ΖΕΡΒΑΣ: ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟ “ΒΕΛΟΣ” ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

18/9/20 | 0 | 0 | 160 εμφανίσεις

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την παρουσία του αντιτορπιλικού στην πόλη σε επιστολή του προς την ΠΕΔΚΜ και τον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη

Την παραμονή του αντιτορπιλικού «Βέλος» σε μόνιμη βάση στη Θεσσαλονίκη ζητεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Για το θέμα αυτό, ο κ. Ζέρβας απευθύνθηκε με σχετική επιστολή του προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και τον Πρόεδρο του οργάνου, δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, προτείνοντας να υπάρξουν σχετικές ενέργειες από την πλευρά της ΠΕΔ-ΚΜ, ώστε να διεκδικηθεί η μεταφορά της μόνιμης έδρας του αντιτορπιλικού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει το ‘Βέλος’, καθώς μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 157.000, με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο. Συνυπολογίστε ότι μελλοντικά το αντιτορπιλικό ‘Βέλος’ μπορεί να ενταχθεί και να φιλοξενήσει ευρύτερα εκδηλώσεις και πιθανά να συμβάλει στη δημιουργία ενός ναυτικού πάρκου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο κ. Ζέρβας.

«Παράλληλα μπορεί να ενταχθεί σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες, προσθέτοντας ακόμη ένα αξιοθέατο στην ευρύτερη περιοχή», σημειώνει στην επιστολή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Επισημαίνει μάλιστα ότι αντίστοιχα στην Αθήνα η παρουσία του θωρηκτού «Αβέρωφ» έχει μετεξελιχθεί σε Πλωτό Ναυτικό Μουσείο, με εμφανείς τις θετικές επενέργειες.

«Η παραμονή του αντιτορπιλικού ‘Βέλος’ στη Βόρεια Ελλάδα, στη Μακεδονία και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη θα είναι επωφελής τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο», σημειώνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η εικόνα του Πολεμικού Ναυτικού στη Βόρεια Ελλάδα και τιμάται η ελληνική ναυτική παράδοση.

Νέο ωράριο επισκέψεων

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε το νέο ωράριο επισκέψεων στο αντιτορπιλικό, το οποίο τίθεται σε ισχύ από την Πέμπτη 18 Ιουνίου.

Αναλυτικά το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη έως Κυριακή:

10:00-13:00 Ανοιχτό για το κοινό
18:00-21:00 Ανοιχτό για το κοινό
Κάθε Δευτέρα το πλοίο θα είναι κλειστό για το κοινό.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο μέγιστος αριθμός επισκεπτών επί του πλοίου είναι 50 άτομα, με απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους, ενώ συστήνεται στους επισκέπτες η χρήση ατομικών μέτρων προστασίας (μάσκα – γάντια).

Η περιήγηση γίνεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου και στον άνω εκθεσιακό χώρο.

Για την επίσκεψή στο πλοίο δεν χρειάζεται τηλεφωνικό ραντεβού ή προκράτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6947159468 και στην ιστοσελίδα του A/T Βέλος https://velos.hellenicnavy.gr/

Πηγή: https://www.voria.gr/article/monimi-parousia-tou-velos-sti-thessaloniki-ziti-o-zervas?fbclid=IwAR0Zpk1u1P6dpLjnHUVYv-CG5Ssa8jplFYKgoAKxaW_Zi5kb-IUe-ijk7ts

 

Category: Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    20/10/20 | (0 σχόλια)
    Η Τουρκία του όψιμου ερντογανικού μικρο-ιμπεριαλισμού δεν είναι απειλή μόνο για την Ελλάδα. Είναι απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, σε όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει η Αγκυρα, από τη Λιβύη μέχρι τον Καύκασο. Η αναχαίτιση αυτής της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας