Δεκέμβριος 31, 2023. Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του απέτρεψε ένα «ιμπεριαλιστικό παιχνίδι» που είχε ως στόχο να την περικυκλώσει από τα νότια σύνορά της, σε σχέση με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει ο τουρκικός στρατός στη Συρία και το Ιράκ, όπως γράφει τουρκικό δημοσίευμα στην αραβική.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Προεδρικό συγκρότημα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον πόλεμο της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι τα τελευταία έξι ή επτά χρόνια για την Τουρκία ήταν πολύ επιτυχημένα όσον αφορά τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Και συνέχισε:

 «Δεν μας ένοιαζαν οι κίνδυνοι και οι απειλές στον κόσμο. Η Τουρκία πραγματοποίησε τις πιο σημαντικές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη σύγχρονη ιστορία της σε ένα στάδιο στο οποίο το κλίμα ασφαλείας επιδεινώθηκε. Όπως θυμάστε, το ανακοινώσαμε στο σύνολο του κόσμου μετά τις 15 Ιουλίου ότι είχαμε αλλάξει την έννοια του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και ότι θα πολεμούσαμε τις απειλές από  «όπου και αν προέρχονται, όχι μόνο εντός των συνόρων μας».

Πρόσθεσε:

«Έχουμε κάνει βήματα σύμφωνα με αυτή τη νέα ιδέα κατά μήκος των νότιων συνόρων μας και ξεκινήσαμε επιχειρήσεις για την εξάλειψη τρομοκρατών στα κρησφύγετα τους. Με αυτόν τον τρόπο, ματαιώσαμε αυτό το «ιμπεριαλιστικό παιχνίδι» που είχε στόχο να περικυκλώσει την Τουρκία από το νότο».

Επεσήμανε, «προς το παρόν, συνεχίζουμε τις διασυνοριακές μας επιχειρήσεις βάσει αυτής της προσέγγισης και δεν επιτρέπουμε στους τρομοκράτες να βεβηλώνουν τα εδάφη της πατρίδας μας».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ζήτησε από τον Παντοδύναμο Αλλάχ έλεος και συγχώρεση για τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για χάρη αυτής της γης και ευχήθηκε υπομονή και παρηγοριά στις οικογένειές τους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν αφήσαμε το αίμα των μαρτύρων μας να είναι μάταιο και δεν θα το επιτρέψουμε. 56 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί κατά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις 22 Δεκεμβρίου έως σήμερα.  Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μας, πραγματοποίησε πολύ επιτυχημένες επιχειρήσεις κατά των υποδομών και των ηγετών της στη βόρεια Συρία. Θα συνεχίσουμε τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις μέχρι τον τελευταίο τρομοκράτη που θα αποτελεί απειλή για τη χώρα μας».

The Hellenic Information Team