Η Βουλή αποφάσισε άρση του τραπεζικού απορρήτου του Ανδ. Πάτση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Την παραπομπή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση στη δικαιοσύνη, την άρση του τραπεζικού απορρήτου του και τον έλεγχο για τυχόν παράνομο πλουτισμό, αποφάσισε η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα με αντικείμενο τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» του.

Μετά τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του κ. Πάτση, η Επιτροπή εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία αποφάσισε:

– Την παραπομπή στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών της υπόθεσης για τα μέχρι τώρα ευρήματα.

– Την αποστολή στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος της υπόθεσης, για τις δικές του ενέργειες.

– Την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του ελεγχόμενου, προκειμένου να διερευνηθεί διεξοδικά η εν γένει δραστηριότητά του, σύμφωνα και με το δημοσιεύματα, καθώς και η ενδεχόμενη σύναψη συμβάσεων με το Ελληνικό Δημόσιο, κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος και την αποστολή των σχετικών ευρημάτων στα αρμόδια όργανα, με την ολοκλήρωση του ελέγχου, μετά την άρση.

– Την αποστολή στο Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου των στοιχείων του ελέγχου για καταλογισμό και επιστροφή ποσών στο Δημόσιο, εφόσον μετά την άρση διαπιστωθεί αδικαιολόγητος πλουτισμός του ελεγχόμενου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Πάτσης διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, μετά από καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες είχε ιδρύσει εισπρακτική εταιρεία και εξαγόραζε «κόκκινα δάνεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα