμετώπισης καταστροφών.

Τέλος, δύο δορυφόροι ραντάρ θα αναλάβουν ρόλο εθνικής ασφάλειας, ερευνώντας στρατιωτικές εγκαταστάσεις και παρέχοντας πληροφορίες κατά τη διάρκεια κρίσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση χρηματοδοτεί το έργο, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας. Η Open Cosmos, από την πλευρά της, δεσμεύεται να μοιραστεί δεδομένα από τον αστερισμό με άλλες χώρες, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε καταστροφές.

Πηγή: https://www.himara.gr/epikairotita/32239-i-ellada-tha-ektokseysei-diko-tis-asterismo-doryforon – Η Ελλάδα θα εκτοξεύσει δικό της αστερισμό δορυφόρων

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα