Η ήττα της Ουκρανίας από τη Ρωσία θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Το Forbes, ένα από τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ, έγραψε ότι εάν η Ρωσία κερδίσει τον πόλεμο της Ουκρανίας, θα επηρεαστεί σοβαρά η Τουρκία.

Το Forbes δημοσίευσε μια ολοκληρωμένη ανάλυση αξιολογώντας τα τελευταία γεγονότα υπό τον τίτλο «Η ήττα της Ουκρανίας από τη Ρωσία θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά το πρόγραμμα drone της Τουρκίας».

«Εάν η Ρωσία νικήσει την κυβέρνηση του Προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι, θα προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στο πρόγραμμα droneς της Τουρκίας και σε άλλα έργα στρατιωτικών αεροπορικών συστημάτων. Άγκυρα και Κίεβο είχαν μεγάλα σχέδια να παράγουν μαζί drones», γράφει το δημοσίευμα.

Επισημάνθηκε ότι η Τουρκία έχει πουλήσει τουλάχιστον 20 UAV απλά και επιθετικά τα τελευταία χρόνια και έχει αναφερθεί ότι αυτά χρησιμοποιούνται ενεργά στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Αναφέρθηκε επίσης ότι η Ουκρανία προμήθευε κινητήρες στην Τουρκία και ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είχε επεκταθεί πριν από τον πόλεμο.

«Η Ρωσία θέλει ρωσικές εταιρείες αντί για τουρκικές»

Οι ειδικοί είπαν στο Forbes:

«Η Ρωσία σχεδιάζει να αντικαταστήσει την κυβέρνηση του Ζελένσκι, η οποία συνεργάζεται με την Τουρκία, για να αντικαταστήσει τις τουρκικές με ρωσικές εταιρείες.

Μετά τον πόλεμο με τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, θα είναι πολύ δύσκολο για την Τουρκία να συνεργαστεί με ένα ουκρανικό καθεστώς που υποστηρίζεται από τη Ρωσία».

Αναφέρθηκε ότι η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε επίσης να διαταράξει την παραγωγή drones στην Τουρκία και επισημάνθηκε ότι για τον λόγο αυτό το εμπόριο μπορεί επίσης να επιβραδυνθεί.

Οι ειδικοί μιλώντας στο περιοδικό δήλωσαν επίσης ότι σε περίπτωση πιθανής απώλειας της Ουκρανίας, του στρατιωτικού-τεχνικού εταίρου της Τουρκίας, μπορεί να στραφεί σε διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις.

sozcu.com.tr

https://www.echedoros-a.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα