«Η διπλωμάτης» του Netflix απέναντι στην πραγματικότητα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η δημοφιλής σειρά στο Netflix αναφέρεται στην δουλειά του πρέσβη των ΗΠΑ. Είναι όμως ρεαλιστική; Τι αναφέρουν στους NYT πρέσβεις των ΗΠΑ ανά τον κόσμο

Η καριέρα ενός πρεσβευτή είναι προφανώς ελκυστική: αφενός ασκεί εξουσία και αφετέρου διοργανώνει πάρτι για ανθρώπους με επιρροή σε μια μακρινή τοποθεσία. Η σειρά “The Diplomat”, που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο μήνα στο Netflix, αναδεικνύει την αίγλη, παραλείποντας την αγγαρεία της δουλειάς – τα υπομνήματα, τις δεσμεύσεις στον Τύπο και τη γραφειοκρατία.

Στη σειρά, η Κέρι Ράσελ υποδύεται μια πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Βρετανία, η οποία διαχειρίζεται διεθνείς κρίσεις, ζει σε μια έπαυλη, φωτογραφίζεται για τη Vogue και είναι παντρεμένη με έναν πρώην πρέσβη, τον οποίο υποδύεται ο Ρούφους Σίγουελ.

Το “The Diplomat” την πιο δημοφιλή σειρά του Netflix τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούν μεταξύ άλλων και πρέσβεις των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο. Με αφορμή τα παραπάνω, οι ανταποκριτές των New York Times ρώτησαν επικεφαλής των αμερικανικών Πρεσβείων πόσο καλά η σειρά αντιπροσωπεύει η σειρά την δουλειά τους.

«Δεν είμαστε τόσο σκληροί όσο ο στρατός, ούτε τόσο πονηρά ψύχραιμοι όσο οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών», είπε ο Tζον Φίλι, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον Παναμά. «Οπότε το να κάνουν σεξ η Κέρι Ράσελ με τον Ρούφους Σίγουελ, το ονομάζουμε διπλωματική προσέγγιση; Λοιπόν, διάολε. Θα το δεχτώ. Αλλά είναι μια φαντασίωση».

Πού η σειρά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Οι πρέσβεις ανέφεραν στους NYT αποκλίσεις όπως για παράδειγμα: την απουσία της διαδικασίας επιβεβαίωσης του διορισμού από την Γερουσία και την χρήση κινητού τηλεφώνου από την πρωταγωνίστρια στο γραφείο.

«Έχω μια διαφορετική ανάμνηση της διαδικασίας επιβεβαίωσης», είπε ο Ραμ Εμάνουελ, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, στη Μοτόκο Ριτς. «Η σειρά μπορεί να έχει σωστή εικόνα της διπλωματικής ζωής, αλλά η αντίληψή τους για την αμερικανική πολιτική και την αμερικανική Γερουσία; Είναι κάπως λάθος».

Η χρήση στρατιωτικών αεροσκαφών: «Ναι, σωστά, μακάρι», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπουανγκάν, ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Μογγολία. «Οι περισσότεροι πετάμε με κανονικά αεροπλάνα στις θέσεις μας, όπως όλοι οι άλλοι. Πρέπει να είμαστε άριστοι διαχειριστές των χρημάτων των φορολογουμένων».

Οι αντιδράσεις και τα πειράγματα: «Υπερβολικές, μη ρεαλιστικές, διασκεδαστικές», δήλωσε ο Κάρλος Πασκουάλ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο Μεξικό και την Ουκρανία.

Μια φωτογράφιση της Vogue: «Ποιος πληρώνει για όλα αυτά τα ρούχα;» αναρωτήθηκε η Βίκυ Χάντλστον, πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στο Μάλι και τη Μαδαγασκάρη. Η Χάντλστον πόζαρε κάποτε για μια φωτογράφιση – για τους Times. Στη φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο, είπε η Huddleston, φορούσε το δικό της φόρεμα.

Οι «πραγματικότητες» της σειράς

Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι η εργασιακή σχέση μεταξύ της πρωταγωνίστριας και του Νο 2 στην πρεσβεία, του αναπληρωτή αρχηγού της αποστολής απεικονίζεται ρεαλιστικά. Το γραφείο του Εμάνουελ είναι δίπλα σε αυτό του αναπληρωτή αρχηγού του, Ρέιμοντ Γκριν, οπότε μπαινοβγαίνουν όλη μέρα. «Στον Ρέι κάνω συχνά το πρώτο τηλεφώνημα ή μήνυμα στις 6 το πρωί και, κάπου στις 9 το βράδυ, και το τελευταίο», είπε ο Εμάνουελ.

Το προσωπικό που διαχειρίζεται τα πάντα: «Πραγματικά δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου», δήλωσε ο Εμάνουελ. «Υπάρχουν κομμάτια της ζωής σου που κόβονται, τεμαχίζονται και ο καθένας έχει ένα κομμάτι της».

Η γεμάτη βαλίτσα: «Γέλασα δυνατά κατά τη διάρκεια της σκηνής όπου η πρέσβειρα Γουάιλερ φρίκαρε αφού το οικιακό προσωπικό της πακετάρισε τη βαλίτσα της» είπε ο Μπουάνγκαν. «Όταν το οικιακό προσωπικό μου ετοίμασε τη βαλίτσα μου για το πρώτο μου ταξίδι, φρίκαρα κι εγώ. Δεν έχω συνηθίσει να αγγίζουν οι άλλοι τα πράγματά μου».

Ορισμένοι εκ των διπλωματικών ελπίζουν ότι η εκπομπή θα είναι καλό μάρκετινγκ για την προσέλκυση νεοσύλλεκτων.

«Το ‘Top Gun’ αύξησε το ενδιαφέρον για τη στρατιωτική αεροπορία τη δεκαετία του ’80», δήλωσε ο Φίλι. «Ελπίζω ότι το ‘The Diplomat’ να κινήσει το ενδιαφέρον για τις εξωτερικές υποθέσεις και τη διπλωματία, παρά την εμφανή χολιγουντιανή επίφαση».

Πηγή: New York Times, Καθημερινή

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα