Η Γαλλία απαγόρευσε τη χρήση του Telegram, του WhatsApp και του Signal για μέλη του κυβερνητικού υπουργικού συμβουλίου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ζήτησε από το υπουργικό του συμβούλιο να σταματήσει να χρησιμοποιεί δημοφιλή messenger όπως το Telegram, το WhatsApp και το Signal. Οι υπουργοί της κυβέρνησης κλήθηκαν να αντικαταστήσουν έναν άγνωστο Γάλλο αγγελιοφόρο με το όνομα «Olvid».

Η οδηγία, που εκδόθηκε από το γραφείο της Élisabeth Borne, απαιτούσε από τους υπουργούς και τα ανώτερα στελέχη τους να εγκαταστήσουν το messenger που παρήγαγε η γαλλική εταιρεία σε κινητές συσκευές και κυβερνητικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού Le Puen , τα γαλλικά υπουργεία έχουν προθεσμία έως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου για να αντικαταστήσουν τους σημερινούς αγγελιοφόρους με το εισαγόμενο παράδειγμα.

Ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακών και Τηλεπικοινωνιών Jean-Noel Barro επιβεβαίωσε αυτή την είδηση ​​στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο X, σημειώνοντας ότι ο ίδιος και η ομάδα του χρησιμοποιούν το Olvid από πέρυσι.

Έχει περιγράψει αυτή την εφαρμογή ως «τον πιο ασφαλή αγγελιοφόρο στον κόσμο».

Η εταιρεία Olvid παρουσιάζεται ως μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση σε σχέση με τους σημερινούς αγγελιοφόρους.

Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης στην ιστοσελίδα της ότι είναι το «πρώτο και μοναδικό σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων» που δεν βασίζεται σε κανέναν κεντρικό διακομιστή ή τρίτο μέρος.

Σε μια εγκύκλιο από το γραφείο της πρωθυπουργού τονιζόταν ότι η Olvid ιδρύθηκε από δύο ερευνητές κρυπτογράφησης και υποστηρίζεται από αρκετούς Γάλλους επιταχυντές τεχνολογίας.

Στην εξήγηση στο κείμενο της εγκυκλίου αναφέρεται ότι ο λόγος για αυτό το αίτημα αντικατάστασης είναι «η ενίσχυση της ασφάλειας των ανταλλαγών που περιέχουν εμπιστευτικές κρατικές πληροφορίες».

Το γραφείο της Élisabeth Borne τόνισε ότι οι αγγελιοφόροι Telegram, WhatsApp και Signal δεν είναι απαλλαγμένοι από ελαττώματα ασφαλείας και επομένως δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των συνομιλιών και των κοινών δεδομένων.

Τα τελευταία χρόνια, αγγελιοφόροι όπως το WhatsApp και το Telegram έχουν γίνει εργαλεία επικοινωνίας στους γαλλικούς πολιτικούς κύκλους, έτσι ώστε οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι να τα χρησιμοποιούν και όταν μιλούν με δημοσιογράφους.

Λέγεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είναι φανατικός χρήστης εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει δώσει προηγουμένως εντολή στους δημόσιους υπαλλήλους να αφαιρέσουν ορισμένες εφαρμογές όπως το TikTok, το Netflix και το Candy Crush από τα τηλέφωνα εργασίας τους λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την προστασία του απορρήτου.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα