Ημερίδα στη μνήμη του Κώστα Γεροντή

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ειδική ημερίδα, αφιερωμένη στη μνήμη του προέδρου της Κώστα Γεροντή διοργανώνει η «PAREMVASI», την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, 5μμ-8μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όλα τα χρόνια, η Paremvasi, με ΄΄τιμονιέρη΄΄ τον Κώστα Γεροντή λειτουργούσε ως Think Tank, ως μια δεξαμενή στελεχών πολιτικής σκέψης και προβληματισμού, τοποθετώντας πάντα στο επίκεντρο των δράσεών της, σημαντικά θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, θέματα εθνικά, κοινωνικά και θέματα από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, της υγείας και του πολιτισμού.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση μνήμης, στελέχη του φορέα επέλεξαν να συζητηθούν δύο σημαντικές θεματικές ενότητες για σύγχρονα, καυτά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

 

Θέμα της πρώτης ενότητας είναι: «Εξελίξεις στην Ενέργεια και Μακροοικονομική Σταθερότητα».

Συντονιστής και Παρεμβαίνων: Γιώργος Ζαγκλιβερινός, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος DIAXON του ομίλου HELLENiQ ENERGY.

Ομιλητές:

Τάσος Γιαννίτσης, Ομότιμος Καθηγητής στο ΕΚΠΑ, πρώην Υπουργός

Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, Πρόεδρος του ΚΕΠΕ

Γιάννης Μανιάτης, Καθηγητής Πανεπιστήμιου Πειραιώς, πρώην Υπουργός

Νίκος Βαρσακέλης, Καθηγητής Οικονομικών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Θέμα της δεύτερης ενότητας είναι: «Γεωπολιτικές Εξελίξεις και η Ελλάδα»

Συντονιστής και Παρεμβαίνων : Παντελής Σαββίδης, Δημοσιογράφος

Ομιλητές:

-Δημήτρης Καιρίδης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστήμιου, Βουλευτής

-Ηλίας Λεοντάρης, Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός Στρατιάς

-Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ

-Δημήτρης Τσαϊλάς, Υποναύαρχος ε.α. και επιστημονικός συνεργάτης – ερευνητής στα Institute for National and International Security (INIS) και Strategy International

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με χαιρετισμό και αναφορές στο έργο και την προσωπικότητα του Κώστα Γεροντή από τους:

Αλέκο Παπαδόπουλο, πρώην Υπουργό, και

Γιώργο Μέργο, Ομότιμο Καθηγητή στο ΕΚΠΑ

Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Δημοσιογράφος, Μπάμπης Γιαννακίδης.

Όσοι δεν μπορούν να παρευρεθούν, η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά, μέσω της LIVE MEDIA, στο link: https://www.livemedia.gr/paremvasi22

Λίγα στοιχεία για τον Κώστα Γεροντή

O Κωνσταντίνος Γεροντής ήταν απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Μέχρι και τη συνταξιοδότησή του εργάστηκε ως οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ως ενεργός πολίτης από τα νεανικά του χρόνια, και κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης, προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ενεργό πολιτική δράση ως στέλεχος πολιτικού σχηματισμού.

Το 1980, μετά από παρότρυνση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ίδρυσε την Εταιρεία Ελληνοευρωπαϊκών Μελετών (ΕΕΜ), η δράση της οποία διαμόρφωσε επί τριάντα χρόνια πολιτιστικό και πολιτικό έργο, σχετικό με την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της Ελλάδας.

Το 2009, λόγω της επερχόμενης κοινωνικοοικονομικής κρίσης, ίδρυσε μαζί με άλλους αξιόλογους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, πανεπιστημιακούς και επιχειρηματίες, τον πολιτιστικό οργανισμό “Παρέμβαση”.

Έκτοτε η «Παρέμβαση» ως Δεξαμενή Πολιτικής Σκέψης και Προβληματισμού (Think Tank) συμβάλει στην αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία με σχετικές προτάσεις, συνέδρια και εκδόσεις.

Το μεγάλο του ενδιαφέρον αλλά και η ανησυχία για την πολιτική ζωή του τόπου αποτυπώνεται και στο βιβλίο που εξέδωσε πριν από λίγα χρόνια υπό τον τίτλο «Η ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ». Το βιβλίο επιχειρεί να φωτίσει τη λάθος πορεία που ακολούθησε η πολιτική ηγεσία της χώρας τα τελευταία 35 χρόνια. Συγχρόνως επιχειρεί να διερευνήσει και να παρουσιάσει απόψεις και προτάσεις προς βελτίωση της ζωής των Ελλήνων πολιτών προτρέποντας το σύνολο της Ελλαδικής Κοινωνίας να διαμορφώσει πλέον αξιόπιστη πολιτική και πολιτιστική κουλτούρα.

Μία από τις τελευταίες δράσεις που πρότεινε και για την οποία ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος που υλοποιήθηκε ήταν η έκδοση του λευκώματος: «ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΔΗΜΙΑΣ – ΕΛΛΑΔΑ 2020-2021». Στις σελίδες του φιλοξενούνται δεκάδες απόψεις διακεκριμένων επιστημόνων, πολιτών και επιχειρηματιών, που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε (διαδικτυακά) ο φορές στη δύσκολη πρώτη διετία της πανδημίας.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα