Η βόμβα των παραιτήσεων στο ΠΝ αναγκάζει τον Δένδια να παραδεχτεί ότι τα «επιδόματα» στο Στόλο είναι ψίχουλα!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η αποκάλυψη των παραιτήσεων στη φρεγάτα ΥΔΡΑ από το militaire.gr προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και φθάσαμε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας να παραδέχεται δημόσια ότι «είναι προφανές στην ηγεσία του Υπουργείου ότι η προσαύξηση του Επιδόματος Ιδιαιτέρων Συνθηκών δια του Επιδόματος Αποστολής, δεν έχει εκπληρώσει τον σκοπό της».

Ο κ.Δένδιας σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση πρόσθεσε ότι «πρέπει λοιπόν να το δούμε πάλι και να φροντίσουμε ώστε αυτό το Επίδομα, ανάλογα ρυθμιζόμενο, να αποδώσει στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού όχι αντίτιμο για την υπηρεσία που παρέχουν στην πατρίδα – ούτε το απαιτούν ούτε αυτός  είναι ο τρόπος να το εκφράσουν- αλλά τη δίκαιη ευγνωμοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της πατρίδας απέναντι στη μεγάλη εκπλήρωση του εθνικού καθήκοντος και της εθνικής αποστολής».

Όλη η δήλωση Δένδια κατά την επίδοση αναμνηστικού δώρου στον Αρχηγό ΓΕΝ και παραδίδοντα Αρχηγό Στόλου, στην τελετή που έγινε στη Φρεγάτα «Ύδρα», ο κ. Δένδιας :

«Κύριε Αρχηγέ, κατ’ αρχάς, ως είθισται, να σας επιδώσω τον θυρεό του Υπουργείου, αλλά θα μου επιτρέψετε, πέραν αυτού να πω δυο λόγια  τα οποία θεωρώ ότι είναι μεγάλη ευκαιρία που λέγονται σε αυτήν την τελετή παράδοσης και παραλαβής της Αρχηγίας του στόλου, και μάλιστα επί της Φρεγάτας «Ύδρα».

Θα ήθελα να πω ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βασίζεται σε μια στέρεη ιστορική παράδοση, ότι ουδέποτε ηττήθηκε. Πάνω σε αυτή τη στέρεη παράδοση όμως πρέπει να χτίσουμε το αύριο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η «ατζέντα 2030» χρονικά υποδηλώνει το σημείο στο οποίο αυτό το αύριο πρέπει να είναι ευρύτερα ορατό και επιχειρησιακά έτοιμο. Αναφέρομαι κατ’ αρχήν, στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Η άφιξη των Belharra – αναφέρθηκαν οι Αρχηγοί πριν στα καινούρια πλοία – είναι το νέο μεγάλο βήμα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Αλλά, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το μόνο βήμα. Το Ναυτικό μας από την αγορά σύγχρονων σκαφών πρέπει να περάσει στο σχεδιασμό και στη συμπαραγωγή, αν όχι στην παραγωγή σκαφών στην ελληνική ναυπηγική βιομηχανία.

Πρέπει να προχωρήσουμε σε νέα σκάφη, σε νέες τεχνολογίες και μάλιστα, τολμώ να πω και σε σκάφη αυτόνομα κινούμενα στη θάλασσα ή κάτω από αυτήν.

Όμως, αυτό το οποίο όλοι συνυπογράφουμε, είναι ότι ακόμα και το πιο τεχνολογικά προηγμένο μέσο είναι παντελώς αδιάφορο εάν δεν μπορεί να υποστηριχθεί από το ανθρώπινο δυναμικό, το μεγάλο,το πραγματικό μας όπλο και το σημείο υπεροχής μας.

Και αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που κινεί τον Στόλο μας απαιτεί από όλους εμάς την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπεράσπιση της πατρίδας. Η παρατήρηση δε αυτή αφορά το σύνολο των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ειδικά όμως για τον Στόλο, μια και βρίσκομαι σήμερα εδώ στην «Ύδρα», θα ήθελα να πω ότι είναι προφανές στην ηγεσία του Υπουργείου ότι η προσαύξηση του Επιδόματος Ιδιαιτέρων Συνθηκών δια του Επιδόματος Αποστολής, δεν έχει εκπληρώσει τον σκοπό της.

Πρέπει λοιπόν να το δούμε πάλι και να φροντίσουμε ώστε αυτό το Επίδομα, ανάλογα ρυθμιζόμενο, να αποδώσει στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού όχι αντίτιμο για την υπηρεσία που παρέχουν στην πατρίδα – ούτε το απαιτούν ούτε αυτός  είναι ο τρόπος να το εκφράσουν- αλλά τη δίκαιη ευγνωμοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της πατρίδας απέναντι στη μεγάλη εκπλήρωση του εθνικού καθήκοντος και της εθνικής αποστολής.

Είμαι σίγουρος ότι η νέα ηγετική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την ηγεσία του νέου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, με τον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, τον νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και οι Διοικητές των υφιστάμενων σχηματισμών, θα εκπληρώσουν στο ακέραιο το καθήκον τους το 2030 η Ελλάδα θα έχει κατορθώσει τον στόχο που οριοθετήσαμε, να έχει στη διάθεσή της τις δυνάμεις της νέας εποχής.
Και πάλι συγχαρητήρια και σιδεροκέφαλοι».

militaire.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
28,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα