Η Γαλλία ανησυχεί για θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας: Ο Μακρόν στέλνει πολεμικό ναυτικό στην Κρήτη και η Total επισπεύδει τις έρευνες

12/7/20 | 0 | 0 | 454 εμφανίσεις

Oι Γάλλοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για θερμό επεισόδιο τονίζοντας στην Ελλάδα την πρόθεσή τους να τη στηρίξουν

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο Erdogan για τις παράνομες τουρκικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνει ο Γάλλος πρόεδρος EmmMacron καθώς τα γεωτρύπανα της γαλλικής Total επισπεύδουν τις έρευνες τους στα ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Κρήτης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της RealNews από το Παρίσι, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε την Αθήνα κλιμάκιο της Total με επικεφαλής τον BernardClement, αντιπρόεδρο του τμήματος Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων της εταιρείας και εξέφρασε στις ελληνικές αρχές την πρόθεση της εταιρείας να δρομολογήσει άμεσα τις έρευνες.

Την ίδια στιγμή ενισχύεται και η παρουσία του γαλλικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή με περιπολίες γαλλικών φρεγατών στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου.

Η επίσπευση των ερευνών νότια της Κρήτης αποτελεί τη δεύτερη γαλλική προειδοποίηση προς την Άγκυρα μετά τις τουρκικές ανακοινώσεις για αδειοδότηση οικοπέδων μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και το επεισόδιο με την γαλλική φρεγάτα “Κουρμπέ”.

Μάλιστα, η επίσπευση των ερευνών νότια της Κρήτης έχει άμεση σχέση με την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας και τον ορατό κίνδυνο ανάφλεξης στην περιοχή σε περίπτωση που ο Erdogan πραγματοποιήσει τις απειλές του για σεισμογραφικές έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ.

Πάντως οι Γάλλοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους για θερμό επεισόδιο τονίζοντας στην Ελλάδα την πρόθεσή τους να τη στηρίξουν.

www.bankingnews.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Μελέτης Μελετόπουλος 4 Αυγούστου 2020, 06:07 Η τουρκική τακτική οδηγεί νομοτελειακά σε σύγκρουση επί του πεδίου Η Τουρκία (πιθανότατα αν και όχι σίγουρα) θα πραγματοποιήσει εντός των επομένων μηνών ή και εβδομάδων μία κίνηση που θα διαμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας