Η αντίδραση της Άγκυρας για τις δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ Κουρτς

27/2/17 | 0 | 0 | 871 εμφανίσεις

Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς
Η τουρκική κυβέρνηση επέκρινε σήμερα την Αυστρία, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε νωρίτερα ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι ευπρόσδεκτος στην χώρα του, προκειμένου να πραγματοποιήσει εκστρατεία, απευθυνόμενος στους Τούρκους πολίτες που διαμένουν εκεί, ενόψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είπε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι η Τουρκία «δεν θεωρεί ευπρόσδεκτες» τις δηλώσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Ερντογάν στην Αυστρία πριν από το δημοψήφισμα.
Το δημοψήφισμα δεν αφορά την Αυστρία, τόνισε ο Κουρτουλμούς.
Νωρίτερα σήμερα, ο Κουρτς ανέφερε στην εφημερίδα Heute:
«Οι εμφανίσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας (στην Αυστρία από τον Ερντογάν) δεν είναι ευπρόσδεκτες».
Ο Κουρτς τόνισε επιπλέον ότι ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους μπορεί να επισκεφθεί την Ευρώπη και την Αυστρία στο πλαίσιο των διμερών επαφών «όπως οποιοσδήποτε άλλος ανώτερος πολιτικός αξιωματούχος», προσθέτοντας ωστόσο ότι η Βιέννη απορρίπτει κάποιον που θα μεταφέρει στην Αυστρία την προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην χώρα του και μαζί την πόλωση.

www.parapolitika.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/9/20 | (0 σχόλια)
    euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας