Ζόραν Ζάεφ: Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος δωρητής του στρατού μας

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου φθάνει στο κτήριο της Συνέλευσης στα Σκόπια

Η «Ημέρα της Τουρκικής Εκπαίδευσης» κατά την οποία είναι επίσημη αργία για τους Τούρκους που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία, γιορτάσθηκε όπως είχε προγραμματιστεί στα Σκόπια, γράφει η τουρκική Star.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ  δήλωσε: «Η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που έδωσε ένα χέρι φιλίας στην αρχή της διακήρυξης της ανεξαρτησίας της χώρας μας. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», είπε.

Σημείωσε ότι οι δύο χώρες είναι τώρα σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, λέγοντας: «Συμμετέχουμε από κοινού σε αποστολές που πραγματοποιούνται για να διασφαλιστεί η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Επιπλέον, η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές που πρόσφεραν στρατιωτικό υλικό στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Στην πρωτεύουσα, Σκόπια, πραγματοποιήθηκε ειδικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Τουρκίας στα Σκόπια, την τουρκική Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης (TIKA), την οργάνωση των αποδήμων Τούρκων και σχετικών κοινοτήτων, το Ινστιτούτο Γιουνούς Εμρέ με την υποστήριξη των Τούρκων στη Βόρεια Μακεδονία και την οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών.

Από το 1944…

 Ο πρωθυπουργός Ζάεφ ανέφερε ότι συμμετέχει στην Ημέρα της Τουρκικής Εκπαίδευσης τόσο ως άτομο όσο και ως επικεφαλής της κυβέρνησης εκπροσωπώντας όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, υπενθυμίζοντας ότι η τουρκική εκπαίδευση ξεκίνησε  για πρώτη φορά στη Βόρεια Μακεδονία στις 21 Δεκεμβρίου του 1944 και ότι αυτή η παράδοση διατηρείται μέχρι σήμερα.

Αναφέρθηκε στις τουρκικές επενδύσεις στη χώρα σημειώνοντας: «Πράγματι, η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής σε χώρες εκτός της ΕΕ όπως η Βόρεια Μακεδονία. Τέσσερις χιλιάδες πολίτες μας εργάζονται στις τουρκικές εταιρείες και το μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων των επενδυτών ανέρχονται στα 392 εκατομμύρια ευρώ.Τόνισε ότι οι πολίτες της τουρκικής κοινότητας συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής κοινωνίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατέληξε λέγοντας  ότι η Τουρκία έχει προσφέρει 2.400 υποτροφίες σε φοιτητές πανεπιστημίου από τη Βόρεια Μακεδονία, «και αυτή είναι μια σημαντική βοήθεια για τους νέους».

 

 https://www.echedoros-a.gr

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα