Φεβρουάριος 4, 2024. Ελλάδα.

Φωτό:«Η εφημερίδα μοιράστηκε επίσης μια φωτογραφία με διαδρόμους γυμναστικής τοποθετημένους μέσα στο πλοίο όπου θα έπρεπε να βρίσκονται οι πύραυλοι ξηράς».

Διαπιστώθηκε, τραγικά, στην πράξη ότι πύραυλοι δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν σε αντιτορπιλικά κατηγορίας τύπου 45 στο βρετανικό ναυτικό λόγω έλλειψης πόρων.

Η πλώρη αυτών των πολεμικών πλοίων ήταν συνήθως σχεδιασμένη για την εκτόξευση πυραύλων κρουζ.

Όπως αναφέρει τη βρετανική «The Telegraph», λόγω ανεπαρκών πόρων που διατέθηκαν στο ναυτικό, δεν μπορούσαν να εγκατασταθούν συστήματα εκτόξευσης πυραύλων σε αυτά τα πλοία και οι χώροι που είχαν ταξινομηθεί για τον σκοπό αυτό, τελικά,  μετατράπηκαν σε γυμναστήρια.

«Η εφημερίδα μοιράστηκε επίσης μια φωτογραφία με διαδρόμους γυμναστικής τοποθετημένους μέσα στο πλοίο όπου θα έπρεπε να βρίσκονται οι πύραυλοι ξηράς».

Σχολιάζοντας το θέμα, μια αμυντική πηγή είπε: «Οποιοσδήποτε χώρος σε πολεμικά πλοία είναι πολύτιμος. Για το λόγο αυτό, ο αθλητικός εξοπλισμός τοποθετείται γενικά στον κατάλληλο χώρο. Επειδή αυτός ο εξοπλισμός μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί, όταν αυτός ο χώρος είναι αναγκαίος για επιχειρησιακή χρήση»

Η βρετανική εφημερίδα αποκάλυψε ότι το πολεμικό πλοίο «HMS Diamond» του Βρετανικού Ναυτικού δεν μπορούσε να χτυπήσει στόχους ξηράς των Χούτι λόγω έλλειψης ισχύος πυρός.

Το δημοσίευμα ​​επεσήμανε ότι το βρετανικό ναυτικό- όταν άρχισαν επιθέσεις οι Χούτι της Υεμένης- είχε μετακινηθεί πίσω από το ναυτικό των ΗΠΑ (για προφύλαξη) και ανέφερε ότι πολλοί στόχοι στην Υεμένη χτυπήθηκαν μόνο από αμερικανικά πλοία.

Ο υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Κάρλος Ντελ Τόρο έκανε επίσης δήλωση για το θέμα την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι οι βραχυπρόθεσμες απειλές για τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί και τόνισε ότι είναι σημαντικό να αυξηθούν οι πόροι που διατίθενται στο βρετανικό ναυτικό.

Τα αντιτορπιλικά πλοία του βρετανικού ναυτικού μπορούν να πυροβολούν μόνο άλλα πολεμικά πλοία και στόχους στη στεριά με τα πυροβόλα τοποθετημένα στην πλώρη του πλοίου. Παρόμοια πλοία στο Ναυτικό των ΗΠΑ έχουν καθοδηγήσει πυραύλους Tomahawk για χερσαίους στόχους, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team