Η αλήθεια για την “κατάληψη ελληνικού εδάφους” από τους Τούρκους στην περιοχή Μελισσοκομείο στις Φέρες

22/5/20 | 3 | 0 | 983 εμφανίσεις

“Μόνιμη παρουσία εντός ελληνικού εδάφους έχουν καθημερινά οι Τούρκοι πάνοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στον θύλακα στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες και ενισχύουν την παρουσία τους” αναφέρουν διάφορα ειδησεογραφικά site, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι αρχικά εμφανίστηκαν γύρω στα 10 άτομα τα οποία είχαν τοποθετήσει σκηνή εντός του τουρκικού εδάφους και στη συνέχεια οι δυνάμεις αυτές άρχισαν να ενισχύονται φθάνοντας τα 35+ άτομα, τα οποία μπήκαν εντός ελληνικού εδάφους, στο οποίο έχουν προχωρήσει σε αποψίλωση.

Έτσι εμφανίζεται η Τουρκία αιφνιδιαστικά να αμφισβητεί ότι το κομμάτι αυτό της γης είναι ελληνικό και να το διεκδικήσει, με de facto κατάληψή του.

Την αλήθεια ωστόσο μας την λέει ο Νίκος Γκότσης, πρώην αντιδήμαρχος Φερών ως άριστος γνώστης της περιοχής:

“Και σήμερα αναλύσεις ,αναλύσεις για την περιοχή μας, για νησίδες στην κοίτη του Έβρου, για το Πέταλο στον Πέλπο ,για αλλαγές του ρου του ποταμού με τα πλημμυρικά φαινόμενα, δημοσιεύματα και φωτογραφίες που δεν περιγράφουν ακριβώς την πραγματικότητα και με ανακατεμένες γνώσεις και λανθασμένες πληροφορίες πλάθουν ιστορίες , σε άλλους τόπους και άλλους χρόνους .

Είναι κακό πάντως να θες να το παίξεις ειδήμων, όταν δεν ξέρεις την τοπογραφία μιας περιοχής. Ένας εξ αυτών τρομάρα του ήταν και διοικητής προκάλυψης πριν μερικές δεκαετίες . Λόγια, λόγια που μόνο εκνευρισμό και σύγχυση προκαλούν στον τοπικό πληθυσμό.

Η Ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή καθορίσθηκε και περιγράφηκε στην Συνθήκη της Λωζάνης στις 24-7-1923 και τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν συμφωνήσει και υπογράψει την οριοθέτηση με τα πρωτόκολλα της επιτροπής Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών συνόρων στις 23-11-1926 ( Ολλανδός Συνταγματάρχης ΜΠΑΚΕΡ , Έλληνας Ταγματάρχης ΜΙΝΩΤΑΚΗΣ , Τούρκος Συνταγματάρχης ΧΑΙΛΟΥΡΑΧ ΜΠΕΗ.

Η ευθυγράμμιση του ποταμού στην περιοχή μας μετά το 1955 δεν μετέβαλε τα σύνορα, απλώς κατέστησε ανενεργές τις παλιές κοίτες, εξαιτίας των εμφράξεων που έγιναν στα σημεία που αντάμωνε το ποτάμι την Ευθυγράμμιση.

Έτσι δημιουργήθηκε το Πέταλο στον Πέπλο 8.000 στρεμ περίπου . Το μελισσοκομείο στις Φέρες 220 στρεμ περίπου , ποιο κάτω το κτήμα Μόραλη 150 στρεμ. περίπου ποιο κάτω ένα κομμάτι Τουρκικής γης στην Μαυράκανθο, 360 στρεμ περίπου και βέβαια το Αινήσιο Δέλτα 8.000 στρεμ. περίπου. (Το Αινήσιο έχει μια ιδιαιτερότητα. Η κοίτη του ποταμού που είναι και το σύνορο μας είναι ενεργή )

Στην Δ.Ε. Φερών από την Γεμιστή μέχρι και την εκβολή του Έβρου στην θάλασσα στο ποτάμι δεν υπάρχει νησίδα . Οι Τούρκοι σε ένα σημείο της παλιά κοίτης που ξεκινά από το Τσιρώζη και στην περιοχή (Μελλισοκομείο (Γκοτζά Σοβάτ) ανταμώνει την ευθυγράμμιση και όπου υπάρχει έμφραξη της παλιά κοίτης, θεωρούν ότι το σύνορο είναι ποιο μέσα προς την δική μας πλευρά . Το θέμα το χειρίζονται τα αρμόδια υπουργεία όπως εξάλλου γίνεται κάθε φορά”.

Πηγή: evros24.gr

Category: Ειδησεις

( 3 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Στέργιος Καπρίνης says:

  Ο πρώην αντιδήμαρχος Φερών, αφού μας μαλώσει που διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις, στη συνέχεια ΔΕΝ διαψεύδει την είδηση πως Τούρκοι κατέλαβαν ελληνικό έδαφος.

 2. 2
  Γιώργος Θεοδωρόπουλος says:

  Από αυτά που αναφέρει ο δήμαρχος Φερρών, πώς μπορούμε εμείς ως Έλληνες να ησυχάσουμε, μιας και δεν αμφισβητεί εν ολίγοις την κατάληψη ελληνικού εδάφους απο τουρκικές δυνάμεις. Το θέμα είναι τι θα κάνει η ηγεσία μας αν η Τουρκία δεν σεβαστεί για άλλη μια φορά τα σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες.

 3. 3
  Σ.Α.Ν. says:

  Και ψευδείς ειδήσεις γιαυτό το θέμα (και όχι μόνο) -από ‘μοναχοφάηδες” πατριώτες και από ”διεθνιστές πατριώτες” -οξύμωρο βέβαια- του Τσιπροσύριζα- διασπείρονται ευρέως και από πολλούς ιστοτόπους και όσο για το τι θα κάνει η ηγεσία μας, αν η Τουρκία δεν σεβαστεί για άλλη μια φορά τα σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες ,αυτό νομίζω δεν διαλαλείται ,αλλά κυρίως εξαρτάται από τι διαθέσεις του μέσου Έλληνος ,που ούτε θέλει να υπηρετήσει την θητεία στον Έβρο και όχι να πολεμήσει κιόλας.
  Και όπως βλέπουμε ούτε ο ”ακροδεξιός” τώρα κ.Κοτζιάς πρότεινε δυναμική λύση – ο δε κ. Τσίπρας δεν μίλησε ακόμη- οπότε ας περιμένουμε την παρούσα κυβέρνηση -που εκπροσωπεί μια Παράταξη που δεν έχει Ίμια και Συμφωνία των Πρεσπών-να αντιδράσει με το ένδοξο βάθος της Ιστορίας μας ,εφόσον φυσικά οι τώρα επισπεύδοντες θα συνταχθούν στο τέλος για την εθνική τιμή ”με το χαμόγελο στα χείλη”,για κάτι που αμφιβάλουμε .
  Από λόγια χορτάσαμε.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο