Ε.Ακρίτα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια: «Δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

«Χαίρομαι πολύ που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξαναμίλησε για τον διαχωρισμό του Κράτους – Εκκλησίας»

 

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα έφτασε σήμερα (20/1) το μεσημέρι στις Σπέτσες προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιούνται στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη.

Ερωτηθείσα για την πρόταση του Ιερώνυμου, για διενέργεια δημοψηφίσματος, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είπε πως «δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα που να αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Δηλαδή ποιες θα είναι οι ερωτήσεις; Μία που να λέει ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι και η δεύτερη που θα λέει όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίσοι; Διότι περί αυτού πρόκειται. Επίσης, άλλο είναι το κράτος και άλλο η Εκκλησία. Χαίρομαι πολύ που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξαναμίλησε για τον διαχωρισμό του Κράτους – Εκκλησίας κάτι που δεν είχε τολμήσει να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «αποφάσισα να έρθω στη συνεδρίαση. Είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πρέπει να πω ότι πολύ δημοκρατικά δεν με πίεσε καθόλου, ανταλλάξαμε το σκεπτικό μας και τις απόψεις μας και τελικά αποφάσισα ότι πάνω απ’ όλα και πάνω από τις ενστάσεις πρέπει να βάλω την κομματική συνοχή σε μία εποχή που εμείς βαλλόμαστε από παντού. Και από εχθρούς και από πρώην φίλους. Και όπως όλοι γνωρίζουμε από πρώην φίλους καμιά φορά είναι χειρότερο. Είμαστε μαζί όλοι εδώ». Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για τα «συντροφικά πυρά» (σ.σ επίθεση Καρανίκα) η κυρία Ακρίτα είπε πως «δεν αξίζει να ασχοληθώ παραπάνω, τα είπα και τελείωσε. Πάντα υπάρχουν αυτά»

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/e-akrita-gia-ta-omofylofila-zeygaria-den-mporei-na-ginei-dimopsifisma-gia-ta-anthropina-dikaiomata/

spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ανθρώπινα δικαιώματα δεν χρειάζεται να ψηφισθούν με νόμο.
    Συνεπώς ή δεν πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα ή η διαδικασία στην βουλή είναι αντισυνταγματική.

    • Ο ΟΗΕ ΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ , ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ Ο ΓΑΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΥΤΟ ΕΘΕΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΩΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ.
      ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΘΟΥΣ;;;.
      Υ.Γ Στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα προβλεφθούν και Δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών , όπως ισχύει σε άλλες χώρες .
      ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ”ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ,ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ”;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα