Ερντογάν: Θέλω win-win λύση στην Αν. Μεσόγειο -Οι Ελληνοκύπριοι ευθύνονται για την μη επίλυση του Κυπριακού

24/9/19 | 0 | 0 | 176 εμφανίσεις

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Ευθύνες στους Ελληνοκυπρίους για τη μη επίλυση του Κυπριακού επέρριψε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας όμως ότι είναι «ανοιχτός» σε προτάσεις επωφελείς για όλους.
Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ερντογάν είπε ότι παρά τη μακρά διαπραγμάτευση, το Κυπριακό δεν έχει επιλυθεί λόγω της αδιάλλακτης και άδικης στάσης των Ελληνοκυπρίων.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο διεμήνυσε ότι η Τουρκία δήλωσε «ανοικτός σε συμφέρουσες και για τις δυο πλευρές (win-win) προτάσεις».

Ο Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του για ζώνη ασφαλείας στη Συρία
«Μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα με τη Συρία θα επιτρέψει την φιλοξενία 3 εκατ. Σύριων από την Τουρκία, την Ευρώπη και άλλες χώρες» επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τη Νέα Υόρκη και τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Ερντογάν κάλεσε τα μέλη του ΟΗΕ να στηρίξουν τις προσπάθειες της Τουρκίας να διασφαλίσουν την ασφάλεια στο Ιντλίμπ της Συρίας ώστε να αποφευχθεί μαζική εισροή προσφύγων και σφαγές και πρόσθεσε πως η διεθνής κοινότητα «έχασε την ικανότητα να βρίσκει λύσεις διαρκείας» σε φλέγοντα ζητήματα όπως η τρομοκρατία, η πείνα και η κλιματική αλλαγή.

Η Τουρκία είναι η πιο γενναιόδωρη χώρα, λέει ο Ερντογάν
Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την Τουρκία ως την «πιο γενναιόδωρη χώρα» σε ό, τι αφορά στην ανθρωπιστική βοήθεια και την φιλοξενία 5 εκατ. ανθρώπων που διαφεύγουν του πολέμου.

«Το 2019, η Τουρκία έσωσε 32.000 παράτυπους μετανάστες να μην πνιγούν στη θάλασσα και επαναπάτρισε 58.000, μη περιλαμβανομένων των Σύριων» σημείωσε επίσης ο Ερντογάν.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/erntogan-anoihtos-se-protaseis-win-win-kypriako

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Με αφορμή τη διοχέτευση κρατικού χρήματος σε Μέσα Ενημέρωσης και τις αντιδράσεις που προκαλεί θα σας πω μια ιστορία που δείχνει διαφορετική νοοτροπία και αποκαλύπτει την ουσία του θέματος. Παρενθετικά να σημειώσω πως οι αντιδράσεις δεν έχουν ως αφετηρία ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας