Εργαλεία και συμβουλές για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Δημήτρη Γέραλη, Τεχνικού Δικτύων

Η προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο μπορεί να ακούγεται κατι φοβερό.

Τα παιδιά αυτές τις μέρες είναι πιο προσκολλημένα στο διαδίκτυο από ποτέ από  μικρότερη ηλικία το χρησιμοποιούν συνέχεια στις ζωες τους.

Συμβουλές.

Χρήση γονικού ελέγχου – Το λειτουργικό σας σύστημα διαθέτει ενσωματωμένους γονικούς ελέγχους που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγχετε ποια προγράμματα μπορούν να τρέξουν τα παιδιά σας, να περιορίσετε τη βαθμολογία των παιχνιδιών που μπορούν να παίξουν (ή να περιορίσετε ορισμένα παιχνίδια όλα μαζί), να φιλτράρετε περιεχόμενο ιστού και ακόμη και να ελέγξετε τις ημέρες και φορές που τα παιδιά σας μπορούν να έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Θέστε όρια – Τα παιδιά ασχολούνται με τον ιστό αυτές τις μέρες και αν τα ακούσετε να το λένε, η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση της ευημερίας τους. Ορίστε σαφώς καθορισμένους περιορισμούς σε συσκευές με δυνατότητα web, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, των συστημάτων παιχνιδιών και των υπολογιστών .

Δεν δίνουμε προσωπικά στοιχεία αριθμούς τηλέφωνου,διεύθυνση χωρις να το γνωρίζουν οι γονείς.

Εκπαιδευτικοί ιστότοποι για Net Smart Kids

Web Wise Kids – Αυτός ο ιστότοπος είναι ένας μη κερδοσκοπικός ιστότοπος με χορηγία δεκαετιών που καλύπτει το φάσμα των διαδικτυακών κινδύνων για τα παιδιά.

NetSmartzKidsΒίντεο, παιχνίδια, ηλεκτρονικά βιβλία και πολλά άλλα που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού σχολείου -για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Safety Land – Ένα διαδικτυακό παιχνίδι που χρηματοδοτείται από την AT&T και έχει σχεδιαστεί για να διδάξει στα παιδιά την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Welcome to the Web Μια σειρά από προκλήσεις και δραστηριότητες για να εισαγάγετε τα παιδιά στην ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

The Carnegie Cyber ​​Academy – «Η πιο διάσημη εκπαιδευτική εγκατάσταση κυβερνοάμυνας στον κόσμο>>

NS Teens – Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί κινούμενα σχέδια, κόμικς και παιχνίδια για να εκπαιδεύσει τους εφήβους σχετικά με τους διαδικτυακούς κινδύνους

Πόροι διαδικτυακού εκφοβισμού

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Αναφορά παρενόχλησης – Το μεγαλύτερο μέρος του διαδικτυακού εκφοβισμού που συμβαίνει στο διαδίκτυο συμβαίνει μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης

Μιλήστε στα παιδιά σας -Είναι πολύ απίθανο να προσφέρουν εθελοντικά τις πληροφορίες στους γονείς τους. Συζητήστε με τα παιδιά σας τον διαδικτυακό εκφοβισμό και ρωτήστε τα για το τι βιώνουν ενώ βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Μάθετε να αναγνωρίζετε – Επειδή το παιδί σας είναι λιγότερο πιθανό να σας το πει ευθέως, μάθετε να αναγνωρίζετε τα κοινά σημάδια ότι το παιδί σας αντιμετωπίζει παρενόχληση στο διαδίκτυο .

Ιστότοποι και εργαλεία ευαισθητοποίησης κατά του εκφοβισμού

Kid’s Against Bullying – Σχεδιασμένος ειδικά για παιδιά, αυτός ο ιστότοπος είναι γεμάτος εξατομικευμένες πληροφορίες για να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να εντοπίζουν, να αποτρέπουν, να αποφεύγουν και να λαμβάνουν βοήθεια με τον διαδικτυακό εκφοβισμό

Stop Bullying  Ένας ιστότοπος που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση γεμάτος πληροφορίες σχετικά με τον διαδικτυακό εκφοβισμό .

Cyberbullying.org – Αυτός ο ιστότοπος παρέχει πληροφορίες σχετικά με το τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός και πώς να τον αντιμετωπίσετε

NCJRS: Cyber ​​bullying και cyber stalking – Μια συλλογή μελετών που έγιναν από διάφορα κυβερνητικά τμήματα που εξετάζουν τα αίτια και τα αποτελέσματα του διαδικτυακού εκφοβισμού 

BrainPOP: Cyber ​​bullying – Ένα έξυπνο διαδικτυακό βίντεο σχετικά με το τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός και πώς επηρεάζει τους ανθρώπους που σας φέρνει η BrainPop.

Ευαισθητοποίηση διαφημίσεων

Το Admongo – Το Admongo είναι ένα παιχνίδι που αναπτύχθηκε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου που βοηθά τα παιδιά να μάθουν να ερμηνεύουν .

Παρακολούθηση & Φιλτράρισμα

K9 Web Protection – Το K9 αποκλείει το περιεχόμενο ιστού με προσαρμόσιμες λίστες που επιτρέπουν στους γονείς να προσδιορίζουν τι είναι κατάλληλο για τα παιδιά τους

SafetyWeb – Το SafetyWeb επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα σε κοινωνικά δίκτυα, προγράμματα συνομιλίας και επίσης παρακολουθεί τις κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα

uKnowKids – Το uKnowKids προσφέρει το πλήρες πακέτο τεχνολογικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης κοινωνικής δικτύωσης και ιστού, παρακολούθησης μέσω κινητού τηλεφώνου και παρακολούθησης τοποθεσίας

Net Nanny – Το Net Nanny είναι ένα πολύ σεβαστό λογισμικό γονικού ελέγχου που έχει αναγνωριστεί από μεγάλα μέσα ενημέρωσης και έχει κερδίσει μια ποικιλία βραβείων λογισμικού σε όλο τον Ιστό

CYBERsitter – Το CYBERsitter είναι 5 φορές νικητής του βραβείου Editor’s Choice του PC Magazine. Λειτουργεί σε Windows από XP έως 8 και επιτρέπει στους γονείς να αποκλείουν προληπτικά μια σειρά περιεχομένου, όπως ιστό, παιχνίδια, κοινωνική δικτύωση και κακόβουλους ιστότοπους .

Προστασία Ταυτότητας & Απορρήτου

Προστατέψτε την ταυτότητα του παιδιού σας από το Experian  .

Η διαδικτυακή σας ταυτότητα .

Teen Space @ Identity Theft Resource Center

Πληροφορίες για σεξουαλικούς θηρευτές στο Διαδίκτυο

Family Safe Computers: Online Predators

Sexual Predators Online

Online Predator Statistics

Εφαρμογές για την ασφάλεια των παιδιών .

Mobicip – Αυτό το φίλτρο ιστού που βασίζεται σε σύννεφο διευκολύνει τη ρύθμιση εξατομικευμένων φίλτρων ιστού σε κάθε συσκευή βελτιωμένης web στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Windows 7, Ubuntu, Android, iPhone και iPad, ακόμη και Kindle Fires.

North Star Child Safety Monitor – Αυτή η εύχρηστη εφαρμογή παρακολουθεί την πρόοδο ενός παιδιού και τη σχολική μεταφορά που χρησιμοποιεί.

Family GPS Tracker: Life 360 ​​– Αυτή η εφαρμογή σάς παρέχει έναν εξατομικευμένο οικογενειακό χάρτη που σας δείχνει την τοποθεσία όλων των μελών της οικογένειάς σας με μια ματιά.

Sprint Family Locator – Αυτή η υπηρεσία σάς επιτρέπει να εντοπίσετε το παιδί σας σε πραγματικό χρόνο με διαδραστικούς δορυφορικούς χάρτες από τον υπολογιστή σας ή οποιαδήποτε κινητή συσκευή βελτιωμένη στον ιστό

Kids Place – Αυτή η εφαρμογή προσφέρει γονικούς ελέγχους σε συσκευές Android που επιτρέπουν στους γονείς να αποκλείουν τις εξερχόμενες κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου, την αγορά Android

FBI Child ID – Αυτή η δωρεάν εφαρμογή που παρέχεται από το FBI έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθά να αποθηκεύετε ηλεκτρονικά ζωτικής σημασίας πληροφορίες και φωτογραφίες για τα παιδιά σας.

Famingo Sandbox  – Αυτή η εφαρμογή βοηθά τους γονείς να παρέχουν τις καλύτερες εφαρμογές για κινητές συσκευές στα παιδιά τους και τους δίνει τον έλεγχο σε αυτές που θεωρούν απαράδεκτες .

Κρυφή πρόσβαση στο Web.

Γράφημα για την πρόσβαση στον ιστό εφήβων μέσω smartphone .

Προγράμματα κοινωνικής δικτύωσης και συνομιλίας με ασφάλεια για παιδιά

Kid Chat -Αυτή η υπηρεσία συνομιλίας έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει ένα ασφαλές μέρος για να συναντηθούν και να μιλήσουν τα παιδιά στο διαδίκτυο .

Kidz World – Ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο που δημιουργήθηκε ειδικά για παιδιά, διαθέτει στήλες με συμβουλές, σχολική βοήθεια, συνομιλίες και φόρουμ, παιχνίδια και πολλά άλλα

Grom Social – Το Grom Social δημιουργήθηκε από ένα παιδί, για να τους προσφέρει ένα διασκεδαστικό μέρος για να κοινωνικοποιηθούν στο διαδίκτυο.

Προειδοποιητικά σημάδια και συμβουλές πρόληψης.

Ευνοώντας τις διαδικτυακές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.Εάν το παιδί σας αρχίσει να εξαλείφει τις προσωπικές κοινωνικές εκδηλώσεις προς όφελος των διαδικτυακών δραστηριοτήτων.

Περιορισμός χρόνου πρόσβασης – Μην επιτρέπετε την απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο στο παιδί σας.

Οδηγοί για γονείς σχετικά με τον εθισμό στο Διαδίκτυο

Τεστ εθισμού γονέα-παιδιού στο Διαδίκτυο – Ένα γρήγορο τεστ που βοηθά τους γονείς να προσδιορίσουν εάν η σχέση του παιδιού σας με το Διαδίκτυο συνιστά εθισμό.

Πόροι για γονείς σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο

The Institute for Responsible Online and Cellphone Communication  – Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στη διδασκαλία της ψηφιακής ασφάλειας ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη χρήση της τεχνολογίας.

Σημαντικοί Ιστότοποι για τους γονείς.

Cybersafekids.ie,Safekids.org ,Chidnet.com,SavvyCyberkids.org ,

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα