ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο εκσυγχρονισμός 80 F-16 σε επίπεδο «Viper» για την Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αναμένεται η έγκριση πώληση για 40 νέα μαχητικά

Η τουρκική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε τελικά αυτό που ήθελε από τις ΗΠΑ, παρά τα όσα υποστήριζαν επί μήνες τα ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία ισχυρίζονταν ότι ο Ρόμπερτ Μενέντες και άλλοι γερουσιαστές θα έθεταν «βέτο». 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι ενέκρινε την πώληση κιτ εκσυγχρονισμού του συστήματος επικοινωνίας των 80 υπαρχόντων πολεμικών αεροσκαφών F-16, στην Τουρκία.

Ειδικότερα, πρόκειται για τα κιτ εκσυγχρονισμού του δικτύου τακτικής ζεύξης δεδομένων Link-16, γνωστό και ως «σύστημα διανομής πολλαπλών πληροφοριών».

Με αυτό τον τρόπο τα 80 μαχητικά αεροσκάφη της Αεροπορίας της Τουρκίας εκσυγχρονίζονται σε επίπεδο «Viper», ενώ την ίδια ώρα αναμένεται η έγκριση και για πώληση 40 νέων μαχητικών. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ, το σύστημα αυτό θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της ικανότητας επικοινωνίας μεταξύ των υπαρχόντων πολεμικών αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας.

Οι πηγές που ενημέρωσαν τον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu για το θέμα ανέφεραν ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντν διαβίβασε επίσημα την απόφασή του στο Κογκρέσο για την πώληση των κιτ εκσυγχρονισμού των F-16.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας, η οποία κοινοποίησε στο Κογκρέσο την επίσημη απόφαση των ΗΠΑ για την πώληση όπλων, δεν έχει κάνει ακόμη επίσημη δήλωση, αλλά σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης της γείτονος τα υπάρχοντα F-16 πρόκειται να αναβαθμιστούν στο επίπεδο «Block Upgrade-2».

Στο «πακέτο» θα διατίθενται, επίσης, συστήματα αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης, καθώς και σχετικός εξοπλισμός και τεχνική υποστήριξη.

Σημειώνεται ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Υπουργείου εντός 15 ημερών για την έγκριση των πωλήσεων σε μέλη του ΝΑΤΟ και εντός 30 ημερών για χώρες εκτός ΝΑΤΟ.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/anadolu-to-steit-ntipartment-enekrine-tin-polisi-kit-eksygxronismou-ton-f-16-stin-tourkia/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα