Η Αίγυπτος προειδοποιεί την Τουρκία αντί της Ελλάδας για την Κύπρο! – «Θα έχετε επιπτώσεις αν…»

20/1/20 | 0 | 0 | 262 εμφανίσεις

Αυτό που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα και να προστατεύει την Κύπρο έστω και με λεκτικές διατυπώσεις, το κάνει εν τέλει η Αίγυπτος!

Μάλιστα την προειδοποιεί με ανακοίνωση που εξέδωσε για μονομερείς παράνομες ενέργειες στην ΑΟΖ της Κύπρου, που απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μέσα από επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών από το Κάιρο, η Αίγυπτος «προειδοποιεί για τις επιπτώσεις οποιωνδήποτε μονομερών μέτρων που παραβιάζουν τα κυπριακά δικαιώματα και απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου».

Το Κάιρο τονίζει «την αναγκαιότητα στο σεβασμό και την εφαρμογή των κανόνων και των διατάξεων του διεθνούς δικαίου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Χάφεζ δηλώνει ότι «η Αίγυπτος επιβεβαιώνει τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω στους πόρους της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες η Κύπρος έχει χορηγήσει άδειες για υπεράκτια έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Η ανακοίνωση του Καΐρου δεν έχει διαφορά από δήλωση «προστασίας» της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις τουρκικές επιβουλές. Θα έλεγε κάποιος πως η Αίγυπτος έχει εν ισχύ «ενιαίο αμυντικό δόγμα» και όχι η Ελλάδα.

Πάντως η Αίγυπτος εκπλήσσει ευχάριστα γιατί στην αρχή της υπογραφής του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης είχε κρατήσει μια «σιωπηλή» στάση.

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/839555_i-aigyptos-proeidopoiei-tin-toyrkia-anti-tis-elladas-gia-tin-kypro

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας