ΗΠΑ και Βρετανία ετοιμάζονται να χτυπήσουν τους Χούθι -Διάγγελμα Μπάιντεν τα ξημερώματα, ο Σούνακ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΗΠΑ και Βρετανία φέρονται έτοιμες να πλήξουν τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα προβεί αργότερα μέσα στη νύχτα (ξημερώματα Παρασκευής στην Ελλάδα) σε σχετικό διάγγελμα ενώ έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε απόψε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με τον Telegraph και το Sky News, ο Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη για να προστατεύσουν τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως αναφέρουν πηγές του βρετανικού Telegraph. Πολεμικά πλοία του Βασιλικού Ναυτικού στην Ερυθρά Θάλασσα θα μπορούσαν «σύντομα» να συμμετάσχουν στη δράση εναντίον της πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από το Ιράν και απειλεί τη ναυτιλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πράγματα πρόκειται να κινηθούν πολύ γρήγορα, ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ να μην διαψεύδει τα δημοσιεύματα.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα μεταξύ του Σούνακ και του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντούλ Φαταχ αλ -Σισι. Η Ντάουνινγκ Στριτ είπε ότι οι ηγέτες συζήτησαν «την ανησυχητική αύξηση των επιθέσεων των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον ανατρεπτικό αντίκτυπο στην παγκόσμια ναυτιλία, συμπεριλαμβανομένης της διώρυγας του Σουέζ».

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να αναλαμβάνει δράση για την υπεράσπιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και την προστασία των ζωών στη θάλασσα», πρόσθεσε εκπρόσωπος του Νο10.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα