ΖΑΚ ΑΤΑΛΙ: Η πανδημία μπορεί να φέρει παγκόσμια κυβέρνηση

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Στη στήλη του στο περιοδικό L’Express στις 3 Μαΐου, ο Ζακ Αταλί, πρώην σέρπα [σύμβουλος «εξ απορρήτων» ]του Φρανσουά Μιτεράν [και του Μακρόν], αποκαλύπτει μερικές ενδόμυχες φαντασιώσεις του ολιγαρχικού κόσμου. Εν ολίγοις, εκεί που απέτυχε μέχρι στιγμής η οικονομική κρίση, μια καλή μικρή πανδημία θα μπορούσε να ωθήσει τους ηγέτες μας να δεχτούν την εγκατάσταση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης!

Η Ιστορία μας διδάσκει ότι η ανθρωπότητα εξελίσσεται σημαντικά μόνο όταν πραγματικά φοβάται: τότε αρχικά δημιουργεί αμυντικούς μηχανισμούς· μερικές φορές απαράδεκτες (αποδιοπομπαίοι τράγοι και ολοκληρωτισμοί)· μερικές φορές ασήμαντες (για πλάκα)· μερικές φορές αποτελεσματικές (θεραπευτικές, απορρίπτοντας αν είναι απαραίτητο όλες τις προηγούμενες ηθικές αρχές). Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της κρίσης, μετατρέπει αυτούς τους μηχανισμούς ώστε να γίνουν συμβατοί με την ατομική ελευθερία και να τους εντάξει σε μια δημοκρατική πολιτική υγείας».

Για τον Aταλί, “Η πανδημία που αρχίζει[η γρίπη Η1Ν1 που προκάλεσε 18.500 θανάτους παγκοσμίως] θα μπορούσε να προκαλέσει έναν από αυτούς τους εποικοδομητικούς φόβους“, γιατί θα δημιουργήσει “καλύτερα από οποιονδήποτε ανθρωπιστικό ή οικολογικό λόγο, την συνειδητοποίηση της ανάγκης για αλτρουισμό“.

Και, ακόμη και αν, όπως ελπίζουμε προφανώς, αυτή η κρίση δεν θα είναι πολύ σοβαρή, δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπως και για την οικονομική κρίση, να διδασκόμαστε, έτσι ώστε πριν από την επόμενη – αναπόφευκτη – να εφαρμόζουμε μηχανισμούς πρόληψης και ελέγχου, καθώς και μεθόδους υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη δίκαιη κατανομή φαρμάκων και εμβολίων. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια παγκόσμια αστυνομική δύναμη, ένα παγκόσμιο αποθετήριο και ως εκ τούτου ένα παγκόσμιο φορολογικό σύστημα. Θα φτάσουμε τότε, πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι μόνο για οικονομικούς λόγους, να θέσουμε τα θεμέλια μιας πραγματικής  παγκόσμιας κυβέρνησης».

“Αλλωστε από το νοσοκομείο άρχισε η Γαλλία, κατά τον 17ο αιώνα, να αποκτά πραγματικό κράτος”, κατέληξε.

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγήhttps://fr.sott.net

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτός* “είναι” φραγκόγαλλος,
  ό άλλος αμερικανός,
  ετούτος γερμανός,

  καί πάει λέγοντας προπαγανδιστικά, στά πλαίσια τής
  επιβαλλόμενης εβραίϊκης μονοκαλλιέργειας στήν οποία ανήκουν όλοι αυτοί
  τού μισόθεου/μισάνθρωπου/μισελληνικού «εξαπατώντας επικρατούμε»
  τής αρχαίας μήτρας τού ναζισμού israel über alles,
  γι’ αυτό

  οφείλουμε νά έχουμε κατά νού ότι
  τίς φτωχές μας τίς ζωές τίς βασανίζει παγκοσμίως
  μιά εβραιοχαζαροασκεναζότουρκη χιλιοποδαρούσα…

  *
  Jacques Attali et son jumeau Bernard Attali naissent le 1er novembre 1943 à Alger,
  dans une famille juive d’Algérie…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,752ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα