ΗΠΑ: Υπέρ Μπάιντεν 73 Ρεπουμπλικανοί πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας

21/8/20 | 0 | 0 | 198 εμφανίσεις
REUTERS

Την υποστήριξή τους προς τον Τζο Μπάιντεν στις επερχόμενες εκλογές εκφράζουν πάνω από 70 Ρεπουμπλικανοί πρώην αξιωματούχοι Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ διεφθαρμένο και ακατάλληλο για την προεδρία.

Η εν λόγω «ομάδα» αποτελείται από 73 πρώην αξιωματούχους και περιλαμβάνει κάποια από τα ανώτατα μέλη που υπηρέτησαν σε τομείς της Αμυνας και των Μυστικών Υπηρεσιών, επί ρεπουμπλικανικών κυβερνήσεων των Ρόναλντ Ρίγκαν, των δύο Τζορτζ Μπους και του ίδιου του Τραμπ.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και πολύ «βαριά» ονόματα, όπως ο απόστρατος στρατηγός Μάικλ Χέιντεν, που έχει υπηρετήσει ως διευθυντής Εθνικής Ασφαλείας και αρχηγός της CIA, αλλά και ο Γουίλιαμ Γουέμπστερ, ο μοναδικός Αμερικανός που έχει διατελέσει επικεφαλής τόσο του FBI, όσο και της CIA.

Η πλήρης καταδίκη τους για τον Τραμπ και συνεπώς υποστήριξη προς τον Μπάιντεν, θα έρθει τρεις μέρες πριν το συνέδριο που θα χρίσει και επίσημα τον Αμερικανό πρόεδρο υποψήφιο για δεύτερη θητεία, την ερχόμενη Δευτέρα και καταδεικνύει το γεγονός πως ο Τραμπ έχει «αποξενώσει» ορισμένα μέλη του κόμματός του, ειδικά μεταξύ των βετεράνων των μυστικών υπηρεσιών και της εξωτερικής πολιτικής.

«Ο Τραμπ έχει αποδείξει ότι δεν διαθέτει τον χαρακτήρα και την ικανότητα να ηγηθεί αυτού του έθνους και έχει επιδείξει χαρακτηριστικά διαφθοράς, που τον καθιστούν ανίκανο να υπηρετήσει ως πρόεδρος», δηλώνει η εν λόγω «ομάδα», με την επιστολή της να δημοσιεύεται αύριο σε ολοσέλιδη καταχώριση στην εφημερίδα Wall Street Journal. «Εχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι απέτυχε και πως ο Τζο Μπάιντεν πρέπει να εκλεγεί επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ», προσθέτουν.

Πρόκειται για μια από τις αρκετές αντίστοιχες οργανώσεις που προέρχονται από τους κόλπους των Ρεπουμπλικανών και αντιτίθενται στην επανεκλογή του Τραμπ. Οι «αντιφρονούντες» κατηγορούν τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου ότι έχει αποξενώσει τις ΗΠΑ από τους συμμάχους τους στο εξωτερικό, ενώ ασκούν δριμεία κριτική και για την πολιτική του εντός συνόρων, τόσο στο μέτωπο της πανδημίας, όσο και στην αντίδρασή του απέναντι στις μεγάλες πρόσφατες διαδηλώσεις κατά των φυλετικών διακρίσεων και της ρατσιστικής βίας.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας