Η αστυνόμευση στα πανεπιστήμια

28/5/21 | 0 | 0 | 189 εμφανίσεις
Από τα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια εκείνα που επικροτώ είναι η απαγόρευση των καταλήψεων. Και φυσικά μέτρα που θα διαφυλάξουν τους καθηγητές που θέλουν να κάνουν την δουλειά τους και φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν από προπηλακισμούς.
Διαφωνούσα και διαφωνώ με την παρουσία της αστυνομίας. Φύλαξη των Πανεπιστημίων πρέπει να υπάρξει και για το πρεστίζ τους και για το κύρος τους και διότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε κάθε τόσο την καταστροφική μανία ορισμένων νεαρών που βρήκαν αυτόν τον τρόπο εκτόνωσης.
Είναι θέμα της κυβέρνησης να βρει τον καλύτερο τρόπο φύλαξης με τις λιγότερο δυνατές συνέπειες.
Διαβάζω πως το μέτρο της αστυνομικής παρουσίας στα πανεπιστήμια δεν θα εφαρμοσθεί. Καλώς. Ας βρουν άλλον προσφορότερο τρόπο φύλαξης.
Όμως, αναδύεται το ερώτημα: είναι δυνατόν τόσο επιπόλαια να νομοθέτησε η κυβέρνηση; Να επέλεξε έναν τρόπο φύλαξης με τον οποίο η πλειονότητα ήταν σε αντίθεση; Με τον τρόπο όχι την φύλαξη.
Εξέθεσε, μάλιστα, πολλούς που προσφέρθηκαν να την βοηθήσουν.
Καλοθελητές και κομματικοί υπερασπιστές θα υπάρχουν πάντα. Αλλά οι σοβαρές κυβερνήσεις σε μέτρα που επηρεάζουν το κοινωνικό σύνολο και είναι ευαίσθητα, είναι πιο προσεκτικές.

Category: Προτεινόμενα άρθρα, Το σχόλιο της ημέρας

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο