ΕΥΡΩΠΗ:  Ο οικολογισμός φέρνει Φτώχεια και μείωση του πληθυσμού!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Η αυτοκτονία της δυτικής κοινωνίας βρίσκεται σε εξέλιξη: την αποφάσισαν εν ψυχρώ ένας αυξανόμενος αριθμός άμυαλων, ανίκανων να προγραμματίσουν πέρα από μερικές ημέρες, αλλά πεπεισμένων ότι έχουν καταλάβει τα πάντα για το κλίμα τα επόμενα 100 χρόνια.

Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα! Το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα που πρέπει να μειωθεί είμαστε εμείς! Και είναι τόσο αληθινό, τόσο προφανές που μια πρόσφατη στήλη της εφημερίδας Le Monde* προβάλλει αυτό που είναι πλέον διακηρυγμένος στόχος της πολεμικής οικολογίας, δηλαδή η προγραμματισμένη μείωση της ανθρωπότητας.

 

Colorful suicide credits Dr Case (CC BY-NC 2.0)

Ασχετο αν οι τελευταίες εύλογες προβλέψεις δείχνουν μια δραστική (πάνω από 50%) φυσική μείωση του πληθυσμού έως το 2100, για τους μαλθουσιανούς ακτιβιστές του κλίματος, δεν υπάρχει αμφιβολία: η γρήγορη εξάλειψη μέρους του πληθυσμού θα αποτελούσε μια πραγματική λύση για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, την οποία συνεχίζουν να βλέπουν σε ανόμοια φαινόμενα και υπό το πρίσμα λίγο πολύ καταστροφικών προφητειών, οι οποίες μετατίθενται χρονικά (θα καιγόμασταν ή θα πνιγόμασταν όλοι το 2000, ή τουλάχιστον το 2010, αργότερα το 2020, μετά… «Αυτός έφα»!).

Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ!

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Δεν χρειάζονται σχόλια

Και είναι αναμφίβολα αλήθεια ότι αν εξαλείψουμε τους ανθρώπους, δεν θα υπάρχει πλέον ανθρωπογενές διοξείδιο του άνθρακα, εξ ορισμού. Με αυτόν τον τρόπο, καταλαβαίνουμε ότι οι δόσεις του ανθρωπισμού των οικολόγων έχουν περάσει γρήγορα στο ομοιοπαθητικό πεδίο: σε μερικές δεκαετίες, η οικολογία έχει μετατραπεί από μια συλλογή αρχών – μερικές από τις οποίες είναι η κοινή λογική, όπως η καταπολέμηση των επικίνδυνων για τον άνθρωπο παρεμβάσεων στο περιβάλλον του – σε μια ολοένα και πιο επιθετική ιδεολογία και στη συνέχεια μια πραγματική θρησκεία με το δόγμα της (του οποίου η άνοδος του επιπέδου των ωκεανών ή η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πυλώνες), με τους ιερείς της (πολιτικοί και προβεβλημένοι από τα ΜΜΕ άνθρωποι των ΜΚΟ επίσημα συντονισμένοι με την Γαία) και τις τελετουργίες της από τη διαλογή των απορριμμάτων μέχρι την καταπολέμηση της πυρηνικής ενέργειας ή την κυκλοπαθητική με περηφάνεια επιδεικνυόμενη ποδηλατομανία από ορισμένους.

Καθώς έχουμε να κάνουμε με θρησκεία, η οποία δεν είναι ανοιχτή σε διάλογο και καθώς η πλειοψηφία του λαού σαφώς δεν την ακολουθεί (μάρτυρας τα συνεχή χαμηλά ποσοστά των «ορθόδοξων» οικολόγων στις εκλογές), η χρήση βίας γίνεται όλο και πιο αναγκαία. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτοί οι ίδιοι οικολόγοι, κρυμμένοι πίσω από ένα παραβάν μη βίας, πολλαπλασιάζουν τις ποινικές πράξεις από τις οποίες δεν αποκλείεται πλέον η βία: τα μπλοκαρίσματα αυτοκινητοδρόμων και ο λίγο πολύ επιδεικτικός βανδαλισμός έργων τέχνης**  πολλαπλασιάζονται ενώ παράλληλα, η συστηματική παρέμβαση σε ανθρώπινες δραστηριότητες με καταστροφικές ενέργειες εξαπλώνεται…

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολιτικοί θα έκαναν λάθος να μην προωθήσουν την Ατζέντα 2030***, η οποία αποτελεί λεωφόρο για την ελεγχόμενη περικοπή ολόκληρης της οικονομίας και τον πλήρη (και ολοκληρωτικό) έλεγχο κάθε ατόμου από μια μικρή κάστα ανθρώπων των κέντρων αποφάσεων, που τους δίνει τη δυνατότητα να πάνε να επιδειχθούν με κάθε υποκρισία στο Σαρμ Ελ Σέιχ**** κάτω από το δουλοπρεπές χειροκρότημα των υποτελών ΜΜΕ.

Ωστόσο, η συλλογική αυτοκτονία στην οποία αναπόφευκτα οδηγούν αυτά τα ανόητα μέτρα αρχίζει να ανησυχεί περισσότερους από έναν καθώς αρχίζουν να γίνονται αισθητές οι απτές επιπτώσεις: είναι πολύ ωραίο να πολλαπλασιάσουμε τους περιβαλλοντικούς κανόνες – ο καθένας πιο ατελής από τον άλλον – είναι πολύ χαριτωμένο να απαιτούμε την προστασία του γκρίζου ερωδιού πάση θυσία , αλλά αυτά τα γλοιώδη ενάρετα σήματα μεταφράζονται τώρα σε πτώση της ανταγωνιστικότητας, στη συνέχεια σε απώλειες θέσεων εργασίας και στη συνέχεια σε κλείσιμο εργοστασίων , μετά δυστυχία για όλους.

Οι Ζώνες Προς Υπεράσπιση (ZAD), η πομπή τους με τις άθλιες καλύβες και τις  λασπωμένες παραγκουπόλεις, ήταν μέχρι τώρα ο αξεπέραστος ορίζοντας των μοναδικών υποχονδριακών του περιβάλλοντος. Ενόψει του αδιάκοπου κατακλυσμού θανατηφόρων νόμων, θα γίνουν ο κανόνας για τους Γάλλους πολίτες, αναγκασμένους να επιστρέψουν πολύ γρήγορα σε έναν οικολογικό Μεσαίωνα, δηλαδή χωρίς ενέργεια και με άδειο στομάχι.

Τα εξώφυλλα του The Economist απέχουν ένα χρόνο. Από την πράσινη ενέργεια στο σοκ της έλειψης ενέργειας, – τέσσερις μήνες τουλάχιστον πριν επέμβει στην Ουκρανία ο «τρισκατάρατος» Πούτιν – γιατί η ΕΕ έχει «οικολογικές» προτιμήσεις, με αποτέλεσμα να μη γίνονται επενδύσεις στην εκμετάλλευση του πετρελαίου…

Παράδειγμα, η περίπτωση Bridor είναι ενδεικτική: παρενοχλούμενη από ντόπιους οικολόγους, η εταιρεία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει πλήρως ένα εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής στο Ille-Et-Vilaine. Οι 500 θέσεις εργασίας και ο πλούτος που θα δημιουργούνταν θα πάνε επομένως αλλού, εκτός Γαλλίας.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο παράδειγμα, μακριά από αυτό: πώς μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο ανοιχτός πόλεμος που διεξάγεται αυτή τη στιγμή εναντίον των θερμικών αυτοκινήτων, η εξαφάνιση των οποίων έχει αποφασιστεί αυθαίρετα για το 2035, θα περάσει όπως για τα ηλεκτρικά πατίνια;   Οι άσχετοι της κυβέρνησης μόλις τώρα ανακαλύπτουν ότι αυτή η νομοθεσία καταδικάζει ευθέως ένα ολόκληρο τομέα της ευρωπαϊκής οικονομίας σε καταστροφή, οδηγώντας στην εξαφάνιση εκατομμυρίων θέσεων εργασίας και στη μετεγκατάσταση (κυρίως στην Ασία) δεκάδων και μοναδικής τεχνογνωσίας εταιριών. Θα γελάσουμε (πικρά) αν δούμε αυτούς τους ανόητους πτυχιούχους με τα πανάκριβα δερμάτινα να προσπαθούν να ανακαλέσουν την τεράστια γκάφα που διέπραξαν προσπαθώντας να εισαγάγουν ρήτρες αναθεώρησης σε λίγα χρόνια.

Όπως είπε ο Philip K. Dick, η πραγματικότητα είναι ό,τι ανθίσταται ακόμα και όταν παύουμε να πιστεύουμε σε αυτήν, και οι πολιτικοί καταλαβαίνουν – δυστυχώς πολύ αργά και ακόμα πολύ συγκεχυμένα – ότι τις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες το πολύ, θα δούμε το καταστροφικό αποκορύφωμα ετών ανόητων αποφάσεων.

Με αυτές τις προοπτικές, δεν είναι καθόλου περίεργο να γίνουν στο παρασκήνιο τα πάντα για να υποτάξουν τους ανθρώπους, όταν θα έχουν αφομοιώσει αυτούς τους ηλίθιους φόβους. Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι.

*« Réduire la population contribuerait à l’atténuation du réchauffement climatique » Alors que la population mondiale dépassera les 8 milliards avant la fin de l’année, il est temps d’imaginer de nouvelles solutions pour diminuer la fécondité des humains, assure, dans une tribune au « Monde », l’association Démographie responsable…  «Η μείωση του πληθυσμού θα συνέβαλε στη μείωση της υπεθέρμανσης». Ούτε ερωτηματικό! (9 Νοεμ. 2022). Τέσσερα χρόνια πριν οι Ανιχνεύσεις είχαν επιστήσει την προσοχή. (Δες Ανιχνεύσεις, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Λιγότερα παιδιά, για να σώσουμε τον πλανήτη!!!)

**Νεαροί οικολόγοι ποζάρουν περήφανα μπροστά στα ψεκασμένα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ στο Λονδίνο. Τον λογαριασμό κατανάλωσης ενέργειας και τη βενζίνη τα πληρώνει ο μπαμπάς…

***Τον Σεπτέμβριο του 2015, τα 193 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών ενέκριναν την Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με τίτλο Ατζέντα 2030.

*****Τετρακόσια ιδιωτικά τζετ – αν και για τους οικολόγους το αεροπλάνο είναι μεγάλος ρυπαντής – έφτασαν στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της COP27

Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος

Πηγή: https://www.contrepoints.org/2022/11/14/443146-le-suicide-par-ecologisme

 

 

 

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα