Ερντογάν: Έλλειψη σεβασμού σε μέλος του ΝΑΤΟ οι αμερικανικές κυρώσεις…

13/12/20 | 1 | 1 | 238 εμφανίσεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 είναι εκδήλωση έλλειψης σεβασμού σε έναν σημαντικό εταίρο του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι μια χώρα  μέλος του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ είναι επίσης χώρα του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι μία από τις πέντε πιο σημαντικές χώρες της συμμαχίας, επομένως δεν είναι μια συνηθισμένη χώρα. Παλαιότερα πριν από τον κ. Τραμπ, ο κ. Ομπάμα είχε πει με περηφάνια ότι υπάρχει μια χώρα όπως η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, τώρα οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το  CAATSA (νόμος «Αντιμετώπισης των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων»). Αυτό είναι περιφρόνηση σε έναν πολύ σημαντικό εταίρο του ΝΑΤΟ. Έτσι το βλέπω», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι δηλώσεις του έγιναν σε απάντηση ερωτήσεων των δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του με το αεροπλάνο από το Αζερμπαϊτζάν όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Sozcu

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. 1
    Banned_Member says:

    Θα ασκήσει βέτο το φιλαράκι του ο Τραμπάκουλας lol.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    26/1/21 | (6 σχόλια)
    του Παντελή Σαββίδη Μετανεωτερική είναι η εποχή της απόλυτης σχετικοποίησης. Δεν υπάρχει καμιά αλήθεια, μόνο αφηγήματα, τα οποία όποιος θέλει αποδέχεται. Ακόμη και τα έθνη είναι κατασκευές που δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μιας εποχής. Μέσα στον κυκεώνα των ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας