Η διαχρονική υποκρισία των ηγετών της Δεξιάς πολυκατοικίας στην υιοθέτηση των αναγκαίων κοινωνικών εργαλείων 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected]   www.kalkis.eu

Του πολιτικού γάμου, των ταυτοτήτων δίχως το θρήσκευμα, του γάμου ομοφυλοφίλων και της ευθανασίας

Πέρα από την αόριστη υπόσχεση (εντός της 2ης τετραετίας) του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα φέρει στο ελληνικό κοινοβούλιο νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων και την απορρέουσα σχετική τεκνοθεσία, δεν έχουμε σήμερα κάτι συγκεκριμένο για να γίνει μια θεσμοθετημένη κοινωνική διαβούλευση. Κι όμως οι σχετικές συζητήσεις έχουν ανάψει για τα καλά στα τηλεοπτικά πάνελ, στον Τύπο, στα κοινωνικά δίκτυα και κυρίως στις ελληνικές καφετέριες. Ίσως γιατί το ίδιο το θέμα είναι πιασάρικο και γαργαλιστικό για τους ελληναράδες. Εμπεριέχει εξ ορισμού το σεξ και μάλιστα το «κουσουρλίδικο που θα έλεγε ο Μακαριστός» για πολλούς. Εμπεριέχει και «τα καημένα τα παιδιά».

Στο προσάναμμα  αυτής της ρητορικής ανάφλεξης συνέβαλε, κατά την ταπεινή μου γνώμη,  και η πολλή πρόσφατη εκλογή στην ηγεσία του Σύριζα του κ. Στέφανου Κασελάκη ο οποίος, από μόνος του, μας δήλωσε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, μας γνωστοποίησε τον πολιτικό γάμο του στις ΗΠΑ με τον Αμερικανό Σύντροφό του και την επιθυμία τους να «αποκτήσουν δυο αγόρια».

Χαριεντιζόμενος σχετικά με κάποιους γνωστούς μου της «Δεξιάς Πολυκατοικίας», στο καφενείο, τους «παροτρύνω» να αναζητήσουν και να βρουν «το κατάλληλο χάπι» για να καταπιούν την επερχόμενη ψήφιση του εν λόγω υπεσχημένου νομοσχεδίου (η χώρα μας είναι υπόδικη), όπως «έπαθαν» στο παρελθόν επί ΠΑΣΟΚ :

@ τόσο με τον καθιερωμένο πια πολιτικό γάμο των μη ομοφυλοφίλων Ελλήνων,

@ όσο και με τις «ταυτότητες δίχως την αναγραφή του θρησκεύματος».

Ποιος δεν ενθυμείται τις φαιδρές «Λαοσυνάξεις των εκατομμυρίων διαμαρτυρομένων κατά των νέου τύπου τότε ταυτοτήτων» με μπροστάρηδες τον κ. Κώστα Καραμανλή και τον Μακαριστό Χριστόδουλο, τις οποίες δήθεν θα ακύρωνε ο πρώτος, όταν γινόταν πρωθυπουργός (παραμύθια της Χαλιμάς δηλαδή, αφού οι ίδιες ταυτότητες ισχύουν σήμερα για ακόμη λίγο χρόνο) και οι οποίες δήθεν θα άλλαζαν «την ταυτοπροσωπία των Χριστιανών ορθοδόξων», κατά τον δεύτερο.

Προσωπικά, στο μεταξύ, δεν γνώρισα κανέναν Χριστιανό να του άλλαξαν την ταυτοπροσωπία του οι εν λόγω ταυτότητες. Αντίθετα είδα μέσα στο περασμένο καλοκαίρι στα ΜΜΕ χιλιάδες Χριστιανούς της Δεξιάς Πολυκατοικίας και των λοιπών αντι-Κόβιτ δυνάμεων να συνωθούνται ανοήτως μπροστά από τα αστυνομικά Τμήματα της χώρας μας για να βγάλουν παρακαλώ ποιαν ; Την «αντίχριστη» ταυτότητα της περιόδου Σημίτη (που δεν έχει «τσιπάκι της υποτιθέμενης παρακολούθησης μας»), όταν έμαθαν ότι ωσονούπο θα πρέπει όλοι οι Έλληνες, όπως και στην Ευρώπη, να αποκτήσουμε υποχρεωτικά τις ηλεκτρονικές ταυτότητες (ένας φίλος την απέκτησε ήδη και μου την έδειξε πρόσφατα), που εισηγήθηκε και ψήφισε πρόσφατα ο μέγιστος ένοικος της Δεξιάς Πολυκατοικίας, ήτοι η ΝΔ !

Οποία Δεξιά υποκρισία !

Οι σχεδόν ίδιοι άνθρωποι των Λαοσυνάξεων που κατήγγειλαν τότε την εωσφορική ταυτότητα Σημίτη, έσπευσαν να την ανανεώσουν, για να αποφύγουν το «υποτιθέμενο τσιπάκι του Σατανά» που έρχεται μέσω των «ηλεκτρονικών ταυτοτήτων» του Μητσοτάκη !

Μήπως το ίδιο υποκριτικό δεν έκαναν και με τον πολιτικό γάμο του ΠΑΣΟΚ ; Ποιος δεν έχει γύρω του γνωστούς της Δεξιάς Πολυκατοικίας που είχαν μια αξιαγάπητη κόρη. Η κορούλα τους λοιπόν ερωτεύθηκε, ως είχε αναφέρετο δικαίωμα, κάποιον φέρελπι νέο, έμεινε έγγειος άθελά της ή θεληματικά και τα οπορτουνιστικά ήθη της Πολυκατοικίας έσυραν άρον-άρον το ζευγάρι εις «πολιτικόν γάμον» για να «δέσουν διοικητικά τον γαμπρό». Και πού πήγε ο θρησκευτικού τύπου γάμος ; Μα μπορεί να ακολουθήσει του πολιτικού απαντούν τώρα οι Φαρισαίοι. Ε, αυτό δεν τους έλεγε τότε το ΠΑΣΟΚ ; Γιατί έπρεπε να μην υπάρχει αυτή η βαθύτατα δημοκρατική επιλογή ; Οποιος θέλει κάνει σήμερα πολιτικό γάμο, όποιος θέλει κάνει και πολιτικό και θρησκευτικό. Άσχημα είναι ;  Πειράζει κανέναν αυτή η δυνατότητα ;

Και για να είμαι δίκαιος, κι όχι ισοπεδωτικός, έναντι όλων των φίλων της Δεξιάς Πολυκατοικίας, αναφορικά με τον ανακοινωθέντα γάμο των ομοφυλοφίλων αλλά και των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, δεν είναι όλοι τους φυσικά υστερικοί έναντι των εκάστοτε αναγκαίων κοινωνικών εργαλείων. Κάθε άλλο. Οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν π.χ. την καθιέρωση των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων που η κυβέρνησή τους έφερε στη βουλή.  Οι δε κυρίες Φωτεινή Πιπιλή, Σοφία Ζαχαράκη και η Ντόρα Μπακογιάννη (προς τιμήν τους), τις άκουσα εγώ ο ίδιος σε ελληνικά κανάλια να υπερασπίζονται πρόσφατα, σε αντίθεση με τον παλαιο-δεξιό κ. Αντώνη Σαμαρά, τον γάμο των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν έχω λόγο να κόπτομαι για τον εν λόγω γάμο. Ούτε είμαι, αλλά και ούτε θα γίνω ακτιβιστής των φορέων υπεράσπισης του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Με ενδιαφέρει, ως πολίτη, η δυνατότητα των πολλαπλών και ανεμπόδιστών επιλογών των συν-ελλήνων, υποθέτοντας ότι ζω σε Δημοκρατία κι όχι σε Δημοκρατορία τύπου Ερντογάν ή Πούτιν, όπου οι ομοφυλόφιλοι διώκονται ως εγκληματίες.

Με ενδιαφέρει επίσης  προσωπικά η καθιέρωση και της δυνατότητας επιλογής της ευθανασίας, ενός άλλου κοινωνικού εργαλείου που ισχύει ήδη στο Λουξεμβούργο, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ελβετία, ενώ συζητείται εσχάτως και στη Γαλλία. Προσωπικά με ενδιαφέρει να έχω τη δυνατότητα της επιλογής «του τέλους της ζωής μου», δίχως φυσικά να μέμφομαι την υφιστάμενη δογματική πεποίθηση που περίπου λέει : «ο Θεός μας έδωσε τη ζωή, ο Θεός θα μας την πάρει όποτε θέλει».

Κι επειδή πρόσφατα άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να ισχυρίζεται ότι «η ΝΔ είναι η προοδευτική Παράταξη της χώρας που πάει τα πράγματα μπροστά, κι όχι οι άλλες αυτοπροβαλλόμενες ως προοδευτικές», τον καλώ λοιπόν ως πολίτης (αν εννοεί την προοδευτικότητά του) να φέρει άμεσα νομοσχέδιο στη βουλή και για την ευθανασία, για την οποία δεν έχω ακούσει ακόμα τίποτα από κανένα κόμμα. Και είναι κρίμα. Αν δεν το κάνει τώρα που είναι πολιτικά παντοδύναμος του 41%, πότε θα μας αποδείξει την «προοδευτικότητά του στην πράξη»;

Ας λάβει δε υπόψη του, κι ας διαχύσει στους οπαδούς του, για το γάμο των ομοφυλοφίλων και το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ της Marina Rafenberg, ανταποκρίτριας στην Αθήνα της εφημερίδας Le Monde, που δημοσιεύθηκε στις 6-12-2023, που ο γράφων μετέφρασε από τα γαλλικά και επιμελήθηκε, με τίτλο : «Στην Ελλάδα, η νομιμοποίηση του γάμου για όλους συνεχίζει να διχάζει» (En Grèce, la légalisation du mariage pour tous continue de diviser).

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε η εν λόγω δημοσιογράφος, θέλει να παρουσιάσει σύντομα έναν νόμο. Αλλά το νομοσχέδιο διχάζει μέσα στο κόμμα του και την κοινωνία.

«Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά αργή στην θεσμοθέτηση του γάμου [για όλους]. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει σε αυτό το θέμα χωρίς άλλη καθυστέρηση ακόμα κι αν διχάζει το κυβερνών κόμμα, το οποίο είναι πολύ συντηρητικό», σημειώνει ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ. Το 2009, ο τελευταίος είχε ήδη προσφύγει, με την υποστήριξη ΜΚΟ και δικηγόρων, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να καταγγείλει το σύμφωνο συμβίωσης που είχε νομιμοποιηθεί μόνο για τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Χρειάστηκαν 4 χρόνια για να καταδικαστεί η Ελλάδα για διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού. Έπειτα άλλα 2 χρόνια έως ότου, το 2015, η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ψήφισε το αντίστοιχο του Συμφώνου Συμβίωσης στην Ελλάδα. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 195 ψήφους επί συνόλου 300. Όμως, σε μια χώρα όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι παντοδύναμη, όπου δεν υπάρχει διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους, οι φωνές που διαφωνούν είχαν ήδη ακουστεί. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κήρυξε διήμερο πένθος στην μητρόπολή του μετά την απόφαση αυτή. Το 2015 ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους 19 συντηρητικούς βουλευτές από τους συνολικά 75 που ψήφισαν αυτό το Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ των ομοφυλοφίλων.

Τον Ιούλιο 2023, αμέσως μετά την επανεκλογή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να νομιμοποιήσει τον γάμο ομοφύλων κατά τη δεύτερη θητεία του, κρίνοντας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πλέον έτοιμη και πιο ώριμη». Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου 2023 σε 32 χώρες από το αμερικανικό think tank Pew Research Center, το 48% των Ελλήνων που ερωτήθηκαν ήταν υπέρ του γάμου και το 49% κατά. Κάτι που καθιστά την Ελλάδα μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εξακολουθεί να είναι πλειοψηφικά κατά, πίσω από την Πολωνία (με το 54% κατά) και την Ουγγαρία (με το 64% κατά). Αλλά όσοι Έλληνες είναι κάτω των 35 ετών είναι σε μεγάλο βαθμό υπέρ στο 67%. Μια άλλη έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας και Κοινωνικής Αλλαγής Eteron αποκαλύπτει ότι το 56,2% των Ελλήνων που ρωτήθηκαν είναι υπέρ ή ότι «μάλλον συμφωνούν» με τη νομιμοποίηση του γάμου για όλους. Αλλά το 58,6% είναι αντίθετο στη νομοθεσία που ευνοεί την «ομοφυλοφιλική γονεϊκότητα» (δηλαδή με την δυνατότητα τεκνοθεσίας).

«Πρέπει να στηρίξουμε την πυρηνική οικογένεια »

Μια επιτροπή που συστάθηκε το 2021 προετοιμάζει το μελλοντικό κείμενο του νομοσχεδίου που θα πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή τους επόμενους μήνες, πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 σύμφωνα με τον ελληνικό Τύπο. Όμως μετά την ανακοίνωση αυτή, ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει ισχυρή αντίδραση μέσα στο ίδιο του το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, πρώην μέλος του εθνικιστικού κόμματος, του Ορθόδοξου Λαϊκού Συναγερμού, έχει ήδη δηλώσει ότι θα καταψηφίσει, πιστεύοντας ότι ο γάμος για τους ομοφυλόφιλους θα άνοιγε το δρόμο προς την τεκνοθεσία. «Πρέπει να στηρίξουμε την πυρηνική οικογένεια, όπου έχουμε (…) μια μητέρα και έναν πατέρα», δήλωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην εφημερίδα Καθημερινή, θεωρώντας άλλωστε ότι το σύμφωνο συμβίωσης έλυσε ένα μέρος των προβλημάτων.

Απαντώντας σε αυτά τα σχόλια, οι ομόφυλες οικογένειες δημοσίευσαν μια ανοιχτή επιστολή η οποία λέει : «Οι οικογένειες με παιδιά του ίδιου φύλου στην Ελλάδα δεν θα εμφανιστούν ξαφνικά, όταν υιοθετηθεί η ισότητα στο γάμο και την υιοθεσία. Υπάρχουν εδώ και χρόνια. Το ελληνικό Κράτος, αγνοώντας την ύπαρξη του δεύτερου γονέα, στερεί από τα παιδιά αυτών των οικογενειών τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Όταν τα παιδιά τους αρρωσταίνουν, οι μη βιολογικοί γονείς δεν έχουν δικαίωμα να αποφασίσουν για τις απαραίτητες ιατρικές διαδικασίες για αυτά, δεν έχουν ρόλο ή θέση στο σχολείο, τα παιδιά δεν μπορούν να κληρονομήσουν από τους μη βιολογικούς γονείς τους και, σε περίπτωση θανάτου του βιολογικού γονέα, το Κράτος αφαιρεί αυτόματα τα παιδιά από τον εν ζωή γονιό τους, εξηγούν. «Επιλέξατε να στιγματίσετε τους πιο ευάλωτους, τα παιδιά μας, τιμωρώντας τα λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού των γονιών τους», προσθέτουν, απευθυνόμενες σε αυτά τα μέλη της δεξιάς πτέρυγας του συντηρητικού κόμματος.

Προστασία παιδιών από ομόφυλες οικογένειες

Κάποιοι πιο φιλελεύθεροι βουλευτές επιβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν τον Πρωθυπουργό στην προσέγγισή του, όπως η αδερφή του, πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Στο τηλεοπτικό κανάλι Mega εκτίμησε ότι, αν και είναι «παραδοσιακή μητέρα και γιαγιά (…), η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα δεν υπάρχουν μόνο παραδοσιακές οικογένειες. Υπάρχουν ελεύθεροι γονείς, οικογένειες με χωρισμένους γονείς και γονείς του ίδιου φύλου». Σημειώνοντας ότι τα παιδιά από ομόφυλες οικογένειες «βλάπτονται από το νόμο», πιστεύει ότι πρέπει να τα «προστατεύσουμε».

Η πρόσφατη εκλογή του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σύριζα, του Στέφανου Κασελάκη, ανοιχτά ομοφυλόφιλου και που παντρεύτηκε πρόσφατα τον σύντροφό του στις Ηνωμένες Πολιτείες, φαίνεται να είχε ως αποτέλεσμα ένα ηλεκτροσόκ στην ελληνική κοινωνία. «Όταν πρόκειται για τα ανθρώπινα δικαιώματα (…), το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο όλα γίνονται στον καιρό τους δεν υφίσταται», δήλωσε μετά την εκλογή του ο Στέφανος Κασελάκης, κατηγορώντας τη συντηρητική κυβέρνηση ότι δεν έχει προωθήσει αυτήν την υπόθεση εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο Πρωθυπουργός θα μπορούσε να υπολογίζει στις ψήφους της αριστερής αντιπολίτευσης για να περάσει το νομοσχέδιό του. Και ελπίζει ότι η Ελληνική Εκκλησία δεν θα βγάλει τους πιστούς της στους δρόμους. Για το θέμα μίλησε ήδη ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι «η συνύπαρξη ή ο γάμος δύο ατόμων του ίδιου φύλου ήταν αντίθετη με το νόμο του Θεού και την ανθρώπινη ηθική». Όμως, για τον Γρηγόρη Βαλιανάτο, η Εκκλησία έχει ήδη χάσει τη μάχη: «Το 1982, όταν επιτράπηκε επιτέλους ο πολιτικός γάμος στην Ελλάδα, η Εκκλησία δήλωσε ότι ήταν αμάρτημα και ότι τα άγαμα ζευγάρια κατά την Εκκλησία ζούσαν σε μοιχεία. Παρέμεινε στην ίδια θέση… Αλλά η κοινωνία των πολιτών έχει εξελιχθεί, και οι Έλληνες έχουν υιοθετήσει τον πολιτικό γάμο. Η ίδια εξέλιξη θα υπάρξει και με τους γάμους ομοφυλοφίλων, οι Έλληνες δεν είναι τόσο συντηρητικοί, οι νεότερες γενιές ιδιαίτερα αποδέχονται όλο και περισσότερο τη διαφορετικότητα».

*

Ιδού λοιπόν κ. Μητσοτάκη, πέρα από τους μικροκομματικούς υπολογισμούς σας, αποδείξτε στην πράξη ότι η ΝΔ είναι «η πραγματική προοδευτική παράταξη». Και μάλιστα τώρα που έχετε την τύχη να υπάρχει μια διακομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αν δεν το κάνετε να μην υπολογίζετε πια στους Κεντρώους ψηφοφόρους που είμαστε ευαίσθητοι στα ανθρώπινα δικαιώματα.

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τι κάνατε σήμερα με το μακροσκελές άρθρο σας κύριε Καλλιαντζίδη -κεντρώε ψηφοφόρε-;;;.
    Επειδή δεν περιμένετε -στα κοντά- ”προοδευτική” κυβέρνηση προκαλείτε και παρακαλείτε να δράσει για θέματα προτεραιότητος των κυβερνήσεων των αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ και Σύριζα η κυβέρνηση της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας με δύο προφανείς σκοπούς .
    ΠΡΩΤΟΣ για να λυθούν τα θέματα των δικαιωμάτων των μειοψηφιών για τον γάμο με τεκνοθεσία των ομοφυλοφίλων και των μη χριστιανών απελπισμένων και μοναχικών ανθρώπων για την ευθανασία .
    ΔΕΥΤΕΡΟΣ για να διασπασθεί -επιτέλους-με την ψήφιση αυτών των νομοσχεδίων και στην Βουλή και στον λαό η Νέα Δημοκρατία ,γιατί αλλιώς-καλά προβλέπεται- και στην επόμενη 10ετία αυτή θα κυβερνά.
    ΟΜΩΣ
    Είναι λυπηρό για τον Ελληνισμό και τους Έλληνες να στερηθεί πολιτισμό 20 αιώνων τόσο στον ετερόφυλο γάμο και την οικογένεια που δημιουργείται από αυτόν γιατί μόνη αυτή γεννά και μεγαλώνει άρρενα και θήλεα παιδιά για την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους ,όσο και στην αποδοχή της -”λάϊτ” αυτοκτονίας- ευθανασίας .
    ΜΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΛΕΝΕ .
    Ε…ΚΑΙ ;;;
    ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ;;;.
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΙ -ΝΑ ΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΩΣ Ο Κ.ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ )- Ή ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΜΕ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΛΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, (να μη τα θέλουν όλα δικα τους)
    ΤΕΛΟΣ κάντε μεγάλο λάθος κύριε Καλλιαντζίδη αν νομίζετε ότι αντιδρούν για τα δύο αυτά θέματα μόνο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Θα εκπλαγείτε και θα εκπλαγούμε όλοι .
    Αποξενώθηκαν πολύ από την ελληνική πραγματικότητα και το ΠΑΣΟΚ και ο Σύριζα γιαυτό και δεν ανακάμπτουν .
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ -ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ,ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΥΟΡΓΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟ 2004 ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΤΡΙΠΛΑΛΣΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΚΑΙ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ”ΚΙΟΤΕΨΕ” .
    Τώρα μετά την πανδημία και τις θεομηνίες ο κόσμος γέμισε τις εκκλησίες. Τα ΥΠΕΡ ποσοστά προέρχονται και από τους προσφυγομετανάστες και τους τουρίστες , που δεν ψηφίζουν.
    Σταύρος Αθαν.Ναλμπάντης

  2. […] Ο γράφων ασχολήθηκε στις 9-12-2023 με τον γάμο ομοφυλοφίλων στις Ανιχνεύσεις, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου και διαχρονικού συντηρητισμού της Δεξιάς Πολυκατοικίας : του πολιτικού γάμου, των ταυτοτήτων δίχως την αναγραφή του θρησκεύματος, του γάμου των ομοφυλοφίλων αλλά και της ευθανασίας, ως χρήσιμων κοινωνικών εργαλείων δουλειάς που καλύπτουν, κατά περίπτωση, με ισότιμο τρόπο του συμπατριώτες μας, δίχως να αφαιρούν δικαιώματα από αυτούς που τα κατέχουν αλλά είναι αντίθετοι με τα εν λόγω εργαλεία. ΕΔΩ […]

  3. Επιχειρηματολογία αχταρμάς με μοναδικό συνδετικό κρίκο το μένος για την Ορθοδοξία και τη “δεξιά”. Ο αρθρογράφος σκόπιμα; συνδέει το δικαίωμα του να ζεί κάποιος όπως θέλει με τον θεσμό του γάμου και της οικογένειας, νοούμενο μόνο μεταξύ ανδρός και γυναικός σε όλες τους πολιτισμούς και τις θρησκείες διότι απλούστατα αυτός είναι ο νόμος της φύσεως. Εφόσον μάλιστα τα έννομα συμφέροντα των ομοφυλοφίλων εν ζωή και μεταθανάτια εξυπηρετούνται από το σύμφωνο συμβιώσεως, προς τι η μανία των ομοφυλοφίλων και των θιασωτών της woke ατζέντας για υιοθέτηση ενός θεσμού τελείως ξένου προς αυτούς και τις αντιλήψεις τους; Μάλλον ο εξευτελισμός του θεσμού του γάμου και η πλήρης διάλυση της ελληνικής κοινωνίας μέσω αποφασιστικού χτυπήματος στην οικογένεια.
    Να θυμίσουμε απλώς στον αρθρογράφο που έχει ιδιαίτερη “αδυναμία” στην Ρωσσία και τις μουσουλμανικές χώρες, ότι η ομοφυλοφιλική σχέση αποτελούσε ποινικό αδίκημα και σε δυτικές χώρες μέχρι και τέλη του 20ου αιώνα, ( Μ. Βρεττανία μέχρι το 1967, Ισπανία μέχρι και το 1979).
    Πόσο προφητικός ήταν πράγματι ο μεγάλος Φώτης Κόντογλου όταν έγραφε εδώ και ογδόντα χρόνια ότι η διανόηση της χώρας, ( τρομάρα της…) θέλει να εξαλείψει κάθε χαρακτηριστικό ιδιοπροσωπείας της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα